OPINIONS

Ο Σαββίδης καλείται να βάλει χαλινάρι στον Λουτσέσκου: αρχίζει να βλάπτει και τον ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει γιατί ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης πρέπει να βάλει "χαλινάρι" στον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος με τις δηλώσεις του πλέον κάνει κακό στον ΠΑΟΚ και στον εαυτό του.

Δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες μίλησε για "Χίτλερ" ο Ραζβάν Λουτσέσκου, πάλι σε ρουμάνικο μέσο, όπως και τον Μάιο. Είναι δεδομένο ότι δεν συνεχίζει να μιλά για τα περσινά προκειμένου να "πουλήσει" ΠΑΟΚτσιλίκι στο κοινό του "Δικέφαλου". Ούτε για να "γλείψει" τον Ιβάν Σαββίδη, ούτε για να φτιάξει το προφίλ του στη Ρουμανία. Το θέμα είναι ο χαρακτήρας του.

Ο Λουτσέσκου το έκανε δεύτερη φορά με πολύ άτσαλο τρόπο. Μιλώντας για τη Γερμανία του Χίτλερ. Και πλέον βαδίζει σε επικίνδυνο μονοπάτι. Όχι μόνο επειδή - λόγω της αυτονόητης υπερβολής - στρέφει την κοινή γνώμη εναντίον του. Αλλά και διότι κάνει κακό στον εαυτό του και στον ΠΑΟΚ.

Η UEFA, H FIFA ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ

Επειδή ίσως το έχει ξεχάσει ο Ρουμάνος κόουτς, κάποιος από τον ΠΑΟΚ πρέπει να του υπενθυμίσει ότι τόσο το περυσινό, όσο και το εφετινό πρωτάθλημα και Κύπελλο, διεξάγονται στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της FIFA και την UEFA. Μιλώντας για "Γερμανία του Χίτλερ" μάλλον δεν αντιλαμβάνεται ότι εκτός από την εξωτερίκευση του θυμού και του παραπόνου του, ουσιαστικά στρέφεται εναντίον και των διεθνών ομοσπονδιών! Είναι σαν να τους πετάει κατάμουτρα ότι σε περίοδο δικής τους διακυβέρνησης επικρατεί φασιστικό καθεστώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ίσως επίσης παραβλέπει ή λησμονεί ότι ο ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, είναι τιμωρημένος για όσα συνέβησαν στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ! Κάποιοι ίσως ντρέπονται ή δυσκολεύονται να το γράψουν και να το πουν, αλλά αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν μπαίνει στην Τούμπα, αλλά περιμένει τους παίκτες στην είσοδο του γηπέδου, τους αγκαλιάζει, τους φιλά και τους ενθαρρύνει. Θέλει να τους δείξει ότι παρότι δεν θα είναι εκεί, είναι εκεί, είναι δίπλα τους, μαζί τους.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Αυτά τα δύο στοιχεία αρκούν για να καταλάβει κάποια δεδομένα ο Λουτσέσκου. Ο χαρακτήρας του δεν θα αλλάξει. Δεν είναι από εκείνους που έχουν ανάγκη ούτε τα media, ούτε τα λεφτά, ούτε τον ΠΑΟΚ. Δεν τον ενδιαφέρουν οι σχέσεις με δημοσιογράφους, έχει προσωπική και οικογενειακή περιουσία αρκετή για να ζήσουν καλά και τα δισέγγονά του, έχει απορρίψει ουκ ολίγες προτάσεις τα τελευταία δύο χρόνια (και ως προπονητής της Ξάνθης) για να φύγει σε μέρη εξωτικά με εξίσου "εξωτική" αμοιβή. 'Η για να πάει σε πολύ πιο προηγμένο από το ελληνικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Αρνήθηκε. Γούσταρε Ελλάδα, γούσταρε ΠΑΟΚ.

Θεωρεί ότι πέρυσι τον "έσφαξαν στο γόνατο". Ότι έκανε όσο καλύτερα μπορούσε τη δουλειά του και του στέρησαν το πρωτάθλημα οι διαιτητές, οι δικαστές, τα politics. Δικαίωμά του. Το ίδιο πιστεύει, άλλωστε και η πλειονότητα των οπαδών του ΠΑΟΚ. Όμως ακόμη κι αυτή η πλειονότητα έχει αρχίσει να κουράζεται με την πολλή μίρλα για τα περυσινά ή ακόμη - ακόμη και να ενοχλείται όταν πια οι δηλώσεις του κόουτς φτάνουν στο επίπεδο του... Χίτλερ.

Το είπε σίγουρα τον Μάιο και ως τώρα δεν έχει διαψευστεί ότι το είπε ξανά στους Ρουμάνους μετά από τη λήξη του 2-0 επί της ΑΕΚ. Αν δεν το "κόψει" - τουλάχιστον αυτό με μια από τις επαχθέστερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας - θα έχει πρόβλημα. Εσωτερικό. Με τον ΠΑΟΚ. Διότι απλούστατα έχει από το καλοκαίρι σοβαρό πρόβλημα, με τον Σαββίδη και με τον ΠΑΟΚ, η UEFA.

ΑΝ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΙΒΑΝ

Μπορεί να μην τον νοιάζει τον Ραζβάν. Πιθανότατα δεν του καίγεται καρφάκι για το τι λένε τα media, ο κάθε αρθρογράφος, η ΕΠΟ, η Λίγκα, οι ΠΑΟΚτσήδες, η UEFA, η FIFA, η Unicef, η Unesco και ο ΟΗΕ. Όμως κάποιος από την ομάδα τουλάχιστον θα πρέπει να τον προειδοποιήσει. Όχι για το φαίνεσθαι. Όχι για το image, το προφίλ του και για το τι λένε οι "απέξω".

Αλλά για το ότι πλέον όσο περισσότερο μιλά για τα περυσινά, τόσο το χειρότερο. Για τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ. Για τον ίδιο δεν τον νοιάζει. Για τον ΠΑΟΚ, όμως, νοιάζει τον Σαββίδη. Διότι κάποια στιγμή ο Ραζβάν θα φύγει. Και το ζητούμενο είναι να φύγει πρωταθλητής. Όχι μεσούσης της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ