OPINIONS

Με το κεφάλι ψηλά ο Παναθηναϊκός

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
Παναθηναϊκός EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για ακόμη ένα απογοητευτικό ματς στα play offs, στο οποίο επικράτησε η ομάδα που "ζήτησε" περισσότερο τη νίκη και έχει ικανότερο προπονητή.

Το οικτρό ποδοσφαιρικό... θέαμα συνεχίστηκε σήμερα και στη Νέα Σμύρνη και στη Λεωφόρο. Τέσσερις ταλαιπωρημένες ομάδες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε ένα στοιχειώδη ποδοσφαιρικό ρυθμό. Ψάχνουν απεγνωσμένα ένα λάθος του αντιπάλου, μια προσωπική έμπνευση, ένα γκολ... κάπως, κάπου, κάποτε. Και μετά προσέχουν τα νώτα τους και έχουν κατά νου μόνο το “μηδέν” στην εστία τους και το τρίποντο. Είναι, πλέον, πάρα πολύ χαμηλό το επίπεδο των αγώνων, ελάχιστοι οι (ξεζουμισμένοι) παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, απογοητευτική η εικόνα.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε χάρη σε αυτογκόλ του Ρισβάνη και ο Παναθηναϊκός από πέναλτι σε χέρι του Γκάλο, όταν ο Λουντ έχει πιάσει στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ και εκτελεί γρήγορα ένα πλάγιο άουτ στο 62'. Για τέτοια... καταπληκτικά γκολ μιλάμε σήμερα. Αλλά και συνολικά να δει κάποιος αυτή τη διαδικασία ως τώρα, πάλι... κλάμα! Ούτε σε ένα ματς δεν έχει βάλει έστω μία ομάδα περισσότερα από ένα γκολ! Τα λέμε από τώρα για την επόμενη σεζόν, όταν στα play offs θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή! Μην περιμένετε... φοβερές και τρομερές αλλαγές από τους παίκτες όλων των ομάδων (ακόμη και από τους καλύτερους) που θα κληθούν να συμμετάσχουν σ' αυτό το μίνι πρωτάθλημα...

KAI ME ΜΑΡΙΝΑΚΗ - ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗ

Στη Λεωφόρο απόψε η ΑΕΚ έχασε τρομερή ευκαιρία εναντίον του ελλιπέστατου Παναθηναϊκού που αγωνιζόταν για πρώτη φορά χωρίς (ταυτόχρονα) Μπεργκ – Εμποκού – Βιγιαφάνιες, με τον Κλωναρίδη εξαντλημένο και στη δεξιά πτέρυγα το δίδυμο Μαρινάκη – Χατζηγιοβάνη. Άτολμη, ασύνδετη, νωχελική. Σαν να το “ζήτησε” περισσότερο το ματς ο Παναθηναϊκός και γι' αυτό δεν επρόκειτο να χάσει. Θα μπορούσε, ενδεχομένως, να μην νικήσει, αν δεν συμπεριφερόταν “παιδικά” η άμυνα της Ενωσης στο 62', όταν συνελήφθη εν υπνώσει από μια γρήγορη εκτέλεση πλάγου άουτ του Λουντ (μετά από άτσαλη απόκρουση του Βράνιες) και την κάκιστη κάλυψη Τσιγκρίνσκι και Γκάλο, πριν από το χέρι – πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο άφαντος Λέτο. Ομως δεν θα το έχανε το ματς ο Παναθηναϊκός! Γιατί; Διότι ο Ουζουνίδης έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση και μεταδοτικότητα στα αποδυτήριά του από τον Χιμένεθ.

Δεν έχει δεχθεί γκολ στη Λεωφόρο από τις 19 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός και... θα έχει να το λέει και να υπερηφανεύεται ο Γιώργος Γιακουμάκης που είχε σκοράρει στο 2-1 εναντίον του Πλατανιά. Εχει το know how στην έδρα του ο Παναθηναϊκός, όμως αυτό δεν αρκούσε. Χρειάστηκε και πολύ “μπλα – μπλα” από τον Ουζουνίδη στους παίκτες. Και ενθάρρυνση και ερεθίσματα και λίγο κράξιμο για να βγει στο γήπεδο ο αγωνιστικός εγωισμός του καθενός.

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ - ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ "ΕΝΑ"

Αποβολές, τιμωρίες, πιθανότατα αφαίρεση βαθμών, διοικητική αβεβαιότητα, όλα μαζί, μετά το λογικό “άδειασμα” των παικτών λόγω του αποκλεισμού στον ημιτελικό του... Κλωναρίδη, του Κύζα και του Μπίσεσβαρ. Όμως χρειάστηκε μόνο ένα ματς για να ξαναβρεί στόχο και να επιστρατεύσει ξανά τα παναθηναϊκά αντανακλαστικά του ο Ουζουνίδης! Το ματς στο οποίο όλη η ομάδα του ήταν κάπως στα... χαμένα, στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη Κυριακή, αμέσως μετά το “μπάχαλο” της Λεωφόρου και την κοστοβόρα τιμωρία του Μάρκους Μπεργκ.

Ο στόχος προσδιορίστηκε: αποφυγή της τελευταίας θέσης. Χρειάζονταν τουλάχιστον δύο εντός έδρας νίκες, επί Πανιώνιου και ΑΕΚ και το πρώτο βήμα έγινε με το τρίποντο επί της χλωμής Ένωσης, από την οποία “διασώθηκαν” μόνο ο Βράνιες και ο Ντίντακ. Αν “πέσει” ο Παναθηναϊκός, τουλάχιστον θα “πέσει” με το κεφάλι ψηλά! Όσο για την ΑΕΚ; Σκούρα τα πράγματα! Ο Χιμένεθ είχε όλο το υλικό του διαθέσιμο! Και η ΑΕΚ δημιούργησε μία ευκαιρία σε όλο το ματς, από την υπέροχη ενέργεια του Λάζαρου (ασφαλώς σε αντεπίθεση...) που κατέληξε σε “άψυχο” πλασέ στο πόδι του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Αν είχε καθαρό μυαλό θα πάσαρε στον Αραούχο, αλλά σαφέστατα για την απαράδεκτη εικόνα της Ένωσης (όπως αντίστοιχα για του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με μηδέν φάσεις), την έχει ο προπονητής της ομάδας. Χωρίς να υπάρχει ουδεμία διάθεση περί μαντείας κακών για την ΑΕΚ, τα δύο τελευταία ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο, ίσως να μην καθορίσουν μόνο τη θέση της στα play offs, αλλά και το μέλλον του Ισπανού στον πάγκο της...

Υ.Γ. Έχει γράψει πολλά απίστευτα ο Γιώργος Σαββίδης στο instagram. Πάρα πολλά. Κάνουμε όλοι μας... υπομονή, όπως και με πολλούς άλλους παράγοντες άλλων ομάδων. Το σημερινό ποστάρισμά του με τη λοιδορία για τον υποβιβασμό του Ηρακλή είναι ό,τι χειρότερο έχει αναφέρει και μόνο τιμή δεν περιποιεί στον ΠΑΟΚ. Προφανές είναι ότι μόνο ο μπαμπάς Ιβάν μπορεί να του βάλει χαλινάρι.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ