OPINIONS

Σήμερα ο Πιτίνο, αύριο οι παίκτες!

Σήμερα ο Πιτίνο, αύριο οι παίκτες!

Η μεταγραφολογία-προπονητολογία έχει ξεκινήσει από νωρίς και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τις "πράσινες" προτεραιότητες.

Οι εξελίξεις που υπήρξαν στο θέμα του Ολυμπιακού με την αποβολή του από το πρωτάθλημα και τον υποβιβασμό του στην Α2, όπως είναι λογικό επέφεραν μια μεγάλη… ξενέρα (θα μου επιτρέψετε) στους φίλους του μπάσκετ. Μετά από πάρα πολλά χρόνια δεν θα δούμε τελικούς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και αυτό είναι κάτι που έχει αποτραβήξει το ενδιαφέρον από πολύ κόσμο. Μέχρι ενός σημείου… λογικό. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι η προπονητολογία και η μεταγραφολογία που έχει ξεκινήσει από πάρα πολύ νωρίς για τον Παναθηναϊκό .

Και αν για τον Ολυμπιακό είναι απολύτως φυσιολογικό μιας και έχει ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους «πράσινους». Εδώ και λίγο καιρό ακούγονται και γράφονται συνεχώς ονόματα παικτών και προπονητών οι οποίοι είναι υποψήφιοι (η πιο…hotελληνική λέξη την συγκεκριμένη περίοδο) για να γίνουν κάτοικοι… ΟΑΚΑ. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο δεν απασχολεί διόλου τους ήδη υπάρχοντες κατοίκους του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αλλά και εκείνων στα γραφεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΝΟΥΝ

Και γι αυτό υπάρχει λόγος και μάλιστα ξεκάθαρος. Η προτεραιότητα όλων αυτή την στιγμή στην ομάδα του «τριφυλλιού» δεν είναι άλλη από αυτή του προπονητή. Η διοίκηση των πρωταθλητών θέλει να καταλήξει στο ποιος θα είναι ο εκλεκτός για την θέση στην άκρη του πάγκου και μετά να ξεκινήσει τα «χτυπήματά» της. Σαφώς και ο Ρικ Πιτίνο είναι ο υπ αριθμόν 1 άνθρωπος για να βρίσκεται και του χρόνου στο ΟΑΚΑ όμως θα πρέπει να λυθούν κάποια ζωτικής σημασίας θέματα για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η πλευρά του Αμερικανού προπονητή θα θέλουν να συνεχίσουν μαζί, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσει λίγος καιρός ακόμα. Οι δύο πλευρές δεν γίνεται να μην βρίσκονται σε… επαφές, μιας και ανήκουν στην ίδια… οικογένεια, αλλά αυτό απέχει μέχρι το να πούμε κάτι οριστικό.

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ"

Και όσο κλισέ και αν ακούγεται, όσο και αν αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού εκνευρίζονται που το ακούν ή το.. διαβάζουν είναι η μοναδική αλήθεια. Θα πρέπει πρώτα να τελειώσει το πρωτάθλημα και εν συνεχεία να γίνουν οι κινήσεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός δεν κοιτάζει την αγορά. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν ξέρει τι γίνεται γύρω του. Το ακριβώς αντίθετο. Οι «πράσινοι» ξέρουν από πρώτο χέρι τι παίζει, ξέρουν ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι πάνε που… Και όταν έρθει η στιγμή θα είναι έτοιμοι για να τα «χτυπήματά» τους. Αλλά είπαμε. Πρώτα ο Πιτίνο και μετά όλοι οι άλλοι. Άλλωστε το είπε και ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με το Περιστέρι. « Δεν έχω κάνει ακόμα καμιά συζήτηση. Αλλά κοιτάζω όλους τους παίκτες γιατί στο μέλλον θέλω πολύ να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό».

Σήμερα ο Πιτίνο, αύριο οι παίκτες!

"Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΨΑΧΝΕ ΓΙΑ ΚΑΥΓΑ"

Όμως δεν ήταν μόνο ο Πιτίνο το θέμα της ημέρας. Ήταν και ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο τεχνικός του Περιστερίου βραβεύτηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την οικογένεια του Παναθηναϊκού (στην οποία ανήκει) για όσα έχει προσφέρει στον σύλλογο. Τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν προπονητής. Οι πιο νέοι μπορεί να μην τον θυμούνται όταν αγωνιζόταν με την φανέλα του «τριφυλλιού», αλλά η ατάκα του Αμερικανού τεχνικού έδωσε σε όλους να καταλάβουν. « Ρώτησα τον Φράγκι τι παίκτης ήταν και μου είπε πως ήταν πολύ καλός αλλά έψαχνε συνέχεια για καυγά»… Ο Πεδουλάκης με την απόφασή του να μπει στα παπούτσια του «Ζοτς» το καλοκαίρι του 2012 σε μια ομάδα υπό.. διάλυση και να κάνει μια εξαιρετική πορεία με απίστευτη δουλειά και αποτελέσματα μπήκε για πάντα στις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού. Και το αξίζει και με το παραπάνω.

ΥΓ1: Για το αγωνιστικό δεν χωρά ανάλυση. Την Δευτέρα το βράδυ ο Παναθηναϊκός θα κάνει το 3-0 .

ΥΓ2: Ο κόσμος του «τριφυλλιού» έκανε και πάλι την διαφορά. Αυτή την ιδιαίτερη μέρα για τον «Άρτζι» την έκαναν ακόμα πιο όμορφη. Αντιπροσωπεία των οργανωμένων βρέθηκε στα αποδυτήρια του Περιστερίου και έδωσε πλακέτα στον Αργύρη Πεδουλάκη… Μια κίνηση 1000 λέξεις και 1000 συναισθήματα.

ΥΓ3: Οι συνεντεύξεις Τύπου του Πιτίνο είναι απόλαυση… Από το 10ετές συμβόλαιο που θέλει , στα εκατομμύρια των Σέλτικς και το τι θα πάει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τα λεφτά που θα του ζητήσει. Αξίζει να διαβάζετε την κάθε λέξη… Του χρόνου μπορεί να μην τον έχουμε μαζί μας. Η μπορεί και να τον έχουμε…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ