OPINIONS

Παναθηναϊκός: Σκορ, θέαμα, συντήρηση

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννη Κουβόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό που είναι στον… αυτόματο πιλότο και τον Πανιώνιο που έπαθε… Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Χωρίς την παραμικρή διάθεση υποτίμησης του Πανιωνίου, άπαντες γνώριζαν πως ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε το παραμικρό πρόβλημα να επικρατήσει της ομάδας της Νέας Σμύρνης και να κάνει το 18/18 παραμένοντας μόνος πρώτος και αήττητος στην κορυφή της Basket League. Ακόμα και παρά το γεγονός πως οι πράσινοι έχουν μπροστά τους 5 μεγάλους τελικούς για την EuroLeague, οι παίκτες του Πιτίνο μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετικά σοβαροί, συγκεντρωμένοι, διαβασμένοι και έκαναν το καθήκον τους στο ακέραιο.

Σε ένα παιχνίδι το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.. παγίδα (όχι αναφορικά με τον νικητή, αλλά λόγω του ότι οι πράσινοι θα μπορούσαν να είναι πιο… χαλαροί λόγω τριημέρου, ή ακόμα και να είχαν το μυαλό τους στην Μόσχα) ο Παναθηναϊκός ανταπεξήλθε πλήρως. Οι πράσινοι αγωνίστηκαν όπως αγωνίζονται σε όλα τα τους τα παιχνίδια τον τελευταίο μήνα, βγάζοντας πάνω στο παρκέ του ΟΑΚΑ, όλα τα θετικά στοιχεία που έχουν παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα. Ατομικά και ομαδικά.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει μπει στο αυτόματο πιλότο. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί και το κάνουν ανεξαρτήτως αντιπάλου. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί πως για ένα ακόμα παιχνίδι οι πρωταθλητές Ελλάδας σκόραραν πάνω από 50 πόντους στο ημίχρονο (και ουσιαστικά "καθάρισαν" την αναμέτρηση), αλλά και πως σε ένα ακόμα παιχνίδι οι γνωστοί… άγνωστοι έπαιξαν εξαιρετικά τον ρόλο τους. Τόμας, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Καλάθης, Γκιστ και πάλι πρωταγωνιστές με τον Βαγγέλη Σακελλαρίου όμως να είναι ο άνθρωπος που… έκλεψε την παράσταση.

Ο Έλληνας παίκτης βρέθηκε στην πεντάδα της ομάδας του (απέναντι στην… πρώην) και τελείωσε τον αγώνα με 5 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 14:12 λεπτά συμμετοχής. Ένα ακόμα δείγμα… αυτόματου, τα 27/46 δίποντα και τα 8/19 τρίποντα. Παράλληλα εντυπωσιακός ο αριθμός των 55 ριμπάουντ αλλά έχει και την εξήγησή του, μιας και οι παίκτες της ομάδας της Νέας Σμύρνης είχαν 8/38 τρίποντα.

Την ίδια ώρα ο Ρικ Πιτίνο είχε και την ευκαιρία του να κάνει την απαραίτητη… συντήρηση εν όψει της πολύ κρίσιμης αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα. Είναι χαρακτηριστικό πως από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο ο Αμερικανός κόουτς είχε χρησιμοποιήσει τους 10 από τους 12 παίκτες του, ενώ ουδείς παίκτης δεν αγωνίστηκε πάνω από 26 λεπτά. Ο Ντεσόν Τόμας ήταν ο μόνος που είχε 25:25 λεπτά συμμετοχής, με τον Γιώργο Καλαιτζάκη να έχει τον μικρότερο με 07:42 λεπτά. Κάτι πολύ θετικό εν όψει Μόσχας.

ΥΓ1: 8/38 τρίποντα ο Πανιώνιος. Η αλήθεια είναι πως το… παράκαναν οι παίκτες του Φραγκιά, οι οποίοι όμως έπαιζαν για 40 λεπτά χωρίς "καθαρό" σέντερ. Πάντως θύμισαν κάτι από Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

ΥΓ2: Εξαιρετική κίνηση και από την ΚΑΕ και από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για την γιορτή της γυναίκας. Όλο το Σαββατοκύριακο στα ματς του Παναθηναϊκού εκτός από εξαιρετική τιμή στο εισιτήριο για τις κυρίες υπήρχαν και πάρα πολλές εκπλήξεις για να τιμηθεί το… ωραίο φύλο. Και τα αποτελέσματα στις κερκίδες ήταν εμφανέστατα.

Photocredits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ