OPINIONS

Πρίγιοβιτς: Δέκα εκατ. ευρώ και ακόμη το "παλεύει" ο ΠΑΟΚ;

Πρίγιοβιτς: Δέκα εκατ. ευρώ και ακόμη το "παλεύει" ο ΠΑΟΚ;
MOTIONTEAM

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τα σφάλματα, την πρόκληση, τα "πρέπει" και τη στάση του ΠΑΟΚ στην υπόθεση του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

Δεν μπορεί ο καθένας από εμάς να μπει στο μυαλό του κάθε οπαδού του ΠΑΟΚ που αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να αποχωρήσει ο πρώτος σκόρερ του. Αυτός που έχει βγάλει το φίδι από την τρύπα ουκ ολίγες φορές, εντός και εκτός έδρας, σε εύκολα και πιο δύσκολα ματς. Όμως 10 εκατ. ευρώ δεν είναι μικρό ποσό. Είναι μια σούπερ ρήτρα που είχε βάλει τοclubγια τον Σέρβο φορ, ίσως χωρίς καλά - καλά να θεωρεί πως είναι δυνατόν κάποια ομάδα να την δώσει και να τον πάρει. Είτε μεcash, είτε σε δόσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΛΗΜΜΑ

Μπαίνει δίλημμα λοιπόν για τον ΠΑΟΚ. Όμως στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα απολύτως ερώτημα. Ούτε καν πρόταση στον Πρίγιοβιτς για νέο συμβόλαιο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Δεν είναι ο Σέρβος ένας φορ για τον οποίο αξίζει κόστος 4,5 εκατ. ευρώ ετησίως από ελληνική ομάδα!Όσα λεφτά κι αν έχει ο Ιβάν Σαββίδης. Όσο κρίσιμο κι αν είναι τοtimingγια το πρώτο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ μετά το 1985. Όσο κομβικός, μεταδοτικός, καθοριστικός είναι ο "Πρίγιο" για την ομάδα!

Αυτό που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι να κλείσει ένα όσο το δυνατόν πιο συμφέρον για τον σύλλογοdealμε την Αλ Ιτιχάντ (δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα τους μετρητοίς), να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του, να τον αποχαιρετήσει και να πάει παρακάτω. Πώς να πάει παρακάτω; Με αυτό που έπρεπε ήδη να έχει κάνει.

Δηλαδή να έχει έτοιμη λίστα με υποψήφιους αντικαταστάτες για οποιονδήποτε παίκτη του (μικρό ή μεγαλύτερο, ξένο ή Έλληνα, βασικό ή αναπληρωματικό) θεωρεί ότι μπορεί να προκύψει πρόταση με την οποία ο ίδιος θα θελήσει να φύγει και ο ΠΑΟΚ θα είναι ευχαριστημένος με την πρότασή της. Προφανώς, αυτό δεν έχει συμβεί αυτή τη φορά και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΤΑ ΔΥΟ ΣΦΑΛΜΑΤΑΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ

Θέλετε επειδή δεν… έφτανε ο νους (λογικό από τη μια πλευρά) των διοικούντων ότι είναι δυνατόν μια ομάδα να "σκάσει" 10 εκατ. ευρώ; Θέλετε επειδή κάποιοι ίσως πόνταραν στην περυσινή άρνηση του "Πρίγιο" στα 4 εκατ. ευρώ ετησίως από τους Κινέζους ή (και) στον ψυχικό δεσμό του με τον οργανισμό ΠΑΟΚ, τους οπαδούς του και τη Θεσσαλονίκη; Θέλετε επειδή επιπρόσθετα θεώρησαν πως ακόμη κι αν έρθει πρόταση με πάμπολλα χρήματα, αυτά δεν θα αρκούν για να αποχωριστεί ο παίκτης ένα πρωτάθλημα που θα γράψει (και ο ίδιος) ιστορία, μαζί με την προοπτική συμμετοχής του στους ομίλους τουChampionsLeague; Θεμιτό κι αυτό, ας το προσθέσουμε στη σούμα.

Το λάθος έχει ήδη γίνει. Ίσως μάλιστα να είναι και διπλό σφάλμα των διοικούντων. Ούτε "πρόλαβαν" να κάνουν δεύτερη ανανέωση συμβολαίου στον Πρίγιοβιτς (αν θεωρούσαν ότι αξίζει όντως περισσότερα χρήματα και είχαν προβλέψει τον κίνδυνο δελεαστικών προσφορών), ούτε είχαν έτοιμη λίστα με υποψήφιους σέντερ φορ. Κάνοντας και μια "προεργασία" με επαφές και συζητήσεις για τοstatusκάθε περίπτωσης (επί παραδείγματι του Μάρκους Μπεργκ, στον οποίο ανεξήγητα έχει… κολλήσει η βελόνα λες και δεν υπάρχουν άλλοι φορ να πάρει ο ΠΑΟΚ με φουσκωμένη τσέπη, παρά τον 32χρονο Σουηδό που είναι όντως παικταράς, αλλά έχει μηδενική μεταπωλητική αξία και δυο χρόνια ποιοτικού ποδοσφαίρου μπροστά του).

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ…

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ πρέπει να λειτουργήσει όπως κάθε μεγάλοclub. Ούτε να δώσει στον Πρίγιοβιτς χρήματα τα οποία δεναξίζει για το ελληνικό πρωτάθλημα, ούτε να προσπαθήσει να κρατήσει με νύχια και με δόντια έναν παίκτη ο οποίος θα σκέφτεται ότι "άφησε" 5,3 εκατ. ευρώ ετησίως χωρίς τα μπόνους. Πρέπει να βρει έναν ή και δύο επιθετικούς οι οποίοι θα τον βοηθήσουν να παραμείνει στην κορυφή, θα έχουν προοπτική παραμονής στην ομάδα και (ιδανικά) και μεταπωλητική αξία, δεδομένου ότι το μέγεθος του συλλόγου έχει πάρει πια άλλες διαστάσεις και του χρόνου μπορεί να δούμε τον ΠΑΟΚ και στοChampionsLeague(αυτός θα είναι ο Νο 1 υπερβατικός στόχος αν κατακτήσει τον τίτλο).

Είναι πλήρως σεβαστό και αντιληπτό πως το «ουδείς αναντικατάστατος» είναι ένα αξίωμα το οποίο δεν ισχύει πάντα και παντού. Εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, ειδικά στο ποδόσφαιρο. Έχω την εντύπωση όμως πως ο "Πρίγιο" δεν είναι ούτε ο Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο του ΠΑΟΚ.

Και πως σ’ αυτή τη δοκιμασία, σ’ αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή και υπόθεση, ο σύλλογος καλείται να διορθώσει άμεσα τα λάθη του, να συσπειρωθεί, να εργαστεί σκληρά, μεθοδικά και επίπονα και να βρει τη λύση στο πρόβλημα που προέκυψε. Γι’ αυτό, άλλωστε, πληρώνονται αδρά κάποια στελέχη του. Για την ευθύνη. Αυτή (πρέπει να) πληρώνεται ακριβά. Για να λύνουν προβλήματα. Είτε μείνει τελικά, είτε αποφασίσει να φύγει ο "Πρίγιο", πρέπει να ετοιμάσουν τη διαδοχή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ