OPINIONS

Το τείχος του… ΟΑΚΑ

Το τείχος του… ΟΑΚΑ
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Γιώργο Παπαγιάννη που έγινε φόβητρο και όσα ακολουθούν.

Το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού (με πρώτο και καλύτερο τον Γιώργο Παπαγιάννη) είναι να μείνουν στην νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου. Κανονικά μετά την ομιλία του Ρικ Πιτίνο στα αποδυτήρια, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Βαυαρούς, άπαντες θα πρέπει να έπαψαν να ασχολούνται μαζί τους. Και αυτό για δύο λόγους.

Πρώτον ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το χρέος του. Δηλαδή πήρε μια εντός έδρας νίκη η οποία ήταν… κυκλωμένη από το καλοκαίρι. Και δεύτερον, ο Παναθηναϊκός αύριο (17/1) το βράδυ αντιμετωπίζει μία από τις δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες (κατά τον Ρικ Πιτίνο και δεν έχει άδικο) της διοργάνωσης. Την Ζαλγκίρις Κάουνας τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η άλλη είναι η Φενέρπαχτσε, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οπότε χρόνος για… πανηγυρισμούς ή… αναλύσεις αναφορικά με τα των Γερμανών δεν υπάρχει.

ΤΟ ΦΟΒΗΤΡΟ

Όμως, στον αγώνα με τους Γερμανούς όσοι βρέθηκαν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων έγιναν… μάρτυρες του καλύτερου παιχνιδιού του Γιώργου Παπαγιάννη, στην καριέρα του, με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Και όχι. Δεν είμαστε υπερβολικοί. Ναι. Σίγουρα υπάρχουν άλλα ματς όπου ο Έλληνας παίκτης έχει πετύχει περισσότερους πόντους, έχει πάρει περισσότερα ριμπάουντ, έχει κάνει πιο εντυπωσιακά καρφώματα, ή έχει πατήσει παρκέ για περισσότερο χρόνο. Περισσότερες τάπες (από τις 4 που έκανες στους παίκτες του Όλιβερ Κόστιτς) πάντως, δεν είχε στην καριέρα του.

Το θέμα είναι ότι χθες (15/1) το βράδυ ο "Big Papa" του Παναθηναϊκού όρθωσε το ανάστημά του. Όρθωσε τα 220 εκατοστά του απέναντι σε όλους και… έκρυψε το φως. Δε ήταν λίγες οι φορές που οι επιθέσεις των αντιπάλων του Παναθηναϊκού σταμάτησαν από τις αλλοιώσεις του Έλληνα σέντερ, από την διάθεσή του να διώξει την μπάλα πάνω από την στεφάνη, ή από τις εξαιρετικές τοποθετήσεις του μέσα στην ρακέτα στην άμυνα ένας εναντίον ενός, ή ακόμα και στις βοήθειες.

Χαρακτηριστικότερη όλων η φάση που ντούμπλαρε τον Καλάθη πάνω στον Τζίπστερ και του έκρυψε τον.. ήλιο, οδηγώντας τον μαζί με την μπάλα εκτός γηπέδου, αλλά και το απίθανο κόψιμο στα ίσια σε προσπάθεια του Γκρεγκ Μονρό μέσα στο "ζωγραφιστό". Ο Παπαγιάννης για πρώτη φορά έγινε… φόβητρο. Έγινε… σκιάχτρο μέσα στην ρακέτα και έδειξε τι μπορεί να κάνει. Βέβαια, για να τα λέμε όλα. Μια εμφάνιση δεν αρκεί. Ο Έλληνας σέντερ ΤΩΡΑ οφείλει να δουλέψει ακόμα περισσότερο, ακόμα πιο σκληρά για να δείξει διάρκεια στο παιχνίδι του. Γιατί η διάρκεια είναι που θα κάνει όλη την διαφορά.

ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ιωάννης Παπαπέτρου μπορεί να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος. Με τι; Μα με την απόφασή του πριν από δύο καλοκαίρια να αποχαιρετήσει τον Ολυμπιακό και να κάνει το μεγάλο… άλμα στην καριέρα του φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο διεθνής φόργουορντ διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, μοιάζοντας πιο έμπειρος και ώριμος από ποτέ, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας από τους πληρέστερους παίκτες της διοργάνωσης. Και το σημαντικότερο; Σοβαρός σε όλα τα παιχνίδια. Σε Ελλάδα και Euroleague. Σε εύκολα και δύσκολα. Και αυτό είναι που τον "ανεβάζει" στα μάτια εχθρών και φίλων. Στους κορυφαίους της χθεσινής αναμέτρησης και ο ΝτεΣόν Τόμας που ακόμα παίρνει επιθετικά ριμπάουντ, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου… τον χαβά του.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη εβδομάδα στο Μιλάνο έχασε μια τεράστια ευκαιρία να "καθαρίσει" με την Αρμάνι. Τώρα, όμως, η… ζωή (ή η Euroleague αν προτιμάτε) τα έφερε έτσι όπου οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο έχουν μία ακόμα ευκαιρία. Οι «πράσινοι» μέσα στην επόμενη εβδομάδα έχουν να αντιμετωπίσουν στο ΟΑΚΑ την Ζαλγκίρις Κάουνας (αύριο το βράδυ) και την Βιλερμπάν (την επόμενη Παρασκευή), ενώ βρίσκονται μια ανάσα πάνω από τους παίκτες του Ετόρε Μεσίνα.

Την ίδια στιγμή οι Ιταλοί έχοντας ήδη ηττηθεί από την Έφες, έχουν μπροστά τους να αντιμετωπίσουν απόψε την Μακάμπι στο Τελ Αβιβ και την επόμενη αγωνιστική την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Οπότε ένα δύο στα δύο του Παναθηναϊκού και ένα μηδέν στα δύο της Αρμάνι, «δένουν» τους «πράσινους» στην 6η θέση και πάνε για παραπάνω, ενώ οι Ιταλοί συνεχίζουν με άλλα… δεδομένα.

ΥΓ1: Το θέμα του Αμάρε Στουνταμάιρ, που ξαφνικά αναστάτωσε τις… ζωές μας πριν από λίγες ημέρες πρέπει να μας γίνει μάθημα. Ο καθένας μπορεί να γράφει ότι του κατέβει το κεφάλι… Είτε εντός, είτε εκτός των συνόρων μας. Αφήστε την ομάδα ήσυχη να κάνει την δουλειά της. Και αν κάποια στιγμή υπάρξει περίπτωση μεταγραφής αποκλείεται να μην γίνει γνωστό.

ΥΓ2: Η άμυνα του Παναθηναϊκού σαφώς και έχει θέματα ακόμα. Κάτι που φάνηκε περίτρανα στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Και αν κάτι πρέπει να κρατήσουν στον Παναθηναϊκό από το ματς με την Μπάγερν είναι αυτό. Για να το διορθώσουν.

ΥΓ3: Οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν τις βοήθειες που έδινε ο Παναθηναϊκός στην άμυνά του, κλείνοντας συνεχώς προς την ρακέτα και τα… έσταζαν από παντού. 15/24 έφτασαν να έχουν έξω από τα 6,75. Όταν η μπάλα "έκαιγε" όμως και ο Παναθηναϊκός άλλαξε την άμυνά του το… ταμείο έγραψε 0/6. Ένα ακόμα μάθημα για όλους.

ΥΓ4: Όποιος πιστεύει ότι ο αυριανός αγώνας με την Ζαλγκίρις είναι εύκολος δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ