OPINIONS

Πράσινοι... οιωνοί

Πράσινοι... οιωνοί
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ρίχνεται στη μάχη των playoffs και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τα… θεϊκά σημάδια που μπορεί να "απογειώσουν" την σειρά με την Ρεάλ Μαδρίτης, υπέρ της ομάδας του Ρικ Πιτίνο!

Το να προβούμε σε μία ακόμα ανάλυση της σειράς του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ Μαδρίτης , σαφώς και δεν θα μας προσφέρει και πολλά. Δεν θα κάνουμε κανέναν σοφότερο. Άλλωστε από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι η «Βασίλισσα» θα αντιμετωπίσει τους «πράσινους» για μια θέση στοFinal-4 της Βιτόρια έχουν ειπωθεί πολλά και έχουν γραφτεί ακόμα περισσότερα.

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά, έχουν τεθεί αντιμέτωπες πολύ πρόσφατα και το περιθώριο του αιφνιδιασμού είναι εξαιρετικά… αμφίβολο. Σαφώς και οι Ρικ Πιτίνο και Πάμπλο Λάσο έχουν πράγματα στο… κεφάλι τους και στα μανίκια τους, αλλά είναι άγνωστο το πότε θα αποφασίσουν να τα χρησιμοποιήσουν, αλλά και το αν θα τους βγουν.

Οπότε, εμείς από αυτήν εδώ τη γωνία θα εστιάσουμε σε ένα άλλο κομμάτι της παρουσίας του Παναθηναϊκού στα φετινά playoffs. Ένα κομμάτι που φέρει πολλές ομοιότητες με το 2011. Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.

Η σεζόν 2010/2011 είναι η τελευταία που ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην έδρα της. Συγκεκριμένα την 1η Δεκεμβρίου του 2010 οι «πράσινοι» είχαν κάνει περίπατο στην «Κόκκινη Πλατεία» παίρνοντας την νίκη με σκορ 72-68. Στην τότε σύνθεση της ομάδας Ίαν Βουγιούκας και Νικ Καλάθης. Όπως και απόψε. Όπως και στις 15 Μαρτίου του 2019 όταν ο Παναθηναϊκός κέρδισε και πάλι την ΤΣΣΚΑ στην έδρα της, έπειτα από 8 ολόκληρα χρόνια. Ένα το κρατούμενο!

Το 2011 το Final Four έγινε στην Ισπανία. Και συγκεκριμένα στην Βαρκελώνη. Όπως θα γίνει και φέτος. Όχι στην Βαρκελώνη, αλλά στην Βιτόρια. Δύο τα κρατούμενα.

Στον δρόμο για το Final Four του 2011 ο Παναθηναϊκός, στην προημιτελική φάση, κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα (η οποία ήταν και η «οικοδέσποινα» της τελικής φάσης αν και δεν βρέθηκε ποτέ σε αυτήν) με μειονέκτημα έδρας. Και τα κατάφερε. Το ίδιο καλείται να κάνει και αυτή τη φορά. Τώρα είναι η Ρεάλ στον δρόμο του και όχι η… μισητή της αντίπαλος. Τρία τα κρατούμενα.

Στην προημιτελική σειρά του 2011 είχε ανατείλει το αστέρι του Νικ Καλάθη. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» ήταν ο άνθρωπος «κλειδί» στην πρόκριση του Παναθηναϊκού λόγω της κομβικής του παρουσίας στο αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του πάνω στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Και αυτή την φορά, κομβικός αναμένεται να είναι ένας άλλος ανερχόμενος παίκτης των «πράσινων». Ο Γιώργος Παπαγιάννης ο οποίος καλείται να αποδείξει ότι έχει πάρα πολλά να δώσει στην ομάδα του και στο Ελληνικό μπάσκετ. Και καλείται να το αποδείξει απέναντι στον Ουόλτερ Ταβάρες. Ναβάρο δεν είναι, αλλά είναι… 221 εκατοστά.

ΥΓ1: Οι απουσίες των Γιουλ και Γκιστ μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικές για τις ομάδες τους. Εκτός αν τελικά δεν «γραφτούν» απουσίες και κάνουν την υπέρβαση και είναι στις δωδεκάδες. Οι Ισπανοί τονίζουν ξανά και ξανά πως ο σούπερ σταρ των Μαδριλένων δεν θα είναι απόψε στην διάθεση του Πάμπλο Λάσο, ενώ ο Αμερικανός παίκτης του «τριφυλλιού» δίνει «μάχη» για να μπορέσει να ενισχύσει τα πλάνα του Ρικ Πιτίνο.

ΥΓ2: Εκδίκηση μπορεί να μην ψάχνει κανένας στον Παναθηναϊκό (και για τα περσινά αλλά και για το απίθανο καλάθι του Ρούντι φέτος στο ΟΑΚΑ), αλλά στο μυαλό των "πράσινων» κάτι… υπάρχει.

ΥΓ3: Απόλυτα φυσιολογικά τα δύο πρώτα αποτελέσματα και βάσει εικόνας, απόλυτα… Σαρουνιακή η ατάκα του Γιασικεβίτσιους για το τι πρέπει να βρουν οι παίκτες του μέσα σε 48 ώρες . Τουλάχιστον ξέρουν που πρέπει να ψάξουν.

ΥΓ4: Λογικά η αποψινή (17/4) δεύτερη ημέρα των playoffs θα είναι πιο ενδιαφέρουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ