OPINIONS

Τζέικομπ Γουάιλι: Μια "βόμβα" στην ρακέτα

Denver Nuggets forward Wilson Chandler (21) and Brooklyn Nets forward Jacob Wiley (21) in the second half of an NBA basketball game Tuesday, Nov. 7, 2017, in Denver. The Nuggets won 112-104. (AP Photo/David Zalubowski)
Denver Nuggets forward Wilson Chandler (21) and Brooklyn Nets forward Jacob Wiley (21) in the second half of an NBA basketball game Tuesday, Nov. 7, 2017, in Denver. The Nuggets won 112-104. (AP Photo/David Zalubowski) AP

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε Τζέικομπ Γουάιλι κι ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον παίκτη που έρχεται να κάνει την διαφορά μέσα στις ρακέτες και πάνω από τα στεφάνια.

Τελικά στον Παναθηναϊκό δεν κοιμόντουσαν… Τελικά στον Παναθηναϊκό μπορούν και κάνουν δύο πράγματα ταυτόχρονα. Και τελικούς παίζουν και κερδίζουν πρωταθλήματα και μεταγραφές ετοιμάζουν. Γιατί όπως αποδείχθηκε σήμερα το απόγευμα οι «πράσινοι» είχαν… πρόγραμμα.

Ούτε τρία εικοσιτετράωρα μετά την κατάκτηση του 64ουτίτλου στην ιστορία της ομάδας, ο Εξάστερος έκλεισε τον Τζέικομπ Γουάιλι . Τον παίκτη που αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της ομάδας γι αυτό το καλοκαίρι. Πριν όμως αναλύσουμε τι θα δώσει και πως θα προσφέρει ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ ας πούμε δυο πραγματάκια…

Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε ξέρουν καλύτερα από εμάς. Ξέρουν καλύτερα από τον Γιάννη, τον Νίκο, τον Χουάν, τον Χοσέ και τον Μαχμούτ. Πολύ καλύτερα. Ξέρουν και τι λείπει στις ομάδες τους, ξέρουν και πότε πρέπει να κινηθούν, ξέρουν και προς τα πού πρέπει να κινηθούν, αλλά κυρίως ξέρουν το πότε θα «χτυπήσουν» και το πότε θα το ανακοινώσουν. Και αυτό θα είναι καλό να το καταλάβουμε όλοι, να το βάλουμε στο μυαλουδάκι μας, να το δεχθούμε για να έχουμε ένα όμορφο καλοκαιράκι.

Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν ήταν λίγοι όλοι εκείνοι που είχαν προλάβει από το τέλος Μαίου να φέρουν την καταστροφή στον Παναθηναϊκό για την σεζόν που δεν είχε καν αρχίσει. Ο Παναθηναϊκός είχε τελικούς και οι γνωστοί… άγνωστοι είχαν ξεκινήσει την καταστροφολογία για την επόμενη χρονιά.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

Τζέικομπ Γουάιλι λοιπόν . Πως τα φέρνει η ζωή; Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως στις 28 Φεβρουαρίου του 2019 ο Αμερικανός θα έκανε το ντεμπούτο του στηνEuroLeagueαπέναντι στον Παναθηναϊκό και λίγους μήνες αργότερα θα ετοίμαζε βαλίτσες για Ελλάδα και ΟΑΚΑ. Kαι γιατί όχι; Με την εικόνα που έδειξε αυτούς τους μήνες στα παρκέ τηςEuroLeagueο Γουάιλι είχε κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι μια ομάδα του κορυφαίου επιπέδου, όπως ο Παναθηναϊκός θα έκανε κίνηση για την απόκτησή του. Όπερ και εγένετο…

Ο Γουάιλι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην πρώτη του σεζόν στη Euroleague, όπου αγωνίστηκε σε 7 αγώνες με την Γκραν Κανάρια (σ.σ. πήγε τον Φεβρουάριο) και μέτρησε 10 πόντους και 2.6 ριμπάουντ σε 21 λεπτά ανά αγώνα. Παράλληλα, είχε 16.5 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά αγώνα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Και η αλήθεια είναι πως πρόλαβε να τραβήξει την προσοχή του Πιτίνο με το… καλησπέρα. Στο ντεμπούτο του στις 28 Φεβρουαρίου ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε επικρατήσει με 99-80 ο Γουάιλι όμως είχε 16 πόντους και 4 ριμπάουντ και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΙΤΙΝΟ

Τι είδε όμως ο Πιτίνο και… γυάλισε το μάτι του; Είδε έναν παίκτη να «διψάει» για κάθε μπάλα. Για κάθε κατοχή. Έναν παίκτη 2.03 που τρέχει το γήπεδο σαν γκαρντ. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έπαιρνε το ριμπάουντ ή έβγαζε την άμυνα και ήταν ο πρώτος που έφτανε στον αιφνιδιασμό. Άριστος γνώστης του πικ εντ ρολ παιχνιδιού (κάτι που ψάχνει αγωνιωδώς ο Καλάθης) και εξαιρετικός σουτέρ από μέση απόσταση. Εκρηκτικός, αλτικός και πολύ δυνατός. Τρία στοιχεία που ον βοηθούν να καλύψει τα… εκατοστά που του λείπουν απέναντι σε υψηλότερα σέντερ, ενώ τα πολύ δυνατά του πόδια του δίνουν την ευκαιρία να ανταπεξέλθει ακόμα και στην άμυνα στους περιφερειακούς παίκτες έπειτα από αλλαγές στα μαρκαρίσματα.

ΑΛΛΟ ΚΑΝΑΡΙΑ ΑΛΛΟ ΟΑΚΑ

Όλα αυτά βέβαια στα χαρτιά και σε όσα έχουμε δει στο επίπεδο της Γκραν Κανάρια. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, άλλο Γκραν Κανάρια και άλλο Παναθηναϊκός. Οι απαιτήσεις περισσότερες, ο πήχης πιο ψηλά, η φανέλα πιο βαριά. Όμως ο Γουάιλι είναι ένας παίκτης αποφασισμένος να πετύχει. Αποφασισμένος να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Παναθηναϊκός είναι το όνειρο που είχε σε όλη του την ζωή και τώρα θέλει να το ζήσει με τον καλύτερο τρόπο. Στο χέρι του είναι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ