OPINIONS

Παναθηναϊκός: Η "πράσινη" κληρονομιά

Παναθηναϊκός: Η "πράσινη" κληρονομιά
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την παγίδα που κρύβει η σεζόν που δεν έχει ακόμα τελειώσει και για τον πιο σημαντικό, φετινό, «τίτλο» του Παναθηναϊκού.

Ευρώπη τέλος λοιπόν. Και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι… πλήρωσαν την πολύ κακή τους πορεία στο τελευταίο κομμάτι τηςregularseasonκαι έμειναν εκτόςplayoffs, ενώ το εντυπωσιακό φίνις του τριφυλλιού δεν συνεχίστηκε και στην επόμενη φάση με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 3-0 από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένας Παναθηναϊκός που δεν μπόρεσε να συνεχίσει με... κεκτημένη ταχύτητα σταplayoffs(και σε συνδυασμό με τα δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία, ειδικά στο πρώτο ματς), δεν μπόρεσε να κάνει τοbreakκαι γνώρισε τον αποκλεισμό από τοFinal-4.

Αν, τώρα, στο ευρωπαϊκό σκηνικό των δύο ομάδων συνυπολογίσουμε την απειλή του Ολυμπιακού να μην κατέβει σε οποιοδήποτε παιχνίδι κληθεί να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στην Basket League η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε πολλά να... περιμένουμε.

Αν οι ερυθρόλευκοι κάνουν πράξη την απειλή τους, τότε ο Παναθηναϊκός αυτομάτως είναι ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους. Κακά τα ψέματα. Όσο και αν προσπαθεί η ΑΕΚ, όσα βήματα μπροστά και αν έχει κάνει η ομάδα του Μάκη Αγγελόπουλου και του Λούκα Μπάνκι θέλει... ψωμί ακόμα για να μπει ανάμεσα στους δύο. Και αυτό φάνηκε και στο πρόσφατο ματς του ΟΑΚΑ, όπου ο Ολυμπιακός, ακόμα και σε αυτήν την κατάσταση, κατάφερε με άνεση να κάνει το… διπλό.

Η ατμόσφαιρα αυτή που έχει δημιουργηθεί έχει κάνει πολλούς να πιστέψουν πως η σεζόν ουσιαστικά έχει φτάσει στο τέλος της. Αυτό όμως είναι μια μεγάλη… μπανανόφλουδα την οποία όλοι στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να αποφύγουν.

Κανείς στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ δεν θα πρέπει να πιστέψει πως όλα έχουν τελειώσει και πως το double είναι πραγματικότητα. Η σεζόν έχει ακόμα δρόμο μπροστά της (καλά-καλά δεν έχει ολοκληρωθεί η regular season) και ο Παναθηναϊκός πρέπει να πατήσει και πάλι γερά στα πόδια του για να ολοκληρώσει την σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Και αν και το double μοιάζει πολύ πιθανό για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο, η μεγάλη νίκη του τριφυλλιού είναι άλλη. Ο Παναθηναϊκός φέτος κατάφερε κάτι που δεν είχε καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Από το περασμένο καλοκαίρι οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια να τονώσουν με έντονο τρόπο το Ελληνικό τους στοιχείο και κατά την διάρκεια της σεζόν φρόντισαν να «ψήσουν» τους νέους παίκτες.

Γιατί, ΟΚ, παίκτες όπως ο Καλάθης, ο Παππάς, ο Παπαπέτρου, ο Βουγιούκας μπορεί να κουβαλούν απίστευτα κιλά μπάσκετ και εμπειρίας, όμως από πίσω έρχονται οι Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Παπαγιάννης (σε πρώτο πλάνο) και εν συνεχεία οι Καλαιτζάκης και Λούντζης.

Ο Παναθηναϊκός έχει στα χέρια του μια... βαριά κληρονομιά που πλέον έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Οι νέοι Έλληνες παίκτες έχουν καταφέρει να αποκομίσουν εμπειρίες, να πάρουν εικόνες και παραστάσεις, να αναλάβουν ρόλο και πρωτοβουλίες και να μάθουν από τα λάθη τους. Και όλα αυτά είναι κάτι που θα φανούν την σεζόν 2019-2020.

Πάνω σε αυτήν την βάση θα «χτίσει» ο Παναθηναϊκός την νέα του ομάδα. Πάνω σε μια βάση άκρως Ελληνική που με τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις των ξένων οι «πράσινοι» θα μπουν στην αφετηρία για μια σεζόν που όπως κάθε χρόνο θα έχει φιλοδοξίες και απαιτήσεις.

ΥΓ: Καλό Πάσχα σε όλους, με υγεία και... μυαλό. Αυτά τα δύο είναι που κάνουν την διαφορά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ