OPINIONS

Παναθηναϊκός: Τους "καθαρίζει" από ημίχρονο

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέρασε και από το Ρέθυμνο, παρέμεινε αήττητος και μόνος πρώτος στην Basket League και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τα… γκάζια των πρώτων ημιχρόνων.

Ο Παναθηναϊκός, μετά την εντυπωσιακή του και άκρως ουσιαστική, νίκη στο Λας Πάλμας απέναντι στην Γκραν Κανάρια έβγαλε ακόμα μία… υποχρέωση. Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρέθηκαν στην Κρήτη όπου δεν αντιμετώπισαν την παραμικρή δυσκολία κόντρα στο Ρέθυμνο, έκαναν το 17/17 και παρέμειναν μόνοι πρώτοι και αήττητοι στην κορυφή της βαθμολογίας της BasketLeague.

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα πέραν της αγωνιστικής του εικόνας, έχει αλλάξει-βελτιώσει και την νοοτροπία του απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Ρικ Πιτίνο θέλει να βλέπει τους παίκτες του να μπαίνουν… γκαζωμένοι από το πρώτο λεπτό και στο τέλος του ημιχρόνου να έχουν κάνει την… δουλειά. Και δεν εννοούμε απαραίτητα να έχουν "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη, αλλά να έχουν επιβάλλει τον ρυθμό τους και να έχουν δείξει τις… διαθέσεις τους. Και αυτό το κάνουν σε μεγάλο βαθμό.

ΜΟΙΡΑΖΕΙ... ΠΕΝΗΝΤΑΡΕΣ

Στα τελευταία έξι ματς, σε όλες τις διοργανώσεις ο Παναθηναϊκός έχει μέσο όρο πόντων στο πρώτο ημίχρονο, 49,6. Και για να μην κρυβόμαστε, όταν μια ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού καταφέρνει να πετύχει 50 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, όσο κοντά και να είναι ο αντίπαλος, πολύ μα πολύ δύσκολα θα χάσει. Και αυτό αποτελεί απόδειξη της δουλειάς που έχει γίνει από τον Αμερικανό τεχνικό τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι (οι πράσινοι προσπαθούν να "διαβάζουν" κάθε φάση και έχουν αρχίσει να βάζουν με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα την μπάλα στο "ζωγραφιστό", κάνοντας ένα βήμα… πίσω στα σουτ τριών πόντων) με τις επιθέσεις να μοιράζονται με πιο σωστό τρόπο, όσο και στον τομέα της ψυχολογίας. Παίκτες όπως ο Τόμας, ο Παπαπέτρου, ο Αντετοκούνμπο, ο Μήτογλου, ο Παπαγιάννης νιώθουν πως έχουν να… δώσουν και δίνουν.

ΕΞΑΔΑ... ΦΩΤΙΑ

Τα έξι τελευταία ματς του Παναθηναϊκού δείχνουν όλη την αλήθεια. Οι «πράσινοι» πέρασαν στον τελικό του Κυπέλλου αφήνοντας εκτός του Ολυμπιακό που δεν κατέβηκε στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Πιτίνο όμως στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε καταφέρει να πάρει διαφορά 15 πόντων, 40-25, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του. Ακολούθησε ο τελικός με τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη (79-73), με τον Παναθηναϊκό να έχει 46 πόντους στο ημίχρονο. Απέναντι στην Χίμκι οι «πράσινοι» έκαναν ρεκόρ σε μια.. ιστορική βραδιά, με τους 65 πόντους που πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο (94-85), ενώ ακολούθησε η αναμέτρηση με τον Κολοσσό στην Ρόδο με τους παίκτες του Πιτίνο να σκοράρουν 47 πόντους (88-78). Και το… γκάζι συνεχίστηκε. Στον πρώτο από τους τελικούς που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός, στηνEuroleague, πέρασε με… άριστα, μιας και επικράτησε στο Λας Πάλμας της Γκραν Κανάρια με 99-80, έχοντας σκοράρει 50 πόντους στο πρώτο μέρος. Και η εξάδα "έκλεισε" με τον σημερινό αγώνα στο Ρέθυμνο (87-75), όπου οι Κυπελλούχοι Ελλάδας σημείωσαν και πάλι μια… πενηντάρα στα πρώτα 20 λεπτά.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ... ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ

Σαφώς και για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πετύχει τον μεγάλο του στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση σταplayoffsτης Euroleague έχει ακόμα μπόλικη δουλειά μπροστά του, αλλά τα στοιχεία που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό η ομάδα στο παιχνίδι της είναι, αν μη τι άλλο, ενθαρρυντικά. Όμως, αυτή είναι η στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να φορτσάρει και όχι να επαναπαυτεί. Οι πράσινοι την Τετάρτη ταξιδεύουν στην Τουρκία για το ματς της Πέμπτης με την Νταρουσάφακα, όπου με ένα ακόμα διπλό θα κάνουν ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη του στόχου τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα έρθουν ακόμα πιο κοντά στο… καναβάτσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ