OPINIONS

Παναθηναϊκός για… άλλα κόλπα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Αργύρη Πεδουλάκη που "χτίζει" έναν άλλον Παναθηναϊκό, αλλά και για την διοίκηση της ομάδας που απέδειξε και κάτω από την Ακρόπολη πως έχει ξεφύγει απ' όλους.

Η σκόνη από την αποτυχία της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας δεν έχει κατακάτσει ακόμα (και λογικά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να γίνει κάτι τέτοιο), αλλά η αλήθεια είναι πως η ζωή… συνεχίζεται.

Ο αποκλεισμός της "επίσημης αγαπημένης" από την φάση των "8" ήταν ένα ισχυρό πλήγμα για όλους όσους αγαπάμε αυτή την ομάδα (χωρίς ναι μεν αλλά), όμως η καρδιά του μπάσκετ συνεχίζει να… χτυπάει. Και στην Κίνα και στην Αμερική και σε ολόκληρη την Ευρώπη και φυσικά στην χώρα μας. Στην Ελλάδα.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας βρίσκονται στο πικ της προετοιμασίας τους, ενώ περιμένουν να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ομάδα και οι τρεις διεθνείς παίκτες. Νικ Καλάθης, Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Παπαγιάννης.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης όλο αυτό το διάστημα δούλεψε χωρίς τους συγκεκριμένους παίκτες και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το όλο… θέμα κυλάει εξαιρετικά. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους. Σήμερα το μεσημέρι ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μία ακόμα κίνηση που καταδεικνύει περίτρανα πως το τμήμα μπάσκετ έχει… ξεφύγει.

Σε μία άκρως εντυπωσιακή και συμβολική εκδήλωση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η ομάδα του "τριφυλλιού" παρουσίασε με κάθε επισημότητα τα μεταγραφικά της αποκτήματα. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της Αθήνας και οι "πράσινοι" θέλησαν να τονίσουν πως είναι στο… σπίτι τους. Στην γειτονιά τους, στο… γήπεδο τους. Και το κατέστησαν σαφές.

Κάτι που φάνηκε να αντιλαμβάνονται πλήρως ακόμα και οι παίκτες που βρίσκονται δεν βρίσκονται στην χώρα μας εδώ και έναν μήνα. Αν μένει κάτι από την σημερινή εκδήλωση, πέραν το εντυπωσιακό του όλου θέματος, είναι η εξαιρετική χημεία που έδειξαν οι έξι νέοι παίκτες της ομάδας. Φριντέτ, Τζόνσον, Ράις, Ουάιλι, Μπέντιλ και Μπράουν δεν σταμάτησαν να... γελάνε καθ όλη την διάρκεια της παρουσίασης και να αποδεικνύουν πως έχουν προλάβει να "δέσουν".

Κάτι που φάνηκε και το βράδυ της Τετάρτης στο κλειστό του Περιστερίου. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την ομάδα του Ηλία Ζούρου και έδειξε να βρίσκεται σε…. Εξαιρετική κατάσταση. Τουλάχιστον επιθετικά.

Το 111-91 μιλάει από μόνο του, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να δείχνει ότι σε αυτήν του την θητεία στους "πράσινους" είναι πανέτοιμος να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. Σαφώς και ο κεντρικός άξονας και αυτού του Παναθηναϊκού θα είναι η άμυνά του, αλλά όταν έχει στα χέρια σου "όπλα" όπως ο Φριντέτ, ο Ράις, ο Τόμας, ο Καλάθης (που μπορεί να βρει σκορ με όλους τους τρόπους) και οι υπόλοιποι τότε δεν μπορεί να μην εκμεταλλευτείς αυτό το σπάνιο επιθετικό ταλέντο.

Η ομάδα δείχνει να έχει λύσει από τώρα το περσινό πρόβλημα που είχε στο μακρινό σουτ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι "πράσινοι" σκόραραν 111 πόντους χωρίς να έχουν στην διάθεσή τους τρεις παίκτες που λογίζονται ως βασικότατοι.

ΥΓ1: Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ράις ούτε βετεράνος είναι, ούτε ήρθε να κάνει τα ρεπό του Καλάθη!

ΥΓ2: Του Τόμας φαίνεται πως του πάει πολύ ο γάμος…

ΥΓ3: Και για να μην παρεξηγηθούμε. Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα. Πάρα πολύ νωρίς. Ούτε στο 50% δεν είναι ο Παναθηναϊκός. Η μπάλα κάτω, τα μεγάλα λόγια καλό είναι να αποφεύγονται και σιγά-σιγά θα δούμε τι θα μας παρουσιάσει η νέα ομάδα του "τριφυλλιού".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ