OPINIONS

Το μπάσκετ στα καλύτερά του!

Το μπάσκετ στα καλύτερά του!
eurokinissi EUROKINISSI

Η Basket League έκανε δυναμική πρεμιέρα και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την απίστευτη ατμόσφαιρα που είχε το ΟΑΚΑ σε παρκέ και εξέδρες.

Το... πολύπαθο ελληνικό μπάσκετ μετά τα... δεινά που υπέστη στα τέλη της περασμένης περιόδου επέστρεψε. Και επέστρεψε με τρόπο εντυπωσιακό και άκρως δυναμικό. Μπορεί πολλοί να θεωρούσαν πως φέτος τα πράγματα θα είναι χειρότερα (και από την οπτική της οι φοβίες τους να ήταν δικαιολογημένες) όμως στην πράξη το μπάσκετ μοιάζει πιο υγιές από ποτέ.

Η Basket League κατάφερε να βρει την άκρη της με τον καλύτερο τρόπο, έστω και... καθυστερημένα και η πρεμιέρα ήταν ιδανική. Μάλιστα, η πρεμιέρα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων , με το ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ ήταν... ονειρεμένη. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και σε όλα όσα έγιναν πριν κατά την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού εξέπνεε υγεία και μόνο υγεία... Η εικόνα που υπήρχε στις εξέδρες με τις Ακαδημίες του "τριφυλλιού" και της ΑΕΚ να παρακολουθούν παρέα την αναμέτρηση ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία που σε κάνουν να είσαι κάτι περισσότερο από αισιόδοξος για το μέλλον του αθλήματος στην χώρα μας. Όπως και η απόφαση των "πράσινων" να τιμήσουν την μικρή Μυρτώ , που τόσα έχει περάσει και παρ' όλα αυτά δεν έχει λείψει από το πλευρό της αγαπημένη της ΑΕΚ. Εικόνες, στιγμές, κομμάτια που συνθέτουν ένα παζλ που όλοι θέλουμε να παρακολουθούμε.

Πάμε και στα αγωνιστικά... Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΑΕΚ, την μία από τις δύο διεκδικήτριες ομάδες για ένα εισιτήριο για τους τελικούς του πρωταθλήματος, κατάφερε να περάσει με άριστα το πρώτο του τεστ. Οι "πράσινοι" μπορεί να ξεκίνησαν νευρικά την αναμέτρηση αλλά στην συνέχεια (κυρίως από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά) κατάφεραν να... λυθούν και να κάνουν το καθήκον τους. Το ματς δεν μας έκανε σοφότερους, σε σχέση με όσα είχαμε δει στα φιλικά, αλλά σίγουρα η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκανε ένα βήμα παραπάνω στον βαθμό ετοιμότητάς της. Ειδικά λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Euroleague.

Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ

Το μπάσκετ στα καλύτερά του!
eurokinissi EUROKINISSI

Ο Ντεσόν Τόμας έδειξε και πάλι ότι είναι σε εκπληκτική κατάσταση. Ο γάμος φαίνεται ότι του έκανε πολύ... καλό, αφού όπως και στα φιλικά έτσι και στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν ήταν ο κορυφαίος. Τελείωσε το ματς με 26 πόντους, κάνοντας προσωπικό ρεκόρ με την πράσινη φανέλα και απέδειξε και πάλι ότι θα είναι ένα από τα.... βαριά "όπλα" του Αργύρη Πεδουλάκη. Οι αριθμοί του άλλωστε αποδεικνύουν και την ψυχολογία του. Οι 5/5 βολές, τα 6/6 δίποντα και τα 3/5 τρίποντα "μιλούν" από μόνα τους.

Ο ΟΥΑΙΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

Την ίδια στιγμή κάποια από τα εξαιρετικά του στοιχεία έδειξε και ο Τζέικομπ Ουάιλι. Ο παίκτης που πρόλαβε να μπει στο... στόχαστρο της εμπαθούς κριτικής (λόγω της κακής του παρουσίας στα φιλικά) στο πρώτο επίσημο ματς κάτι... καλό έδειξε. Έδειξε που μπορεί να πηδήξει, τι μπορεί να κάνει πάνω από την στεφάνη, ενώ την ίδια στιγμή έδειξε ότι έχει αρχίσει και βρίσκεται με την υπόλοιπη ομάδα και στην αμυντική λειτουργία. Απολογισμός; 10 πόντοι και 7 ριμπάουντ σε 16 λεπτά συμμετοχής.

Και μιας και ο λόγος για ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά φέτος έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και... διάθεση στο συγκεκριμένο κομμάτι. Το 42-29 που έγραψε η στατιστική δείχνει την υπεροχή των "πράσινων" με τον Γιώργο Παπαγιάννη να είναι...κυρίαρχος με 9, τον Ουάλι με 7 όσα και ο Μήτογλου, ενώ και ο Καλάθης είχε 6.

"ΠΡΑΣΙΝΑ"... ΚΑΝΟΝΙΑ

Όπως και στα φιλικά έτσι και κόντρα στην ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός είχε πάρει..φωτιά. Οι κινήσεις του "Τριφυλλιού" στο μεταγραφικό παζάρι ήταν συγκεκριμένες. Είχαν να κάνουν με το να λυθεί άμεσα το περσινό πρόβλημα που είχε η ομάδα έξω από τα 6,75 μέτρα. Και λύθηκε. Ο Παναθηναϊκός και χθες είχε κοντά στο 50% στο τρίποντα με 11/24 και πλέον είναι μια ομάδα που... απειλεί από παντού και συνεχώς. Και πως να μην απειλεί όταν Φριντέτ, Ράις και Τόμας, είχε από 3/5 ο καθένας.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Βέβαια για να είμαστε απολύτως δίκαιοι το κορυφαίο τεστ για τον Παναθηναϊκό είναι η αναμέτρηση της Πέμπτης κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Οι "πράσινοι" μετρούν αντίστροφα για την πρεμιέρα της Euroleague με τον Αργύρη Πεδουλάκη να θέλει να δει την ομάδα του να είναι ακόμα πιο βελτιωμένοι, ακόμα πιο έτοιμη σε έναν αγώνα τελείως διαφορετικού επιπέδου.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ