OPINIONS

ΠΑΟ πού πας;

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΙΛΜΠΟΥΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΙΛΜΠΟΥΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τα απροσδόκητα νέα εμπόδια στο δρόμο του Παναθηναϊκού, τους παράλογους πλέον πειραματισμούς και το πρόγραμμα – «δίκοπο μαχαίρι» με το «-6» στην καμπούρα των πρασίνων.

Δεν του έφτανε ο εξωαγωνιστικός «εμφύλιος» του Παναθηναϊκού, ένας πόλεμος φανερός και υπόκωφος με ευθύνη και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Γιάννη Αλαφούζου, πάει να ξεκινήσει τη σεζόν και με χίλια – μύρια προβλήματα και επικίνδυνους πλέον πειραματισμούς, μόλις 15 ημέρες προτού αρχίσει το πρωτάθλημα με το «-6» στην καμπούρα.

Τα σημάδια δεν είναι καθόλου θετικά, ο Δώνης δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά την ενδεκάδα με την οποία σκέφτεται να αρχίσει τη σεζόν και η αγωνιστική περίοδος επίκειται με εκκίνηση γκρίνιας. Έχουμε και λέμε…

1. Ο Νίκος Νταμπίζας ακόμη δεν έχει συμφωνήσει με τον «εκλεκτό» καινούριο φορ, ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα αρχίσει το πρωτάθλημα χωρίς ο νέος επιθετικός του να έχει παίξει ούτε σε ένα φιλικό (πού να ήταν δηλαδή και χρονικά πιεσμένος, με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις…). Να προλάβει το τελευταίο φιλικό παιχνίδι εναντίον του Λεβαδειακού στα τέλη της εβδομάδας; Χλωμό!

2. Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει με φορ τον Σιφναίο που έχει υπογράψει και στα περισσότερα ματς με τον Ρεγκάκο που δεν έχει υπογράψει! Προχθές στη Λάρισα με τον 18χρονο Δημήτρη Εμμανουηλίδη και εν συνεχεία με τον Χρήστο Δώνη που ήταν καλύτερος ως φορ παρά ως χαφ…

3. Δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα έστω σε ένα ολόκληρο φιλικό ματς το δίδυμο Κάτσε – Κουρμπέλης στη μεσαία γραμμή ή έστω το δίδυμο Κάτσε – Τζανδάρης, το οποίο πέρυσι από ένα σημείο και έπειτα στη μεσαία γραμμή «έδεσε» όλο το σύνολο κατά τη διάρκεια του β' γύρου.

4. Για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων και οι τραυματισμοί Κουρμπέλη και Κολοβέτσιου δεν έχει δοκιμαστεί ούτε μία φορά η τριάδα στην άμυνα με Κουρμπέλη – Κολοβέτσιο – Πούγγουρα ή Κουρμπέλη – Κολοβέτσιο – Οικονόμου. Παίζει σχεδόν πάντα ένας πιτσιρικάς βασικός (Θεοχάρης ή Μαυρομάτης) που ασφαλώς δεν πείθουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

5. Χωρίς να το… πολυκαταλάβουμε όλοι, απουσίασε από αρκετά φιλικά και ο Μουνιέ, ο οποίος στο ματς με την ΑΕΛ έδειξε εκτός κλίματος και σε γενικές γραμμές ανέτοιμος. Θεωρητικά ο Γάλλος είναι ο πιο ποιοτικός μεσοεπιθετικά παίκτης του Παναθηναϊκού…

6. Λογικό από την πλευρά του Δώνη να δοκιμάζει και τον Γιόχανσον (εκτός από τον Κουλιμπαλί) ωςfullbackστη δεξιά πτέρυγα και αντίστοιχα τον Χατζηθεοδωρίδη στην αριστερή, εναλλάξ με τον Ινσούα. Παράλογο να επιμένει μόνο στο 3-4-2-1 από την αρχή της προετοιμασίας και να μην δοκιμάζει και το 4-2-3-1, έστω για 20λεπτα – 30λεπτα στα φιλικά που έχουν χαρακτήρα δοκιμών.

7. Ταmediaαντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό υπομονετικά και με «προδέρμ». Αντιλαμβάνονται όλοι πλέον σταδιακά ότι ο πήχης είναι τόσο χαμηλός που αν τελικά καταφέρει η ομάδα να φτάσει στην πεντάδα (αυτός θα έπρεπε να είναι ο βασικός – έστω και ανομολόγητος – στόχος) προκειμένου να «διαγράψει» την ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα πρόκειται περί θαύματος!

8. Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού είναι «δίκοπο μαχαίρι». Δίνει το πρώτο του παιχνίδι με «μεγάλο» στην όγδοη αγωνιστική, όταν ταξιδεύει στην Τούμπα. Έως τότε αντιμετωπίζει διαδοχικά Ξάνθη (Ε), Λαμία, ΑΕΛ (Ε), Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα (Ε), Πανιώνιο. Δηλαδή 4 παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και τρία εκτός έδρας. Ευνοϊκό εκ πρώτης όψεως, αλλά αν δεν «αναπνεύσει» μέχρι τον Οκτώβριο, μετά αρχίζουν τα πολύ πολύ δύσκολα…

Η «ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ» ΦΘΟΡΑ

Προσθέστε σ’ αυτό το μίγμα…

Α) Τον εμφύλιο Ερασιτέχνη – ΠΑΕ, δηλαδή ουσιαστικά Γιαννακόπουλου – Αλαφούζου που έχουν και τα δικά τουςmedia…

B) Την αρνητική αύρα μεγάλης (με αδιαφορία και αποστασιοποίηση από τα παναθηναϊκά τεκταινόμενα) ή μικρότερης (με πανό, ύβρεις και πολεμική εναντίον του Αλαφούζου) μερίδας φιλάθλων.

Γ) Τη μετακόμιση από τη Λεωφόρο στο ΟΑΚΑ, η οποία σίγουρα θα κοστίσει βαθμούς. Πέρυσι ο προβληματικός Παναθηναϊκός ηττήθηκε εντός έδρας μόνο από τον ΠΑΟΚ, αλλά βέβαια είχε και πιο ποιοτικό ρόστερ…

Δ) Την αρνητική αντιμετώπιση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ από μεγάλο ποσοστό των πράσινων οπαδών λόγω της καθυστέρησης στη διαδικασία αλλαγής σκυτάλης στην ΠΑΕ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΕΑ…

Κάπως έτσι αρχίζει η σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Όχι πως δεν υπάρχουν και ορισμένα θετικά. Επί παραδείγματι, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ με θαυμαστή ρευστότητα έχει αρχίσει εδώ και τρεις μήνες να πληρώνει… τα πάντα και να καλύπτει τρύπες.

Η ένταξη της ΠΑΕ στον «εξωδικαστικό μηχανισμό» με τις 120 δόσεις θα τη διευκολύνει να αποπληρώνει τακτικά τις οφειλές της προς το Δημόσιο.

Η συνέπεια στις πληρωμές παικτών και εργαζομένων (με χαμηλότατο μπάτζετ) είναι δεδομένη, εν αντιθέσει με ό,τι συνέβαινε πέρυσι.

Ο Νταμπίζας προσπαθεί να «ξαναχτίσει» αργά αλλά σταδιακά τα στοιχειώδη στο αγωνιστικό τμήμα, όπως επί παραδείγματι το τμήμα σκάουτινγκ.

Το επίπεδο φυσικής κατάστασης και φρεσκάδας της ομάδας είναι πολύ ικανοποιητικό, ανεξάρτητα από τη συνολική εικόνα και τα αποτελέσματα στα φιλικά.

Οι νεαροί παίκτες είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά και την προσοχή από το προπονητικό τιμ.

ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ (ΠΙΟ) ΔΥΣΚΟΛΗ

Αρκούν αυτά, όμως, για καλά αποτελέσματα και στο γήπεδο;

Σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα – αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά – του Παναθηναϊκού είναι πολύ περισσότερα από τα θετικά στοιχεία, πλησιάζοντας προς την έναρξη της σεζόν. Για την ακρίβεια, είναι πολύ περισσότερα από τα αρχικώς αναμενόμενα, αν θεωρήσουμε ότι για τον Νταμπίζα και τον Δώνη ήταν εκ των ων ουκ άνευ όταν έβαζαν την υπογραφή τους στα συμβόλαια ότι θα επανερχόταν η οικονομική «κανονικότητα» στις μεταγραφές.

Διότι τον Μάιο ελάχιστοι (όσοι έβλεπαν λίγο πιο μακροπρόθεσμα…) έβλεπαν στον ορίζοντα την εμφύλια διαμάχη, σχεδόν ουδείς τη μετακόμιση από τη Λεωφόρο (ούτε καν στην ΠΑΕ όπου είχαν έτοιμα τα εισιτήρια διαρκείας…) και απολύτως κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Παναθηναϊκός στα φιλικά θα δυσκολευόταν τόσο πολύ στον δημιουργικό/επιθετικό τομέα.

Η αρχή θα είναι για όλους στο Τριφύλλι πιο δύσκολη απ΄ ότι είχαν αρχικά σκεφτεί ή σχεδιάσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ