OPINIONS

Happy hour πριν τον "πόλεμο"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΕΡΟΙΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Παναθηναϊκός EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την ανοιξιάτικη βόλτα του Παναθηναϊκού εναντίον της Βέροιας πριν από το μακροβούτι στο Καυτανζόγλειο και στα ντέρμπι...

Υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για σκορ μαμούθ. Όχι για 5-0. Ακόμη και για 9-0. Η Βέροια είχε δεχθεί 6 γκολ στην πρεμιέρα από τον Ολυμπιακό, 6 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, 4 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Από τη Λεωφόρο αποχώρησε με τον... μέσο όρο της. Ελλιπής, χωρίς βασικά τους Καπετάνο και Άρτσε, με ηθικό καταρρακωμένο, να διεκδικήσει βαθμό από τον Παναθηναϊκό δεν μπορούσε. Όλα ήταν θέμα χρόνου. Πότε θα μπει το πρώτο γκολ, πότε θα “κλειδώσει” το ματς ο γηπεδούχος και πόσα θα... προλάβει να πετύχει σε 95 λεπτά αγώνα.

Πέτυχε το πρώτο στο 18' και το δεύτερο στο 21', το ματς τελείωσε εκεί και μετά άρχισε το σόου. Το τρίποντο το κλείδωσε με πρωταγωνιστή τον Κουλιμπαλί που “γέννησε” τα πρώτα δυο γκολ του Μπεργκ και του Κλωναρίδη από τη δεξιά πτέρυγα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το σκορ θα μπορούσε να φτάσει στο 6-0. “Εκατσε” στο 4-0, με τον κεφάτο Κλωναρίδη, τον παθιασμένο Βιγιαφάνιες, τον ορεξάτο Χατζηγιοβάνη που μπήκε αντί του επιπόλαιου Εμποκού που αποχώρησε λόγω διάσεισης. Και με τον Μπεργκ “κολόνα”. Να τον ψάχνουν όλοι. Ακόμη και ο... Ουζουνίδης που έδωσε εντολή για εκτέλεση του δεύτερου πέναλτι στον Σουηδό που είχε ενδώσει στο παρακαλετό του Βιγιαφάνιες. Σωστή απόφαση του κόουτς. Τα πέναλτι τα εκτελεί ένας. Εκτός κι αν τα χάνει, όπως παλαιότερα ο Μπεργκ.

Έφυγε ο σπεσιαλίστας Λεντέσμα, ανέλαβε ο Σουηδός, ο οποίος μετά και την αποχώρηση του Μπράουν Ιντέγε στην Κίνα δεν πρόκειται να χάσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ ούτε από Γιουνές – Κόντε, ούτε από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Μια ο Σολάρι, δυο ο Μπαράλες, τρεις ο Φορτούνης, εφέτος θα.. την πάρει την κούπα ο Μπεργκ, παρεκτός και τραυματιστεί και χάσει αρκετά παιχνίδια, όπως συνέβαινε και στα τρία προηγούμενα χρόνια.

ΣΤΑ ΕΞΗΓΕΙ ΩΡΑΙΑ Ο ΜΠΕΡΓΚ;

Το είχε πει μετά από το 4-0 εναντίον του Παναιτωλικού, το επανέλαβε και σήμερα ο Σκανδιναβός: “Κάνουμε επιθέσεις με περισσότερους παίκτες, αμυνόμαστε με περισσότερους παίκτες. Αυτό έχει αλλάξει”. Και έχει δίκιο. Βλέπεις τις κινήσεις των ακραίων Χουλτ – Κουλιμπαλί, βλέπεις την ελευθερία κινήσεων Βιγιαφάνιες – Εμποκού και τις κάθετες κινήσεις που προσπαθούν να κάνουν πλέον οι κεντρικοί χαφ (Ζέκα – Λουντ ή Ζέκα – Κουρμπέλης). Βλέπεις και το αμυντικό transition και αντιλαμβάνεσαι πόσο ωφελήθηκαν οι Πράσινοι από τη δουλειά που βρήκε χρόνο να καταθέσει στο “Γ. Καλαφάτης” ο γυμναστής Νίκος Γιάγκου από τη στιγμή που πέρασε το “βουνό” του Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή τον Ιανουάριο.

Ο Παναθηναϊκός είναι πιο φρέσκος, πιο ομαδικός και πιο κεφάτος. Οι παίκτες έχουν ισχυρότερα κίνητρα. Φάνηκε σήμερα από τις τρεις χαμένες ευκαιρίες του Λέτο στο β΄ ημίχρονο, από το πάθος του Χατζηγιοβάνη, από τη δίψα του Ζέκα στο δεύτερο 45λεπτο να περάσει ασίστ, από την τρέλα του Βιγιαφάνιες να κλέψει, να ντριμπλάρει, να πασάρει, να σκοράρει: όλα αυτά με σκορ ημιχρόνου 4-0...

ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Ήταν αυτό το απόγευμα για τον Παναθηναϊκό σαν την τελευταία ξέγνοιαστη βόλτα του στρατιώτη προτού φύγει για το μέτωπο. Καυτανζόγλειο το Σάββατο, Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, Πανιώνιος εντός έδρας και Τούμπα, μέχρι τις 9 Απριλίου. Και μετά δυο ημιτελικοί Κυπέλλου! Όλα τα μωρά στην πίστα! Τρία ντέρμπι και οι Κυανέρυθροι με την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση εφέτος, όλοι μέσα σε έναν μήνα εναντίον του Παναθηναϊκού, ο οποίος ακόμη δεν έχει διασφαλίσει απόλυτα τη συμμετοχή στα play offs, ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, δεν έχει γράψει ούτε μια φορά πενταψήφιο αριθμό εισιτηρίων στη Λεωφόρο εφέτος, ξεκίνησε με έξι + Ταυλαρίδη στόπερ και σήμερα έπαιξε με Ευαγγέλου – Κουρμπέλη!

Όλα αυτά είναι δεδομένα και αναμφισβήτητα. Όμως με τον Ουζουνίδη στον πάγκο, μετά τον πολύπαθο Γενάρη των αλλαγών και των διαδοχικών αγώνων με ελλείψεις και απώλειες, μάλλον αυξάνονται οι “happy hour” ζώνες στη Λεωφόρο και χτίζεται ποδοσφαιρική ταυτότητα με σφραγίδα του κόουτς. Στα ντέρμπι και στους ημιτελικούς Κυπέλλου θα κριθούν όλοι και εκ του αποτελέσματος. Όχι μόνο εκ της βελτίωσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Οδ. Βλαχοδήμος 5, Κουλιμπαλί 8, Ευαγγέλου 5, Κουρμπέλης 6, Χουλτ 6, Ζέκα 6, Λουντ 5 (72' Ρέις 5), Βιγιαφάνιες 7, Εμποκού 4 (28' Χατζηγιοβάνης 6), Κλωναρίδης 7 (60' Λέτο 6), Μπεργκ 7.

* Follow me on Twitter: Seretinio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ