OPINIONS

Πάμε (και) στα σοβαρά τώρα...

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για μια υποχρέωση που βγήκε και για την εβδομάδα που έρχεται και μπορεί να αποδειχθεί η καθοριστικότερη όλης της σεζόν για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Με κάθε σεβασμό στην ομάδα της Λάρισας, η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ομάδα του… κάμπου δεν είχε κανένα απολύτως νόημα. Ο νικητής ήταν γνωστός εκ των προτέρων και από την στιγμή που οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, το παιχνίδι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον. Και η αλήθεια είναι (για να μην κρυβόμαστε) ότι αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε το ματς και έκανε προπόνηση ίσως να έκανε καλύτερη δουλειά από το συγκεκριμένο ματς.

Ένα ματς όπου ο Αμερικανός τεχνικός δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να "δουλέψει" πράγματα για τα παιχνίδια που έρχονται, μιας και δεν υπήρχε αντίσταση, αλλά δεν υπήρχαν και… παίκτες.

ΟΙ "11" ΤΟΥ ΠΙΤΙΝΟ

Ο Παναθηναϊκός κατέβασε… εντεκάδα στο παρκέ του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μιας και ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Ίαν Βουγιούκας δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν λόγω ίωσης. Παράλληλα ο Ρικ Πιτίνο αποφάσισε να αφήσει εκτός παιχνιδιού και τον Νίκο Παππά, ενώ ο Μπεν Μπέντιλ που βρισκόταν στον πάγκο με… πολιτικά δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στις αναμετρήσεις της Basket League. Έτσι, ο Ντίνος Μήτογλου για όση ώρα πάτησε παρκέ αγωνίστηκε στο "5" και είχε από κοντά και τον Τζέικομπ Ουάιλι.

ΩΣ ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΟ

Η αναμέτρηση με την Λάρισα πέρασε και δεν.. ακούμπησε. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ ή παρακολούθησαν την αναμέτρηση από την τηλεόραση μπορεί να… χάρηκαν μερικές πολύ όμορφες αγωνιστικές στιγμές, αλλά το μυαλό όλων στον Παναθηναϊκό ήταν είναι και θα είναι στην εβδομάδα που έρχεται. Οι "πράσινοι" (έτσι όπως τα έχουν καταφέρει με τις δύο συνεχόμενες ήττες, αλλά και με τα… δώρα που έχουν κάνει και με την κακή αγωνιστική τους εικόνα) παίζουν τα… ρέστα τους μέσα σε 48 ώρες. Την Τρίτη το βράδυ ο Παναθηναϊκός πάει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (για το δεύτερο και τελευταίο για φέτος ντέρμπι αιωνίων), ενώ την Πέμπτη το βράδυ ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σπίτι του και υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε ένα παιχνίδι όπου και η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη "καίγεται" για το θετικό αποτέλεσμα.

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΕΦ

Αλλά αυτό που προέχει για τον Παναθηναϊκό είναι το ματς στο ΣΕΦ και ακολούθως το επόμενο. Η εικόνα που θα επιδείξουν οι πράσινοι στο… εχθρικό Ειρήνης και Φιλίας και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο για την συνέχεια. Είτε γιατί ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στις νίκες και θα φτιάξει την ψυχολογία του για τα… καλά, είτε γιατί θα βρεθεί σε ακόμα πιο δύσκολη θέση και με ακόμα μεγαλύτερη πίεση και άγχος.

ΥΓ: Λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, η EuroLeague έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αδικήθηκε στην αναμέτρηση με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Και μάλιστα όχι για την τελευταία φάση του αγώνα (όπως ισχυριζόντουσαν κάποιοι ότι πράττει, αλλά για φάση 25'' πριν από το τέλος). Θα έχει πολύ μεγάλη σημασία να μάθουμε το σκεπτικό της διοργανώτριας αρχής, όπως θα έχει πολύ μεγάλη σημασία να μάθουμε και τους διαιτητές της Τρίτης. Και μακάρι να μην ασχοληθεί κανείς μαζί τους.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ