OPINIONS

Παναθηναϊκός: Η ζωή του... όλη

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα στη Basket League και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Ρικ Πιτίνο που σε τρεις μήνες έχει… ζήσει όσα δεν έζησε σε 41 χρόνια προπονητικής καριέρας.

Ο Παναθηναϊκός έχασε στο Περιστέριι από την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη με 80-72. Ε και; Ο Παναθηναϊκός έχασε απόλυτα δίκαια από έναν καλύτερο αντίπαλο που είχε το μυαλό του και τα 40 λεπτά στο αγωνιστικό του πλάνο, με τους παίκτες του να δείχνουν ότι ήθελαν την νίκη πολύ περισσότερο απ ότι την ήθελαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Πολλοί θα… σιχτιρίσουν διαβάζοντας τις επόμενες αράδες, αλλά μικρή σημασία έχει. Η ήττα αυτή του «τριφυλλιού» δεν προξενεί κανένα κακό στην ομάδα. Οι πρωταθλητές δεν χάνουν ούτε με… αίτηση την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της Basket League, θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας και παράλληλα βγαίνει και κάτι… καλό από τον αγώνα στις… δυτικές συνοικίες της Αττικής. Οι πολλές εκρήξεις του Ρικ Πιτίνο κατά την διάρκεια του αγώνα (σε αντίθεση με τα όσα… χαλαρά είπε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε) έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς τους παίκτες του, πως η εβδομάδα που ξεκινάει δεν θα είναι καθόλου εύκολη για τους ίδιους. Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένος ο … τελικός με την Μπούντουτσνοστ και ο Αμερικανός τεχνικός θέλει τους παίκτες του στα… κόκκινα. Και η ήττα αυτή του προσφέρει την δυνατότητα να τους έχει στα… κάγκελα.

ΟΙ 48 ΠΟΝΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ… 13%

Κριτική για το παιχνίδι στο Περιστέρι δεν χρειάζεται να γίνει… ιδιαίτερη. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν καλύτερο και κέρδισε δίκαια. Είδε τον Γκρέι να κάνει το παιχνίδι της ζωής του και να διαλύει την άμυνα του Παναθηναϊκού, σταματώντας στους 27 πόντους, την στιγμή που και ο Μπέντιλ έκανε ότι ήθελε στις δύο ρακέτες με 21 πόντους και 13 ριμπάουντ. Την ίδια στιγμή με εξαίρεση τον Τόμας και τις βοήθειες του Κιλπάτρικ στην δημιουργία (είχε 6 ασίστ), απόντος του Καλάθη ο Παναθηναϊκός δεν είχε να… προτάξει κάτι άλλο. Αντιθέτως μόνο αρνητικά με πρώτο και… χειρότερο το 2/15 τρίποντα.

ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ… ΠΑΣΧΑ

Σε αυτό που αξίζει να σταθεί κάποιος, απ’ όσα έγιναν στο Περιστέρι, είναι οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο αναφορικά με τα όσα έχει ζήσει από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα και ανέλαβε τον Παναθηναϊκό. Ο 66χρονος τεχνικός πάτησε το πόδι του για πρώτη φορά στην χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από τότε μέχρι σήμερα έχει ζήσει, όσα δεν είχε ζήσει σε 41 χρόνια προπονητικής παρουσίας στο top επίπεδο της Αμερικής. Τι να πρωτοθυμηθούμε;

ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ… ΜΙΑ

Την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ, στο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας; Την διεξαγωγή του παιχνιδιού στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ; Την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου μόνο με παρουσία μαθητών; Την διεξαγωγή αγώνα σε άδειο γήπεδο; Τι απ όλα αυτά να μπορέσει να χωρέσει αυτός ο άνθρωπος στο… μυαλό του; Όσο… ανοιχτόμυαλος κι αν είναι κάποια πράγματα απλά δεν… χωνεύονται. Και το πιο δύσκολο για τον ίδιο είναι όταν προσπαθεί να τα εξηγήσει στους συμπατριώτες του. Αποτέλεσμα; 41 χρόνια προπονητικής καριέρας σε NBA και NCAA δεν πιάνουν μία σε όσα ζούμε εμείς εδώ…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ