OPINIONS

Τσίπρα αποφάσισε, SOS!

Τσίπρα αποφάσισε, SOS!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τα άκρα στα οποία φτάνουμε με τη… διάλυση της Λεωφόρου και της Τούμπας στην ίδια σεζόν και την ανάγκη να ασχοληθεί σοβαρά με το ελληνικό ποδόσφαιρο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Ηταν τόσο κακή η διαιτησία του Παππά χθες στην Τούμπα εναντίον του ΠΑΟΚ; Όχι βέβαια. Υπάρχουν πολύ χειρότερες σε πάμπολλα παιχνίδια. Ηταν ένα ματς στο οποίο σφύριζε πολύ για να το «κρατήσει», αλλά δεν ήταν μεροληπτικός υπέρ μιας ομάδας. Δεν μου φάνηκε ότι κατέβηκε στην Τούμπα για να παίξει με «πολιτική» υπέρ του ενός ή του άλλου.

Μέχρι το πέναλτι, σφύριζε αυτό που έβλεπε. Πολλά φάουλ. Νικούσε ο Ολυμπιακός δίκαια και πεντακάθαρα. Με τέσσερις αναπληρωματικούς στην άμυνα και δυο αναπληρωματικούς εξτρέμ (Φουστέρ – Σεμπά αντί Πάρντο – Ντουρμάζ). Ηθελε ο Τούντορ να παίξει με όλα τα πιτσιρίκια και να αφήσει στον πάγκο και τον Τζιόλη και τον Κάτσε. Όμως ο Ολυμπιακός δεν είναι… Παναθηναϊκός. Άλλο Καμπιάσο – Μιλοβόγεβιτς – Φορτούνης, άλλο Αμπέντ – Εβαντζελίστα – Λουντ.

Στο 90’ ο Ανδρέας Παππάς δεν καταλόγισε κάτι που αν δεν είδε εκείνος, όφειλαν να δουν οι δύο βοηθοί του. Ο επόπτης γραμμής και ο επόπτης περιοχής. Δεν το είδε κανένας από τους τρεις. Να το πιστέψω; Αντε, εγώ να το πιστέψω. Η Τούμπα δεν το πίστεψε. Όπως και οι περισσότεροι. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ.

Επρόκειτο να προκριθεί ο ΠΑΟΚ αν ισοφάριζε με το πέναλτι στο 90’; Πιθανότατα όχι. Αλλά το παράπονο είναι ένα: άσε με να παίξω, δώσε αυτό που πρέπει να δώσεις, κι ας το πετάξει ο Μακ στα περιστέρια της «4». Έγινε χθες, έχει ξαναγίνει. Κυρίως σε ματς του Ολυμπιακού. Και με «μεγάλους» και με μικρότερους.

Αυτό που ΔΕΝ έχει ξαναγίνει στην ίδια σεζόν, είναι να «καίγεται» και η Λεωφόρος και η Τούμπα! Για διαφορετικούς λόγους. Χωρίς να ευθύνεται κάποιος από τον Ολυμπιακό. Χωρίς να δίνει αφορμή ή να προκαλεί εντός αγωνιστικού χώρου κάποιος από τους παίκτες ή από τους διοικούντες του. Να «καίγονται» πιθανότατα και από στοιχεία τα οποία παρεισφρύουν στους οργανωμένους οπαδούς. Τι άλλο ΔΕΝ έχει ξαναγίνει; Να υπάρχουν σωστά αυστηρές ποινές, να μπαίνει λουκέτο σε θύρα, να βγαίνει ο ιδιοκτήτης μιας μεγάλης ομάδας και να ζητά την παραίτηση του προέδρου της ΕΠΟ και του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός «αν δεν αλλάξει», όπως είπε επί λέξει ο Ιβάν Σαββίδης για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Kι όλα αυτά, σε μια σεζόν με τακτικούς δικαστές. Σε μια σεζόν με «δυνατές» και σωστές ποινές. Σε μια σεζόν με έναν Υπουργό που έχει επιβάλλει και «δικά» του πρόστιμα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Σε μια σεζόν στην οποία εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις, λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Εκκρεμεί το ΑΕΚ – Ολυμπιακός (Μελισσανίδης), εκκρεμεί το Ατρόμητος – ΑΕΚ (εισβολή οπαδών, επεισόδια), εκκρεμεί ακόμα – ακόμη ο… αναπτήρας του Κουλιμπαλί.

Και κάπου εδώ, επειδή μιλάμε για τη δεύτερη σεζόν ΣΥΡΙΖΑ και Κοντονή, έρχεται η στιγμή που την απόφαση καλείται να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας. Υπουργικό συμβούλιο σήμερα, για το «προσφυγικό». Καλείται εντός της σύσκεψης ή πριν ή μετά απ΄ αυτή, ή αύριο βρε αδερφέ, να ασχοληθεί σοβαρά με τους συνεργάτες του. Με τον Κοντονή και όποιους εκείνος θεωρεί αρμόδιους.

Δεν ξέρω αν είναι λύση η διακοπή του πρωταθλήματος και η ματαίωση του Κυπέλλου. Δεν μου φαίνεται «λύση» για να είμαι ειλικρινής. Όμως κάτι ρηξικέλευθο πρέπει να γίνει. Κάτι «διαφορετικό», κάτι «μεγάλο». Να είναι ο αποκλεισμός των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Να είναι η απαγόρευση οπαδών σε όλα τα ντέρμπι; Η καυτή πατάτα, πάντως, αγγίζει τους πάντες. Και την κυβέρνηση που την έχει στα χέρια της και σε γενικές γραμμές – μέσω των αποφάσεων του Κοντονή – κινείται αυτόν τον χρόνο σε πολύ καλύτερη κατεύθυνση συγκριτικά με τις προηγούμενες.

Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Ξέρω, όμως, ότι τώρα πια, καλείται να ασχοληθεί. Διότι υπ΄ αυτές τις συνθήκες, τελικός ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν μπορεί να διεξαχθεί ούτε με 20.000 κυανόκρανους του ΟΗΕ! Όταν φτάνουμε στο σημείο με ΕΝΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑ να καίγεται η Τούμπα, το πράγμα έχει φτάσει στα άκρα. Διότι πρόκειται περί συσσώρευσης γεγονότων από το παρελθόν τα οποία ένα – ένα σκάνε εφέτος.

Υ.Γ. Ο Ανδρέας Παππάς θα έπρεπε να έχει διακόψει το ματς ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ εναντίον του ΠΑΟΚ. Και στον τραυματισμό του Μάρκο Σίλβα και την πρώτη φορά που έπεσαν φωτοβολίδες. Ήθελαν να συνεχίσουν το ματς οι δύο ομάδες. Δηλαδή… ήθελε να παίξει ο Ολυμπιακός, για τον ΠΑΟΚ ήταν ευνόητο. Και; Στη Λεωφόρο δεν ήθελε. Σωστά δεν ήθελε μετά την φωτοβολίδα στον Φινμπόγκασον. Τι θα γίνεται όμως; Θα αποφασίζει ο Παππάς και ο «Χ» Παππάς ό,τι γουστάρει ο Ολυμπιακός;

  • Follow me on Twitter: Seretinio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ