OPINIONS

PAO Αlive

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Λουντ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τον Παναθηναϊκό που δεν το βάζει κάτω πια με... τίποτα, για τον υπέροχο ελληνικό "κορμό" του Αστέρα και για το "Athens Alive" πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Τέσσερις ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός, τρεις ο Αστέρας. Από ένα δοκάρι ο καθένας. 9-9 οι τελικές προσπάθειες, 3-2 τα κόρνερ, 15-15 τα φάουλ, 2-2 τα οφσάιντ, 5-3 οι αποκρούσεις. Η... απόλυτη ισορροπία στους αριθμούς αποτυπώθηκε και στο αποτέλεσμα. Δίκαιο το 1-1, σε ματς με ένταση, φάσεις, ρυθμό, ψαλιδάκια, δυο όμορφα γκολ, με αλλαγές στην τακτική, σε παιχνίδι που δεν μας κοίμισε όπως τα περισσότερα της Λίγκας.

Δίκαιο το 1-1. Χαμένη ευκαιρία για τον Αστέρα που κρατούσε το τρίποντο έως το 87' με τρομερό “ξεδίπλωμα” στην αντεπίθεση και εκτέλεση από τον Μανιά. Xαμένη ευκαιρία και για τον Παναθηναϊκό που έπαιξε μετά από πολύ καιρό σε “ζωντανή” Λεωφόρο, η οποία τον βοήθησε να πιέσει μετά το 0-1. Περισσότερο τον βοήθησε ο Ουζουνίδης με τις αλλαγές του. Μέσα ο ανέτοιμος Μολίνς για να “γεμίζει” την περιοχή και να δίνει στηρίγματα στους μέσους, αριστερά ο Λουντ, χαφ ο Κουρμπέλης, πίεση μετά το 70'. Δεν το έβαλε κάτω παίζοντας με δέκα παίκτες εναντίον του Ολυμπιακού, θα το... παρατούσε εντός έδρας με τον Αστέρα; Μια ευκαιρία σε όλο το β' 45λεπτο ο φιλοξενούμενος, που ήταν πιο επικίνδυνος στο α' μέρος, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς θα μπορούσε να φύγει για πρώτη φορά νικητής από την έδρα του Τριφυλλιού...

O ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Ο Ατρόμητος είναι αυτός που έχει κλέψει τις εντυπώσεις εφέτος, ο Πανιώνιος μένει σταθερά στα ανώτερα στρώματα της βαθμολογίας τα τελευταία τρία χρόνια και έφτασε εφέτος μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου, όμως πλην Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, η ομάδα με τις καλύτερες προοπτικές για την επόμενη σεζόν είναι ο Αστέρας. Είτε καταφέρει τελικά να πάρει την πολυπόθητη πέμπτη θέση (μοιάζει με φαβορί, καθώς αντιμετωπίζει στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές Πλατανιά, Λεβαδειακό, Κέρκυρα, Απόλλωνα, Παναιτωλικό), είτε δεν τα καταφέρει.

Πρέπει να κρατήσει τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του, να τον βοηθήσει στις μεταγραφές (δεν ζητά λαγούς με πετραχήλια) και να στηριχθεί στον υπέροχο ελληνικό κορμό του. Σήμερα ξεχώρισε ο θαυμάσιος Τριαντάφυλλος Πασαλίδης (του Ολυμπιακού...) με την ταχύτητα, την αντίληψη και την αθλητικότητά του, ο Γιάννης Κώτσιρας που προκάλεσε πολλά προβλήματα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με τις επιθέσεις που έχτιζε από δεξιά, ενώ το γκολ του Μανιά (ο πρώτος Έλληνας φορ/σκόρερ της Σούπερ Λίγκας) έχει την υπογραφή του Γιαννούλη και του συνδυασμού Τόνσο – Μουνάφο.

Ο Κυριακόπουλος που... πήρε σχεδόν μόνος του τον ΠΑΟΚ είχε κακή βραδιά και περιορίστηκε από τον συνεπή Γιόχανσον, αλλά η ουσία είναι πως ο Αστέρας παρατάσσεται με οκτώ Έλληνες (Αθανασιάδης, Τριανταφυλλόπουλος, Τσιλιανίδης...), έχει στον πάγκο και Καλτσά, Δουβίκα, Μπέρτο, συνεχίζει τη δουλειά στην Ακαδημία και παρότι η οπαδική απήχησή του στην Πελοπόννησο παραμένει (και θα παραμείνει) σε χαμηλό επίπεδο, αν κάνει 2-3 προσεκτικές κινήσεις το καλοκαίρι.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ

Αντιστοίχως, τι θα συμβεί το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, ουδείς γνωρίζει. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει έτοιμο το... χειρότερο σενάριο. Το μπάτζετ θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο, ο Ουζουνίδης λογικά θα παραιτηθεί γιατί δεν αντέχει άλλον έναν χρόνο φθοράς (με τη σκέψη και στο ενδεχόμενο οικονομικής και... γενικής ασυνέπειας) και οι Πράσινοι θα έχουν ως στόχο τη σταδιακή εξυγίανση τους και μια... αξιοπρεπή πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις, μαζί με την ανάδειξη και εξέλιξη παιδιών από την Ακαδημία.

Το ιδανικό σενάριο είναι η υλοποίηση του “Athens Alive” πλάνου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και επιφυλακτικοί. Ο ηγέτης της ΚΑΕ δεν ήθελε να “βγει” το όλο θέμα, δεν επιθυμούσε τη “διαφήμιση” ή να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η δήλωσή του ήταν επιφυλακτική και μετρημένη. Το σχέδιο είναι μεγαλεπήβολο, η επένδυση (αν γίνει) τεράστια, τα πεδία της συμφωνίας πολλά. Καταπληκτικό ως σκέψη, είναι ο μοναδικός που έδειξε και συνεχίζει να δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον από όλους τους ισχυρούς παναθηναϊκούς επιχειρηματίες, αλλά όλα εξαρτώνται από την κυβέρνηση και τέτοιου είδους deals δεν ολοκληρώνονται από τη μια μέρα στην άλλη.

Φαίνεται απίθανο να πέσουν οι υπογραφές πριν το καλοκαίρι, μοιάζει δύσκολο να γίνει έστω και εντός Ιουνίου – Ιουλίου. Μα, σε τελική ανάλυση, στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ακόμη και του... χρόνου να προκύψει οριστική συμφωνία για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, οι φίλοι του θα πρέπει να πανηγυρίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ