OPINIONS

Μοναξιά μου όλα...

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΑΟ (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΑΟ (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τον Παναθηναϊκό β' γύρου, τα καινούρια ονόματα παικτών που πρέπει να μαθαίνουμε και τη μοναξιά του Μαρίνου Ουζουνίδη...

Έπρεπε να βρει κάτι καλό να πει ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά το σημερινό 0-0 στη Ριζούπολη εναντίον του προτελευταίου Απόλλωνα. Όχι κάτι απλώς "εύηχο", αλλά κίβδηλο. Κάτι αληθινό, αλλά θετικό.

Και το βρήκε. "Επιτέλους, δεν φάγαμε γκολ εκτός έδρας" είπε ο κόουτς. Σωστό. Για πρώτη φορά μετά από 21 διαδοχικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, μετά το περυσινό 0-1 στην Τρίπολη (ματς Κυπέλλου) με γκολ του Νίκου Μαρινάκη. Είναι κι αυτός ένας στόχος. Βλέπετε, οι στόχοι του Παναθηναϊκού έχουν αλλάξει εδώ και πολύ καιρό. Άλλαξε και το ρόστερ πια.

Τρίτη "έκδοση" Παναθηναϊκού στην εφετινή σεζόν. Η πρώτη στα προκριματικά του Europa League και στην εκκίνηση της σεζόν. Η δεύτερη μετά τους τραυματισμούς του επιθετικού διδύμου Λουσιάνο - Τσάβες. Η τρίτη λόγω της ανάγκης επιβίωσης, στον β' γύρο.

ΤΡΕΙΣ ΤΗΣ TRANSFER LIST (ΚΑΙ Ο... ΚΟΥΚΟΣ)

Μην μετράτε, τρεις έχουν (απο)μείνει από την transfer list. Ο Κουρμπέλης, ο Κουλιμπαλί και ο Λουντ. Πιθανότατα θα αποχωρήσουν οι δυο πρώτοι. Και για να καταλαβαίνουμε για ποιον Παναθηναϊκό μιλάμε πια, αυτή τη στιγμή Νο 1 παίκτης του είναι θεωρητικά ένα παιδί που πέρυσι δεν αγωνιζόταν στον Αστέρα Τρίπολης και αναγεννήθηκε μέσα σε τέσσερις μήνες στον περυσινό υπέροχο κατά διαστήματα Παναθηναϊκό του δεύτερου γύρου. Ο Κουρμπέλης. Μαζί με τον Λουντ. Τον 12ο παίκτη του πέρυσι...

Ο εφετινός δεύτερος γύρος θα είναι... "Survivor". Aς αρχίσουμε να εξοικειωνόμαστε με τα ονόματα του Στάικου και του Κουντουριώτη, του Εμμανουηλίδη και του Μπουζούκη. Ποιος Χατζηγιοβάνης; Ο "Τασούλης" - όπως τον αποκαλεί ο κόουτς - είναι πια... παλαίουρας!

Μια ευκαιρία έφτιαξε σήμερα ο Παναθηναϊκός. Μία και κλασική. Από κεφαλιά του Δώνη στην πλάτη του αργού Μπαρτολίνι. Τον πρόλαβε ο επίσης αργός Άλτμαν, βγήκε τετ α τετ με τον Τσόβιτς και έστειλε τη μπάλα με άψυχο πλασεδάκι στο αριστερό πόδι του σχεδόν πεσμένου κίπερ. Όλα αυτά στο 10', ένα λεπτό μετά την υπέροχη απόκρουση του Βλαχοδήμου στη κεφαλιά του Ελμπάζ που έδειξε... αγενής και ακατάδεκτος στο δώρο που του έκανε ο Οικονόμου στο 74', στέλνοντας τη μπάλα ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. That' s all. Αυτά και ένα πέναλτι που θα μπορούσε να είχε καταλογίσει ο Βάτσιος υπέρ του Απόλλωνα στο 88'.

ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΕΙ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ

Mατς Νο 10 χωρίς εκτός έδρας νίκη για τον Παναθηναϊκό, στο πιο "εύκολο" και ήσυχο γήπεδο του β' γύρου, παρουσία και 1.000 οπαδών του. Ακολουθούν Γιάννενα, Λάρισα, Φάληρο, ΟΑΚΑ, Νέα Σμύρνη. Πλησιάζει το αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών, χωρίς τρίποντο μακριά από τη Λεωφόρο. Μα αυτό δεν έχει δα και πολύ μεγάλη σημασία πια, συγκριτικά με το χαοτικό σκηνικό που έχει δημιουργηθεί σε μια χρεωκοπημένη ΠΑΕ, στην οποία δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους ούτε καν οι διοικούντες! Σε μια ομάδα που στραγγαλίζεται από οικονομικές θηλιές, αποψιλώνεται μέρα με τη μέρα, κινδυνεύει από οξύτατο εμφύλιο και δεν γνωρίζει τι της ξημερώνει μέρα με μέρα.

Ο Ουζουνίδης σκέφτεται να μείνει. "Ντρίμπλαρε" σήμερα σε σχετική για το μέλλον του ερώτηση, φαίνεται πως έχει ηρεμήσει, αλλά ας κρατήσουμε μικρό καλάθι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ουδείς έχει την τόλμη να του πει "απολύεσαι". Μόνο αν το αποφασίσει ο ίδιος θα αποχωρήσει. Το μυαλό του έχει "χαλάσει" με όλα τα "γύρω - γύρω", ίσως να το έχει μετανιώσει που δεν έφυγε ταυτόχρονα με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Λόγω της υπερβολικής αυτοπεποίθησής του, εκτίμησε ότι μπορεί να τα φέρει εις πέρας μαζί με τον συνεργάτη του, Ντίνο Διαμαντόπουλο. Λάθεψε. Και το ξέρει.

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ, Η ΣΤΗΡΙΞΗ, Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Αν μείνει, θα συνεχίσει στη μοναξιά του. Μοναξιά αξιοπρέπειας. Εκείνος, ο Σαραβάκος, ο Παπαβασιλείου, ο Μαραγκός, το τιμ του Κορωπίου, ο Διαμαντόπουλος, 10-15 άνθρωποι στα γραφεία, τέλος. Αυτοί και όσοι οπαδοί θελήσουν να βοηθήσουν και στα δύσκολα. Όχι οικονομικά. Εννιά χιλιάδες ευρώ (9.000) συγκεντρώθηκαν από την... "εκστρατεία". Ηθικά, στο γήπεδο. Συμβιβασμένοι γι' αυτό που θα βλέπουν. Δεν θα περιμένουν νίκες και φοβερές εμφανίσεις. Θα πηγαίνουν μόνο για να στηρίξουν μια ομάδα που έχασε σχεδόν όλα τα παραγωγικά γρανάζια της.

Έφυγε ο Χουλτ. Δεν παίζει ο Κουλιμπαλί. Τέλος ο Βιγιαφάνιες, μπάι - μπάι ο Χίλιεμαρκ. Νοκ άουτ ο Μολίνς και ο Λουσιάνο. Ποιος θα φτιάξει... μισή ευκαιρία; Ο Λουντ, ο Άλτμαν, ο Δώνης, ο Χατζηγιοβάνης;

Ναι, ίσως. Σε κάποια ματς της Λεωφόρου. Σε έναν Παναθηναϊκό με ρόστερ επιπέδου όγδοης θέσης. Αυτής ακριβώς στην οποία βρίσκεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ