OPINIONS

Πιεσμένος Παϊρότζ, ενισχυμένος Γιαννακόπουλος

Πιεσμένος Παϊρότζ, ενισχυμένος Γιαννακόπουλος

Ο Γιάννης Σερέτης επιχειρεί τη σύνοψη πεπραγμένων της σημαντικής παναθηναϊκής εβδομάδας, η οποία ολοκληρώθηκε με έναν «ηττημένο», έναν «νικητή» και τον Γιάννη Αλαφούζο να αναλαμβάνει την ευθύνη και το οικονομικό βάρος μέχρι να… φανεί το ταϊλανδέζικο χρήμα.

Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε χθες δεν κατέληξε όπως πολλοί περίμεναν. Δηλαδή με την εφαρμογή του Μ.ο.U μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Φάνηκε από την απόφαση που έλαβε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μεσοβδόμαδα, όταν αποφάσισε αρχικά να αναβάλει την ΑΜΚ στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ και εν συνεχεία να την «καλύψει» μόνος του, δηλώνοντας γραπτώς «τη δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας». Είχε έναν «ηττημένο» και έναν «νικητή» στην παναθηναϊκή κοινότητα αυτή η εβδομάδα.

ΤΑ 50+20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 50 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΜΠΟΝΓΚΣΑΝΤ

«Ηττημένος» προς το παρόν ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, ο οποίος για άγνωστους λόγους (πολλές οι φήμες, με απόλυτα σιγουριά δεν μπορεί να καταγραφεί τίποτα) δεν τήρησε το αρχικά συμφωνηθέν χρονικό πλαίσιο για deal μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ο Αλαφούζος έθεσε νέο όριο: 50 μέρες. Μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν. « Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνονται οι απαραίτητες και προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην μεταβίβαση, ώστε όλα να γίνουν εντός του χρονικού πλαισίου πριν από την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου» ανέφερε χαρακηριστικά ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ. Προτού υπενθυμίσει – όχι τόσο στο παναθηναϊκό κοινό, αλλά σ’ εκείνους που θεωρεί ότι μονίμως ασκούν «αντιπολίτευση» - ότι έχει βάλει τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ από το 2012. Ορθόν! « Τα πλέον των €50εκ. από την προσωπική του περιουσία, που από το 2012 έως σήμερα έχει διαθέσει στον Παναθηναϊκό είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε λογής κακεντρεχείς οι οποίοι μονίμως κινδυνολογούν. Η αλήθεια θα απαντά πάντα σε αυτούς που μοναδική τους προσφορά είναι ο αρνητισμός και τα μεγάλα λόγια χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη» ήταν η σχετική αναφορά του. Ποιοι είναι οι «κακεντρεχείς που μονίμως κινδυνολογούν»; Ποιοι είναι εκείνοι των οποίων «μοναδική προσφορά είναι ο αρνητισμός και τα μεγάλα λόγια χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη»; Ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος και οι στενοί συνεργάτες του ξέρουν καλύτερα. Όλοι, πάντως, θεωρούν ότι αναφέρεται στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Και μάλλον δεν είναι κακεντρεχείς, αλλά ρεαλιστές.

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΣΙΠΡΑ

Ο ηγέτης της ΚΑΕ, πάντως, ήταν ο «νικητής» της εβδομάδας. Την ίδια ώρα που το “Pan Asia Investment” fund για τους δικούς του λόγους αδυνατούσε να ανταποκριθεί σε όσα προβλέπονταν από το Μ.ο.U με τον Γιάννη Αλαφούζο, εκείνος έβλεπε από κοντά για τρίτη φορά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το «Athens Alive» πρότζεκτ. Αυτή η φορά, ήταν η παρθενική για τα ξένα στελέχη της κοινοπραξίας. Δείγμα των πολύ σοβαρών διαστάσεων της υπόθεσης, οι οποίες καταδεικνύονται και από την παρουσία σημαντικών Υπουργών στη σύσκεψη διάρκειας δυόμισι ωρών. Κι αν καταφέρει ο Γιαννακόπουλος να ηγηθεί αυτού του σχεδίου, δεν υπάρχουν πολλοί που να μην τον βλέπουν μελλοντικά ως ηγέτη και της ΠΑΕ. Με τα μπόλικα εκατομμύρια από το εξωτερικό, το δεδομένα ισχυρό προφίλ του στους φίλους της ομάδας και τη… μοναδικότητα μεταξύ των πιθανών Ελλήνων επενδυτών στην ΠΑΕ, πώς θα του ξεφύγει και η ποδοσφαιρική ομάδα;

ΤΑ 5 ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ "ΣΤΙΓΜΗΣ"

Αυτό, ωστόσο, είναι μελλούμενο. Πρέπει πρώτα να πέσουν οι υπογραφές με την κυβέρνηση για να διασφαλίσει ο Γιαννακόπουλος τη χρηματοδότηση και για την ΠΑΕ από τις ξένες εταιρείες – συμπαίκτες του. Πώς θα καταλήξουν οι δυο ιστορίες δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί. Τα βέβαια δεδομένα προς το παρόν συνοπτικά είναι τα εξής…

1) Ο Αλαφούζος θέλει και πιστεύει ότι τελικά θα δώσει την ΠΑΕ στον Πιεμπονγκσάντ.

2) Το “Pan Asia Investment» fund έχασε αρκετούς πόντους αξιοπιστίας στο παναθηναϊκό κοινό, αλλά ενημερώνεται για όλες τις σημαντικές αποφάσεις στο σύλλογο και προετοιμάζεται για τον Αύγουστο...

3) Η κυβέρνηση, η οποία παίζει ρόλο και στις δύο υποθέσεις, δεν κρύβει ότι περίμενε πως θα έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

4) Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ηγείται της ΚΑΕ, ελέγχει και χρηματοδοτεί τον Ερασιτέχνη (που εκπροσωπείται στο ΔΣ της ΠΑΕ) και έχει δρομολογήσει με αργά αλλά σταθερά βήματα το «Athens Alive».

5) Ο Παναθηναϊκός πορεύεται με μπάτζετ «μνημονιακό» που επιβλήθηκε από τις περυσινές εξελίξεις και προς το παρόν χρηματοδοτείται από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Η συνέχεια επί της παναθηναϊκής οθόνης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ