OPINIONS

Special... Πιτίνο

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αμερικανός Hall of Famer επέστρεψε και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει το όραμα που έχει με τον Παναθηναϊκό και την εξαιρετική του σχέση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Συνήθως λένε πως όταν κάνεις σχέδια ο… Θεός γελάει. Και αυτό είναι κάτι που το έχουμε νιώσει όλοι μας. Η αλήθεια είναι, για να πάμε και στο προκείμενο, πως ουδείς μπορούσε να φανταστεί πως πέρσι τα Χριστούγεννα προπονητής του Παναθηναϊκού θα ήταν ο Ρικ Πιτίνο. Και πως το καλοκαίρι θα έφευγε και στις 26/11 ο Αμερικανός τεχνικός θα ήταν και πάλι στην χώρα μας για να αναλάβει εκ νέου την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών.

Αλλά όλοι εμείς που δεν πιστεύαμε πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πραγματικότητα λογαριάζαμε χωρίς τον… ξενοδόχο. Γιατί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το πίστευε και το έκανε πραγματικότητα. Εις διπλούν.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η… αποθέωση που γνώρισε ο ισχυρός άντρας του Παναθηναϊκού από τον Ρικ Πιτίνο στην συνέντευξη Τύπου του περσινού τρίτου τελικού του πρωταθλήματος απέναντι στον Προμηθέα. Και φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι η… υπόκλιση του Αμερικάνου προπονητή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σήμερα το μεσημέρι.

Οι δύο άντρες έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετική σχέση η οποία δεν έπαψε να υφίσταται ούτε όταν ο 67χρονος τεχνικός αποφάσισε την τελευταία στιγμή να πει "όχι" στο "τριφύλλι" για τους γνωστούς προσωπικούς του λόγους. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε πράξη την ατάκα του πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μένει ο Παναθηναϊκός στο υψηλότερο επίπεδο και φάνηκε με την έλευση του Ρικ Πιτίνο.

ΕΠΟΧΗ ΠΙΤΙΝΟ 2

Από σήμερα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχει μπει και πάλι σε εποχή… Πιτίνο. Και αυτή την φορά τα πράγματα μοιάζουν πολύ πιο αισιόδοξα. Το ρόστερ ανώτερο από το περσινό, η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας καλύτερη από την περσινή, ο χρόνος δεν πιέζει αφόρητα όπως πέρσι και ο ίδιος ο Πιτίνο είναι πλέον απόλυτος γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας αλλά και της Ευρωλίγκας. Πέρσι στο ξεκίνημα δεν μπορούσε να πει τις χώρες και τις ομάδες και φέτος ξεκίνησε τις δηλώσεις του με την Μακάμπι, την ΤΣΣΚΑ και τον Ολυμπιακό.

ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ

Ο Ρικ Πιτίνο αυτή την στιγμή έχει στα χέρια του ένα υλικό το οποίο του ταιριάζει… γάντι. Ένα υλικό το οποίο δεν έχει καμία σχέση με εκείνο της πρώτης του φοράς. Ακόμα και έτσι, πριν από 10 περίπου μήνες ο 67χρονος τεχνικός κατάφερε να κάνει το αδύνατο να μοιάζει… δυνατό. Και φέτος με όλες τις παραμέτρους να είναι υπέρ του είναι αποφασισμένος να πετύχει κάτι… special. Και δεν το λέμε εμείς. Ο ίδιος το είπε. Και έχει τους λόγους του να το πιστεύει. Άλλωστε το φετινό ρόστερ έχει έντονο χρώμα… Αμερικής (Φριντέτ, Τζόνσον, Ράις), έχει παίκτες που ξέρει και από την καλή τους και από την ανάποδη (Καλάθης, Παππάς, Παπαγιάννης, Βουγιούκας, Παπαπέτρου, Μήτογλου), έχει παίκτες που… γουστάρει να "φτιάχνει" και να εξελίσσει όπως είναι για παράδειγμα ο Ουάιλι και ο Μπέντιλ. Αρκεί να μάθει ο Παναθηναϊκός να παίζει άμυνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Η… ΑΜΥΝΑ

Πρώτος στόχος του Πιτίνο η άμυνα. Με την επίθεση είναι… εκστασιασμένος, αλλά στην άμυνα υπάρχει θέμα. Μάλιστα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είπε χαρακτηριστικά «Αν καταφέρουμε να φτάσουμε την άμυνά μας στο επίπεδο που είναι η επίθεση μπορούμε να κάνουμε πολλά καλά πράγματα». Με ότι σημαίνει αυτό. Και προσωπική και ταπεινή άποψη είναι πως ο Πιτίνο θα καταφέρει να κάνει τους «πράσινους» να παίξουν άμυνα. Όχι γιατί είναι… μάγος. Αλλά γιατί είναι ο ορισμός του προπονητή που μπορεί να κάνει τον κάθε παίκτη να παίζει στο 100% των δυνατοτήτων του, αλλά και να παίζει και για τον προπονητή του. Και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων…

ΥΓ1: Για μεταγραφές δεν άφησε και πολλά παράθυρα… ανοιχτά. Αλλά δεν το απέκλεισε κιόλας. Πρώτα, όμως, θα δει την ομάδα, θα περάσουν κάποιες προπονήσεις και κάποιοι αγώνες και εν συνεχεία θα πάρει την οριστική του απόφαση για πρόσωπα και καταστάσεις.

ΥΓ2: Μέλι έσταξε για τον Γιώργο Βόβορα ο Ρικ Πιτίνο. Και οι ατάκες του για τον Έλληνα τεχνικό σίγουρα αποτελούν παράσημο. Όπως και για τον Νίκο Παππά. Τον προπονητή. Οι δυο τους, μαζί με τον «other Gentleman» (όπως χαρακτήρισε τον Τζίμυ Κουστένη) κλήθηκαν να σηκώσουν στους ώμους τους ένα πολύ μεγάλο βάρος. Και τα κατάφεραν εξαιρετικά.

ΥΓ3: "Στο Μόναχο νόμιζα πως είχαμε 10.000 κόσμο", είπε ο Πιτίνο για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Η σχέση που έχουν αναπτύξει οι δύο πλευρές σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι αδιανόητη…

ΥΓ4: Ο τρόπος που είχε βγει ο Ρικ Πιτίνο από την αίθουσα αφίξεων του "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 26/12 του 2018 σε σχέση με τον τρόπο που βγήκε σήμερα είναι όλα τα λεφτά. 100% Έλληνας πλέον.

ΥΓ5: Ανεξαρτήτως του τι πιστεύει ο καθένας και τι χρώμα γυαλιά φοράει (γιατί όλοι φοράμε) η συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο Sport24.gr και στους Σπύρο Καβαλιεράτο και Χρήστο Μπαρούνη ήταν εξαιρετική. Από όλες τις απόψεις. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ρωτήθηκε για όλα όσα για ότι ήθελε να τον ρωτήσει ένας Παναθηναϊκός, ένας Ολυμπιακός, ένας ΑΕΚτζής, ένας ΠΑΟΚτζής, ένα Αρειανός… Και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έδωσε τις απαντήσεις του. Σε όλα. Από εκεί και πέρα αν κάτι δεν είναι αληθές είναι δουλειά άλλου να καταθέσει την άποψή του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ