OPINIONS

Πειράματα και φορ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΙΛΜΠΟΥΡΓΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΛΚΜΑΑΡ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΙΛΜΠΟΥΡΓΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΛΚΜΑΑΡ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για το πρώτο στάδιο προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, τις ανάγκες του Τριφυλλιού και για τις απαιτήσεις στον δεύτερο κύκλο, που θα είναι μεγαλύτερες...

Κάπου εδώ ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος προετοιμασίας και φιλικών για τον Παναθηναϊκό. Με τρεις ήττες από Άλκμααρ (0-2), Άντβερπ (1-2), Ντεν Χάαγκ (1-3) και ένα “χαλάρωμα” με 5-0 επί της ερασιτεχνικής GOES.

Πρώτο στάδιο προετοιμασίας με πολλές δυσκολίες. Με αρκετά προβλήματα για τον Γιώργο Δώνη. Φιλικά χωρίς τον αρχηγό του (και κεντρικό υπολογιστή της άμυνάς του) Δημήτρη Κουρμπέλη, χωρίς τον βασικό, άγνωστο και... πολυπόθητο φορ του, χωρίς τον τραυματία Άλτμαν. Φιλικά με τραυματισμούς (Ινσούα, Κάτσε, Κολοβέτσιος, Μουνιέ), με μπόλικη παλιά και νέα πιτσιρικαρία, με μεταγραφές τον άγνωστο επιθετικό Μαρκ Σιφναίο, τον αριστερό μπακ Ηλία Χατζηθεοδωρίδη που μας συστήθηκε όμορφα στο ματς με την Ντεν Χάαγκ και τον Αχιλλέα Πούγγουρα, ο οποίος χρειάζεται δέκα μέρες προετοιμασία για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και τον έντονο ρυθμό.

Στο σημερινό φιλικό έπαιξε με βασικό στόπερ τον νεαρό Μαυρομμάτη. Με βασικό αριστερό μπακ – χαφ τον Χατζηθεοδωρίδη. Με τον Μπουζούκη και τον Χατζηγιοβάνη πίσω από τον σέντερ φορ Ρεγκάκο. Αναγκάστηκε μετά τον τραυματισμό του Κολοβέτσιου να βάλει κεντρικό στόπερ στην τριάδα τον Θεοχάρη, στέλεχος της Κ-20 πέρυσι. Στο β΄ μέρος μπήκαν κάποια “στελέχη” όπως ο Ινσούα, ο Μουνιέ, ο Δώνης, ο Οικονόμου. Δοκιμές, πολλές δοκιμές αυτές τις δύο εβδομάδες στην Ολλανδία. “ Νομίζω ότι γενικώς σε όλη την προετοιμασία μέχρι τώρα αλλά και το συμπέρασμα του σημερινού παιχνιδιού ότι όλα τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους. Θέλουν την εκπαίδευση τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να εκπαιδεύσουμε τους παίκτες μας” είπε ο κόουτς μετά το τέλος του ματς, αλλά μάλλον ο χρόνιος που έχει στη διάθεσή του δεν είναι τόσο... άφθονος.

Γι' αυτό και μετά την επιστροφή στη βάση τα πειράματα πρέπει να τελειώσουν. Και θα τελειώσουν. Λιγότερες θα είναι οι δοκιμές, αρχής γενομένης από το φιλικό εναντίον της Ομόνοιας την επόμενη Κυριακή. Στο πρώτο στάδιο πήραν όλοι το χρόνο τους. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Στη δεύτερη “πίστα” τα δεδομένα θα αλλάξουν. 'Ήθελε ο Δώνης να εκπαιδευτούν όλοι στις βασικές του αρχές. Στους ρόλους τους, στις θέσεις τους, στους χώρους τους. Στο πρέσινγκ τους, στα ανεβάσματα και στην αμυντική συμπεριφορά τους. Ναι, και στο νεόφερτο 3-4-2-1, το οποίο ο κόουτς δεν άλλαξε ούτε κατ' ελάχιστον. Με όλους τους αντιπάλους, με όλους τους στόπερ, τους ακραίους, τους χαφ και τους μεσοεπιθετικούς. Να μια αρχή. Δεν αρκεί όμως.

Είναι ελλειμματικός σε πολλά αυτός ο Παναθηναϊκός που είδαμε στην Ολλανδία. Και το πρωτάθλημα αρχίζει (;;;;;) θεωρητικά στις 25 Αυγούστου. Δεν του λείπει μόνο η χημεία, μια πιο “σταθερή” ενδεκάδα από την οποία θα υπάρχουν και μεγαλύτερες απαιτήσεις. Δεν του λείπει μόνο η αφομοίωση του 3-4-2-1. Του λείπει και ο βασικός επιθετικός του!

Κακά τα ψέματα, ακόμη και τον φερέλπιδα Αργύρη Καμπετσή να αποκτήσει από την Ντόρτμουντ, αξιόπιστη εικόνα για την επιθετική και την εν γένει λειτουργία της ομάδας του δεν πρόκειται να έχει αν δεν αποκτήσει ο Παναθηναϊκός τον σέντερ φορ της επόμενης σεζόν. Κι αν αυτός έρθει στη χώρα μας μεταξύ 10-17 Αυγούστου όπως είναι και το πιο πιθανό, ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει στη σεζόν με επιθετικό 15 ημερών. Ρίσκο! Αν του “βγει” τουλάχιστον, το “κάλλιο αργά παρά ποτέ” θα πιάσει τόπο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ