OPINIONS

Ο Ιβάν σκορπάει τρόμο, ο ΠΑΟΚ όχι

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την αλήθεια της εφετινής διαιτησίας έως τώρα και για τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού στη μάχη για τον τίτλο.

Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην κορυφή. Αρκούσαν τρεις νίκες (οι δυο δύσκολες) επί Πλατανιά, Λεβαδειακού, Κέρκυρας μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 28Οκτωβρίου για να φτάσουν οι Ερυθρόλευκοι στην κορυφή, έστω και για μια μέρα αν το απόγευμα η ΑΕΚ επικρατήσει επί του ουραγού Πλατανιά στο ΟΑΚΑ.

Πάμε για φινάλε πρώτου γύρου στις 17 Δεκεμβρίου με ΑΕΚ και Ολυμπιακό σε κοντινή απόσταση. Έχουν από ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι (με Λεβαδειακό η Ένωση, με Παναιτωλικό ο πρωταθλητής) και δύο πιο εύκολα εντός έδρας. Για τον ΠΑΟΚ, ας μην βάζει κάποιος το χέρι του στη φωτιά. Ξάνθη εκτός, Παναθηναϊκός εντός, Πλατανιάς στα Χανιά: ικανός για 9 και για… 5 βαθμούς. Βλέπετε, ο Ιβάν Σαββίδης σκορπά «τρόμο», ο ΠΑΟΚ όχι…

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

Περάσαμε μια εβδομάδα με φουλ προπαγάνδα. Από ένα «αμφισβητούμενο πέναλτι» όπως είχε πει ο προπονητής του Ατρόμητου, Νταμίρ Κάναντι, για την ισοφάριση του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μέχρι τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ επειδή διεξήχθη στο «Μακεδονία Παλλάς» του Ιβάν Σαββίδη και το περίφημο… «μπλόκο» στην Κέρκυρα, επειδή το ματς του Ολυμπιακού θα σφύριζε τριάδα από την Ένωση Μακεδονίας, του Βαγγέλη Γραμμένου.

Τι έγινε τελικά στην Κέρκυρα; Τίποτα. Καθαρά και ξάστερα 1-3 ο Ολυμπιακός, «οι διαιτητές ήταν άψογοι» λέει ο Σάββας, άντε γεια - πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά (όχι, αυτό μου ξέφυγε, ακόμη όλα είναι ανοιχτά).

«Προληπτική προπαγάνδα»έχουν κάνει κατά καιρούς όλες οι ομάδες. Κυρίως για τους διαιτητές. Κυρίως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα κάνουν και ταmediaερυθρόλευκης απόχρωσης.

Διότι η αλήθεια είναι πως ο Ιβάν σκορπάει τρόμο! Όχι όμως και ο ΠΑΟΚ. Ναι, ο Βαγγέλης Γραμμένος στην Ελλάδα εκλέχθηκε με την ομολογημένη στήριξη του Ιβάν και της ΑΕΚ. Αναμφισβήτητο και δεδομένο. Προς το παρόν όμως, συνομιλίες του προέδρου της ΕΠΟ και του Σαββίδη με πακιστανικά και κινεζικά ονόματα στα κινητά τους δεν έχουν καταγραφεί.

ΟΥΔΕΙΣ ΜΕ ΝΙΚΕΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 60%!

Προς το παρόν διαιτησία «Κύζα» δεν έχει καταγραφεί εφέτος και ο ίδιος ο Κύζας αποχώρησε μετά τον υποβιβασμό του στηνFootballLeague. Έως τώραο ΠΑΟΚ έχει πάρει μόνο ένα καθοριστικό σφύριγμα υπέρ και ένα εναντίον του, στη Λάρισα. Προς το παρόν «η Λάρισα είναι δική του ομάδα, ο Κούγιας συνεχώς μιλά κολακευτικά για τον Σαββίδη», αλλά… ισοφάριση στο 89’. Προς το παρόν «με τον Πανιώνιο έχει σούπερ σχέση, γίνεται χαμός στη Νέα Σμύρνη, έφυγαν δυο παίκτες, παίξτε το σπίτι σας στο διπλό», αλλά… 2-2 στο 93’ ο Μάτος.

Προς το παρόν βλέπουμε πρωτάθλημα χωρίς πολιτική υπέρ ενός ή άλλου και τοmaximumνικών μιας ομάδας είναι 60%: του Ολυμπιακού! Η ΑΕΚ πιθανότατα θα τον φτάσει σήμερα με νίκη επί του Πλατανιά. Ο ΠΑΟΚ έχει 6 νίκες σε 12 ματς. Ο πολυδιαφημσιμένος Ατρόμητος 5/12, ο Παναθηναϊκός, ο Πανιώνιος και η Ξάνθη 4/12.

Ναι, η ΕΠΟ έχει αλλάξει. Αναμφισβήτητα. Όπως και ο πίνακας των διαιτητών, από τον οποίο αποβλήθηκαν το καλοκαίρι όσοι έβγαζαν κόκκινη κάρτα στη λογική. Ίσως να ενοχλούνται κάποιοι. Δικαίωμά τους. Προς το παρόν όλος ο προσανατολισμός της είναι για το 50%-50% και αυτό φαίνεται ακόμη και από κακές διαιτησίες, όπως του Μάνταλου στο Περιστέρι. Η απόφασή της, υπό την εποπτεία της «μαμάς»UEFAείναι να το παίρνει αυτός που το αξίζει στο γήπεδο. Αν αλλάξει αυτό, θα φανεί, μην ανησυχείτε. Θα το διαπιστώσουμε και θα το καταγράψουμε. Έως τώρα πιο αδικημένος (σε τρία εκτός έδρας ματς) είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παλεύει για την επιβίωση και όχι για την κούπα…

HΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

Προς το παρόν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός αξιοποιώντας το πιο βατό πρόγραμμά του μετά από τα ντέρμπι, επανέρχεται στην κορυφή. Και δικαιώνονται όσοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον για το χαμηλότατο επίπεδο της Super League, το ρόστερ του είναι σούπερ. Παίκτες πολλούς και καλούς διαθέτει σε όλες τις θέσεις. Χημεία δεν βρίσκει, σύνολο που να ανταποκρίνεται στις ικανότητες των παικτών του δεν έχει χτίσει, ταυτότητα δεν βρίσκει εύκολα. Όμως τις επιλογές που διαθέτει ο Λεμονής από τη μέση και μπροστά, ας μην τις υποτιμά κανείς. Γκολ τρώει σε κάθε ματς και θα συνεχίσει να τρώει συχνά.

Όμως συνήθως το ελληνικό πρωτάθλημα το παίρνει όποιος βάζει τα περισσότερα, όχι όποιος τρώει τα λιγότερα. Και στη διαχείριση της πίεσης είναι αναμφισβήτητα ο Νο 1 στην Ελλάδα, ειδικά συγκριτικά με τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ που είχε την ευκαιρία για «+8» στην Τρίπολη και έχασε εύκολα από τον Αστέρα. Ναι, έχει σκληρύνει η ΑΕΚ, ναι στη κενή Τούμπα δεν έχασε βαθμό ο ΠΑΟΚ, όμως στον πρωταθλητισμό ο μάστορας είναι αυτός που το έχει πάρει και στα εύκολα και στα δύσκολα. Κι ας μην λησμονούμε ότι στον δεύτερο γύρο δεν θα έχει τη φθορά του Champions League: ο Τάκης κάνει σφάλματα, αλλά ψάχνεται για το καλύτερο. Φάνηκε και με το 4-4-2 όταν χρειάστηκε χθες στην Κέρκυρα…

OΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΡΙΠΟΝΤΑ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

Tαυτόχρονα με τη μάχη στην κορυφή, κούρσα με εντονότατο συναγωνισμό γίνεται και στην ουρά, όπου προς το παρόν έχει ξεχωρίσει μόνο ο Πλατανιάς που έχει μείνει στους έξι βαθμούς. Ακόμη και οι Χανιώτες όμως έχουν ελπίδες, δεδομένου ότι η απόσταση από την πέμπτη Ξάνθη έως την 15Κέρκυρα είναι έξι βαθμοί!

Μοιάζουν όλοι να βράζουν στο ίδιο καζάνι, αν και η πραγματικότητα είναι διαφορετική, διότι σαφέστατα τα ρόστερ του Απόλλωνα, της Κέρκυρας, της Λάρισας και της Λαμίας δεν διαθέτουν την ποιότητα των αντίστοιχων του Πανιώνιου, του Αστέρα, του Παναιτωλικού και του ΠΑΣ Γιάννινα. Ωστόσο όλα αυτά είναι στα… χαρτιά.

Με τρεις διαδοχικές νίκες ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε κοντά στο EuropaLeague. Ο Λεβαδειακός δεν έχει νικήσει σε πέντε διαδοχικά ματς και βρέθηκε στη ζώνη κινδύνου. «Σπάνε» πολλοί βαθμοί με τις ισοπαλίες, με συνέπεια βλέψεις για την πέμπτη θέση (αν θεωρήσουμε ότι ο Ατρόμητος δεν θακαταρρεύσει) και περισσότερες πιθανότητες για την παραμονή να έχουν οι ομάδες που θα κάνουν εντός έδρας νίκες: οι εκτός έδρας επιτυχίες είναι σπάνιες εκτός κι αν παίζει κάποιος στα Χανιά, όπου ο Πλατανιάς δεν έχει πανηγυρίσει νίκη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ