OPINIONS

Το τρίπτυχο της επιτυχίας

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ 2019 / ΠΑΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ / ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ 2019 / ΠΑΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ / ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό που σήκωσε την κούπα και που κοιτάζει το… αύριο περιμένοντας τον Πιτίνο και ποντάροντας στο ελληνικό στοιχείο του.

Κακά τα ψέματα. Μην παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας. Άλλη αίγλη θα είχε αν ο Παναθηναϊκός είχε απέναντί του, στους τελικούς του πρωταθλήματος, τον Ολυμπιακό. Άλλη αίγλη, άλλο κίνητρο, άλλη «δίψα»…

Όμως, ήρθαν έτσι τα πράγματα τη φετινή σεζόν, όπου ζήσαμε τα… πάντα και στην τελική σειρά το παρών έδωσε ο Προμηθέας Πατρών. Και μπράβο του. Και μαγκιά του. Και το άξιζε όσο κανένας άλλος να είναι φιναλίστ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το άξιζε για τη σοβαρότητα, τη σταθερότητα και τη φερεγγυότητα της διοίκησής του, για το αγωνιστικό του πλάνο (τριετές παρακαλώ), για την εικόνα και τη δουλειά του Μάκη Γιατρά και των συνεργατών του, αλλά και τις επιλογές των τελευταίων στα πρόσωπα που στελέχωσαν το ρόστερ. Έλληνες και ξένοι. Εξαιρετικές προπονητικές αποφάσεις που αυτή την σεζόν «οδήγησαν» στο να αποδείξουν πως η πορεία της ομάδας της Πάτρας της σεζόν 2017-2018 μόνο… πυροτέχνημα δεν ήταν.

Και την στιγμή που ο Προμηθέας έγραφε ιστορία, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να γράφει τη δική του, έχοντας το μυαλό του παράλληλα στο μέλλον. Οι «πράσινοι» απόψε το βράδυ, στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, πανηγύρισαν ένα ακόμα πρωτάθλημα. Το 38οτης ιστορίας τους και ταυτόχρονα το 11double.

Ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο αφεντικό εντός των τειχών και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να είναι. Ο Παναθηναϊκός μετά και τα… μπουζούκια ξεκινάει να «χτίζει» το… αύριο. Ξεκινάει να «χτίζει» την ομάδα που θα συνεχίζει να κρατάει ψηλά την πράσινη σημαία.

Τα πράγματα στον Παναθηναϊκό είναι απλά. Το πρώτο πράγμα που θέλει να διευθετήσει άμεσα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αυτό του προπονητή. Το ιδανικότερο για τους «πράσινους» θα ήταν ο Ρικ Πιτίνο να συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο των πρωταθλητών και τη νέα χρονιά.

Ο Αμερικανός τεχνικός ήρθε στην ομάδα τα Χριστούγεννα, σαν άλλος… Άγιος Βασίλης και κατάφερε να μεταμορφώσει τους «πράσινους». Χωρίς τρικ, χωρίς μαγικά. Μόνο με μπάσκετ. Κατάφερε να πάρει από τον κάθε παίκτη το... καλύτερο, κατάφερε να βάλει αρχές, κατάφερε να πείσει τους πάντες να παίξουν… απλά και όμορφα και από το... πουθενά ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι τέλους και στα ίσια την πρόκρισή του στοFinal-4.

Στο τέλος της ημέρας δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό μήπως τελικά αποτελέσει ένα έξτρα κίνητρο για να παραμείνει ο Ρικ Πιτίνο κάτοικος… ΟΑΚΑ;

Το θέμα του προπονητή είναι η προτεραιότητα γιατί πολύ απλά αυτός είναι ο άνθρωπος που θα πάρει τις αποφάσεις και στο θέμα των μεταγραφών. Ήδη έχουν ακουστεί παίκτες όπως ο Ουάιλι και ο Σίβα (για τους οποίους ο Πιτίνο έχει ξεκάθαρη άποψη μιας και με τον πρώτο έχει παίξει αντίπαλος, ενώ με τον δεύτερο έχει συνεργαστεί), αλλά και ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει να κάνει και με τον ελληνικό κορμό της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός στηρίζει πολλά, πάρα πολλά στους Καλάθη, Καλαιτζάκη, Παππά, Μήτογλου, Παπαγιάννη, ενώ και οι Αντετοκούνμπο και Βουγιούκας που πλέον μένουν άνευ συμβολαίου είναι δεδομένα σε… πρώτο πλάνο. Με βάση λοιπόν τους Έλληνες, η διοίκηση του «τριφυλλιού» θα προχωρήσει στις μεταγραφικές τις κινήσεις με στόχο να μπορέσει να «χτίσει» το ρόστερ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πιο γρήγορα και όχι πιο βιαστικά.

Πιτίνο και Έλληνες λοιπόν θα κρίνουν πολλά…

ΥΓ1: Αυτό είναι το πρώτο πρωτάθλημα που κατακτά ο Παναθηναϊκός με τα τρία ιστορικά αδέλφια να απουσιάζουν. Πέρσι μετά την απώλεια των Παύλου και Κώστα Γιαννακόπουλου, ο Θανάσης πάλευε μόνος του, με τα συναισθήματά του, έχοντας συνεχώς δίπλα του τον Δημήτρη. Ο Θανάσης δεν άντεξε. Λύγισε μετά την απώλεια των δύο αδελφών που πέρασε μαζί τους όλη τους τη ζωή. Που γέλασαν, που έκλαψαν, που πέτυχαν, που απέτυχαν, που… έζησαν. Και οι 3 είναι εκεί ψηλά και καμαρώνουν…

ΥΓ2: Στραβές πάντα θα υπάρχουν και πάντα θα γίνονται. Και στις καλύτερες οικογένειες. Μέσα στο πρόγραμμα είναι. Απόψε ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν στην θέση του. Ήταν δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα. Όπως ήταν πάντα. Όπως είναι πάντα. Και όπως θα συνεχίσει να είναι πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ