OPINIONS

Ψηλώνει και σκοτώνει

Ψηλώνει και σκοτώνει

Ο Παναθηναϊκός πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την ομάδα που "χτίζει" ο Ρικ Πιτίνο, η οποία μοιάζει να έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες.

Δεν με ενδιαφέρει στο ελάχιστο αν κάποιος γυρίσει και πει " Έλα μωρέ με την Βιλερμπάν έπαιζε". Η πιο τραγική αντιμετώπιση από όλους εκείνους που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι σημαίνει μπάσκετ και για το τι σημαίνει EuroLeague. Άλλωστε η ίδια Βιλερμπάν είναι που στον πρώτο γύρο κέρδισε και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Η νίκη που πέτυχε απόψε ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια. Από όλες τις απόψεις. Από βαθμολογική, από ουσιαστική, από ψυχολογική, από ότι… θέλετε. Μια νίκη με πολλές περισσότερες προεκτάσεις. Και εξηγούμαστε.

Πλέον ο Παναθηναϊκός παίζει… μπάλα μόνος του στην 6η θέση. Με ρεκόρ13-8 είναι τρεις νίκες πάνω από την 7η θέση (και δείχνει να έχει μαξιλαράκι ασφαλείας), ενώ την ίδια στιγμή απέχει μόλις μία νίκη από την 5η θέση όπου βρίσκεται η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Και για να τα λέμε όλα οι πράσινοι βρίσκονται σε εξαιρετικό momentum, τρέχοντας τρεις συνεχόμενες νίκες, την στιγμή που η "ομάδα του Λαού" δείχνει να παραπατάει, αφού έχει χτυπηθεί από τους τραυματισμούς και την κακή κατάσταση συγκεκριμένων παικτών. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε το 100% από τα τρία παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει δύο συνεχόμενα διπλά σε Βαλένθια και Βελιγράδι. Και δείχνει κάτι παραπάνω από ικανός να το πράξει…

Πως το δείχνει; Μα το δείχνουν οι ιδιοι οι παίκτες του. Ο Ρικ Πιτίνο είχε πει από την πρώτη στιγμή που… ξαναπάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ότι θα χρειαστεί χρόνο για να κάνει την ομάδα να… στρίψει. Και το έκανε. Πήρε τον χρόνο του και η αλήθεια είναι ότι από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι σήμερα βλέπουμε άλλον Παναθηναϊκό. Με ρόλους, με χημεία, με αυτοματισμούς και με ψυχολογία. Κάτι που φαίνεται στα μάτια συγκεκριμένων παικτών, αλλά και στο παιχνίδι τους.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΙΤΙΝΟ

Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο παίκτης που πριν από ένα εικοσαήμερο για πάρα πολύ κόσμο θα έπρεπε να είναι ο δεύτερος η ο τρίτος ψηλός του Παναθηναϊκού, πλέον είναι ατόφιο… χρυσάφι. Ο Παπαγιάννης έχει ξεκινήσει και παίζει βάσει των πραγματικών του δυνατοτήτων, βάσει των 220 εκατοστών του και βάσει του ταλέντου του. Έχει γίνει φόβητρο μέσα στην ρακέτα του Παναθηναϊκού, μόνο τυχαία δεν είναι τα 5 μπλοκ που είχε), ενώ και στην επίθεση τα τελειώματά του… ξεχειλίζουν αυτοπεποίθηση.

Την ίδια στιγμή ο Νικ Καλάθης μοιάζει πιο απελευθερωμένος από ποτέ. Ψυχολογία, αέρας και σιγουριά συνθέτουν έναν άλλο παίκτη από αυτόν που είχαμε συνηθίσει. Και κάθε βράδυ κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει για διαφορετικό λόγο. Στις 17 ασίστ σταμάτησε αυτή τη φορά, χάνοντας την ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ για μία ασίστ και της διοργάνωσης για δύο. Το οποίο ρεκόρ κατέχει ο Γιόβιτς.

Εγγύηση, σταθερότητα και… ευλογία για τον Παναθηναϊκό ο Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος πραγματοποιεί την καλύτερη στιγμή της καριέρας του κάνοντας τα πάντα πάνω στο παρκέ. Ο Ράις ανεβαίνει συνεχώς και δείχνει να "κουμπώνει" κάθε βράδυ και… καλύτερα στο πλευρό του Νικ Καλάθη, ενώ ο Τζίμερ Φρεντέτ απλά απέδειξε ότι όταν πάρει "φωτιά" ουδείς μπορεί να τον σταματήσει.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση. Επί ημερών Βόβορα έκανε το δύο στα δυο μακριά από το ΟΑΚΑ και μάλιστα σε διαβολοβδομάδα. Τώρα, αν κάνει κάτι ανάλογο σε Βαλένθια και Ερυθρό Αστέρα (και με την Ζενίτ να ακολουθεί στο ΟΑΚΑ) τότε θα μιλάμε από άλλη βάση.

ΥΓ1: Τα 13/20 τρίποντα του Παναθηναϊκού είναι αυτά που αρμόζουν στην ομάδα

ΥΓ2: Πριν από λίγες ημέρες ο Πιτίνο είχε πει ότι έχει ζητήσει τέσσερις τάπες από τον Παπαγιάννη. Ήρθαν πέντε και αποδείχθηκε ότι τίποτα δεν λέγεται ή γίνεται στην τύχη.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ