OPINIONS

Παναθηναϊκός: Ο Θανάσης όλης της... Ελλάδας

Παναθηναϊκός: Ο Θανάσης όλης της... Ελλάδας

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος "πέταξε" ψηλά στον ουρανό και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το μεγαλείο του ανθρώπου που "ένωσε" όλη την χώρα.

Η λύπη μεγάλη. Το κενό δυσαναπλήρωτο. Η απουσία του αισθητή από την πρώτη στιγμή. Πριν ακόμα "ταξιδέψει" και "πετάξει" ψηλά στον ουρανό για να βρει τα αγαπημένα του αδέλφια. Από την πρώτη στιγμή που ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ξεκίνησε να δίνει την τελευταία "μάχη" της ζωής του και δεν έδινε το παρών στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων όλοι ένιωθαν την απουσία του. Όλοι ένιωθαν την έλλειψη της… αύρας του, της ιδιαιτερότητας του πληθωρικού του χαρακτήρα.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ακόμα και την ύστατη στιγμή κατάφερε να ενώσει όλο τον αθλητικό κόσμο. Όλο τον πολιτικό κόσμο, όλο τον επιχειρηματικό κόσμο. Όλοι τους ήταν εκεί. Όπως και εκείνη την αποφράδα ημέρα που και πάλι όλος αυτός ο κόσμος, στο ίδιο ακριβώς σημείο έδωσε το παρών για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, έτσι και σήμερα…

Ένας Γιαννακόπουλος ένωσε και πάλι όλη την Ελλάδα. Σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών γράφτηκε ιστορία. Και πώς να μην γραφτεί με όλες αυτές τις προσωπικότητες που βρέθηκαν εκεί για να αποχαιρετήσουν τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, προσωπικότητες της κεντρικής πολιτικής σκηνής κι ανθρώπους του αθλητισμού από όλα τα αθλήματα και από όλες τις ομάδες. Άνθρωποι που ταξίδεψαν από όλη την Ευρώπη για να τιμήσουν την μνήμη του, όπως ο " Ζοτς", ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Τσάβι Πασκουάλ, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς και πολλοί άλλοι.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Κορυφαίο παράδειγμα όλων όμως, ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν το πρωί στην Μητρόπολη για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Θανάση Γιαννακόπουλο. Και όσοι είχαν την τύχη να είναι εκεί, μπορούν να καταλάβουν το μεγαλείο της στιγμής. Με τον κόσμο του "τριφυλλιού" να χειροκροτεί ασταμάτητα τον αρχηγό του Ολυμπιακού για την κίνησή του αυτή και εν συνεχεία τον Βασίλη Σπανούλη να υποκλίνεται στην τεράστια και μοναδική προσωπικότητα του Θανάση Γιαννακόπουλου.

ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝΕ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Ανάμεσα σε ολόκληρη την οικογένεια Γιαννακόπουλου, αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια του Παναθηναϊκού βρέθηκαν… φίλοι και… αντίπαλοι. Άνθρωποι που γνώριζαν άλλοι πολύ, άλλοι λίγο τον Θανάση και έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν, να πουν το δικό τους «αντίο», το δικό τους "ευχαριστώ" στον πιο… ρομαντικό απ’ όλους. Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη, του Δημήτρη Ιτούδη και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την προσωπικότητα του Θανάση Γιαννακόπουλου. Του ανθρώπου που μπορεί πλέον να μην είναι ανάμεσά μας, αλλά πλέον βρίσκεται εκεί ψηλά μαζί με τα αδέλφια του και καμαρώνει για τον Παναθηναϊκό που δημιούργησαν παρέα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ

Πλέον, για τον Παναθηναϊκό ο δρόμος είναι ένας. Και έχει ονοματεπώνυμο. Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που την πιο κρίσιμη στιγμή, το καλοκαίρι του 2012, βγήκε μπροστά και ανέλαβε να κουβαλήσει στις πλάτες του ένα τεράστιο φορτίο, τώρα μαζί με τον κόσμο της ομάδας είναι αποφασισμένοι να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο την "Δυναστεία" του Παναθηναϊκού. "Είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε μαζί στον δρόμο των επιτυχιών" είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον κόσμο που βρέθηκε στο Α’ Νεκροταφείο, θέλοντας παράλληλα να ευχαριστήσει για την συμπαράσταση που δείχνουν στον ίδιο αλλά και για την αγάπη που έδειξαν εδώ και δεκαετίας στον πατέρα του, αλλά και τον θείο του.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ