OPINIONS

Τον "τελείωσε" με αξιοπρέπεια

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Παναθηναϊκός EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την υπερπροσπάθεια του Παναθηναϊκού, την κάκιστη εικόνα του Ολυμπιακού και την τεράστια ευκαιρία της ΑΕΚ για την κατάκτηση του τίτλου.

Μια “αυτοκτονία” του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ εναντίον της ΑΕΚ, δεύτερη με την Ένωση στο Φάληρο, τρίτη σήμερα στο άδειο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ασφαλώς για τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου δεν του φταίει η διαιτησία, αλλά ο εαυτός του!

Και ειδικά μετά τις ισοπαλίες στην Τρίπολη και το Περιστέρι και τη σημερινή εναντίον αυτού του Παναθηναϊκού που έπαιζε με τους... αναπληρωματικούς του α΄γύρου, δεν μπορεί να πείσει και πολλούς μιλώντας για διαιτησία. Καλύτερο για τον ίδιο να την κόψει αυτή την κουβέντα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα...

Σήμερα πήγε μόνος του να “καθαρίσει” το ματς ο Κώστας Φορτούνης! Μπαίνει στο 55' στη θέση του ανύπαρκτου Οφόε, ένα άγγιγμα, πέναλτι και αποβολή, 1-0. Στο 82' και αφού ο Παναθηναϊκός έχει αποτινάξει κάθε είδους σύμπλεγμα και παίζει “απενοχοποιημένος” για την ισοφάριση, δεν χρειάστηκε να αγγίξει τη μπάλα. Ήταν... άυλη η “ασίστ” προς τον Τζούρτζεβιτς.

Το έχασε ο Σέρβος το τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, όπως έχασε τ' αυγά και τα πασχάλια και στο 85' από το υπέροχο άνοιγμα του Πάρντο: ούτε σουτ, ούτε εύστοχη πάσα στον (καλό σήμερα) Μιραλάς. Δυο σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες για να καθαρίσει το ματς ο πρωταθλητής Ελλάδας, ο οποίος πλέον χρειάζεται θαύματα θαυμάτων για να σηκώσει την κούπα και μάλλον μένει για πρώτη φορά εκτός τίτλου από τον Μάρτιο μετά από 25 χρόνια.

ΣΟΥΠΕΡ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που μπορούσε και πήρε αυτό που μπορούσε. Είχε περισσότερο πάθος, μεγαλύτερη συγκέντρωση, καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης με πολύ χαμηλότερου επιπέδου παίκτες. Περιόρισε τα ατομικά λάθη στην άμυνα (δεν μπορούσε να τα... εξαλείψει) και πήρε καταπληκτικό coaching από τον Ουζουνίδη μετά την αποβολή του Οικονόμου.

“Μπήκε” ο εξαφανισμένος Λουντ στο ματς δίπλα στον MVP Τζανδάρη (πολύ καλός και ο Κάτσε), “ακροβολισμένοι” οι Μουνιέ – Κουλιμπαλί στις άκρες, σέντερ φορ ο Άλτμαν. Μια, δυο, τρεις μέσα στην περιοχή, πέναλτι, ισοφάριση, δικαίωση της συνολικής προσπάθειας.

ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΕΚ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΟΚ...

Δεν σημαίνει κάτι περισσότερο για το μέλλον του Παναθηναϊκού αυτή η αξιοπρεπής προσπάθεια που συνοδεύτηκε από την ισοπαλία, με το ίδιο σκορ του... προηγούμενου αγώνα στο Φάληρο στον οποίο πολλοί περίμεναν “πολλά με λίγα”: το 1-1 του 2013, με Φιγκερόα και Μήτρογλου. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι στη συνείδηση των παικτών, του προπονητικού τιμ και κάποιων ανθρώπων που συνεχίζουν με χίλια βάσανα να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά τους. Έχει και ματς με την ΑΕΚ που είναι πια ακλόνητο φαβορί και τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός...

Και οι οπαδοί του που δεν μπορούν να υπερηφανεύονται για την εικόνα αυτής της ομάδας που απλώς παλεύει μπας και βγει στην πέμπτη θέση, μπορούν τουλάχιστον να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά αυτή τη σεζόν. Η αξιοπρέπεια είναι πολύ βαριά λέξη: οι παίκτες με το προπονητικό τιμ το σηκώνουν αυτό το βάρος...

Υ.Γ. Για τη διαιτησία, τα πράγματα είναι πολύ απλά και – ευτυχώς – ξεκάθαρα ως προς τις σημαντικές φάσεις του αγώνα.

1) Ο Ευαγγέλου δεν καταλογίζει καθαρό πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο 51' (παρατεταμένο τράβηγμα του Ρομαό στην εντός περιοχής κίνηση του Δώνη σε κόρνερ, σκορ 0-0).

2) Σωστά καταλογίζει πέναλτι – αποβολή του Οικονόμου στην ανατροπή του Καρίμ που για πολλοστή φορά δεν πέφτει, αλλά προσπαθεί να ολοκληρώσει την προσπάθειά του (δεν του έχουν καταλογιστεί δύο πέναλτι στην εφετινή σεζόν διότι δεν... έπεσε όπως κάνουν πανεύκολα άλλοι συνάδελφοί του).

3) Βλέπει το σώμα του Ινσούα και όχι τα πόδια του Ένχελς και κάνει λάθος στην απόφασή του για το πέναλτι της ισοφάρισης.

Στα λοιπά... αξιοσημείωτα, ουδείς κατάλαβε γιατί ενώ είχαν συμπληρωθεί τα τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων επέτρεψε να εκτελεστεί το τελευταίο υπέρ του Ολυμπιακού φάουλ, από το οποίο δυστυχώς προέκυψε και ο σοβαρός τραυματισμός του Όμρι Άλτμαν, χωρίς ασφαλώς να ευθύνεται γι' αυτό ο ρέφερι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό 5, Χατζισαφί 5, Μποτία 4, Ένχελς 4, Ομάρ 5, Ταχτσίδης 6, Ρομαό 5, Μιραλάς 6, Οφόε 4 (56' Φορτούνης 7), Πάρντο 5 (90' Μάριν-), Ανσαριφάρντ 6 (77' Τζούρτζεβιτς 2)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος 6, Ινσούα 6, Κουρμπέλης 6, Οικονόμου 5, Γιόχανσον 5, Λουντ 5, Τζανδάρης 8, Κάτσε 7 (65' Αυλωνίτης 5), Κουλιμπαλί 5 (80' Χατζηγιοβάννης - ), Άλτμαν 6, Δώνης 4 (65' Μουνιέ 6).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Αυτοκτόνησε" ο Ολυμπιακός, έμεινε όρθιος με 10 ο Παναθηναϊκός
Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Άλτμαν
Ουζουνίδης: "Έχουμε βαριά φανέλα"
Ο Περικλής Βασιλάκης στην "Αθλητική Κυριακή" για τις αμφισβητούμενες φάσεις του ντέρμπι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ