OPINIONS

Ο Παναθηναϊκός αντεπιτίθεται

EUROLEAGUE / ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό του Ρικ Πιτίνο που στην τελική ευθεία της Euroleague το έχει πάρει... προσωπικά. Ο MVP Παπαπέτρου και ο παίκτης των τελικών Παπαγιάννης.

Ναι. Η Νταρουσάφακα είναι η ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης της EuroLeague. Είναι η πιο… ακίνδυνη θεωρητικά ομάδα που δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό. Αυτό αντί προλόγου για να μην θεωρήσει κανείς ότι στην ομάδα του «τριφυλλιού» έχουν ανοίξει σαμπάνιες για την νίκη επί των Τούρκων .

Στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού σαφώς και επικρατεί κλίμα ευφορίας, όχι όμως για την νίκη, αλλά για την εικόνα. Την εικόνα που βγάζει η ομάδα συνολικά, αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Ο Πιτίνο ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα και βγάζει άσους από το μανίκι του. Καλάθης, Λεκαβίτσιους, Παπαπέτρου, Λάνγκφορντ, Κιλπάτρικ, Τόμας, Παπαγιάννης…. Αλλά το σημαντικότερο όλων είναι πως ο Παναθηναϊκός σε κάθε ματς είναι απόλυτα… διαβασμένος. Έχει στόχευση και ξέρει που θέλει να «χτυπήσει».

Απόψε ήθελε αιφνιδιασμό, υψηλό σκορ και πήρε 28 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, είχε πολλές επιθέσεις στο transition και μέσα από τα 42 ριμπάουντ, τις 23 ασίστ και τα 12 κλεψίματα κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του και να «πληγώσει» τους Τούρκους.

ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Ο Παναθηναϊκός μπορεί στην αρχή του αγώνα να χρειάστηκε κάποια… διερευνητικά λεπτά για να μπορέσει να πιάσει ρυθμό, αλλά ακόμα και σε αυτό το κομμάτι το πλάνο ήταν ξεκάθαρο. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να τρέξουν σε κάθε ευκαιρία, ενώ στο πέντε εναντίον πέντε η μπάλα πήγαινε συνεχώς στο «ζωγραφιστό». Είτε στα χέρια του πολύ καλού Παπαγιάννη (στο πρώτο πεντάλεπτο είχε 4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 τάπες), είτε στον Τόμας που από αριστερά δεν το έχανε ούτε με… αίτηση.

Όσο κυλούσε ο χρόνος για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός εδραίωνε την αγωνιστική του ανωτερότητα. Ακόμα και το δίδυμο του Γκιστ με τον Πέιν στο «4» και στο «5» βγήκε για τον Πιτίνο (λόγω της απουσίας του Μήτογλου) με τον Παναθηναϊκό να… ξεσπάσει από το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου.

ΠΑΙΚΤΗΣ-ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ 4 Ο ΓΚΙΣΤ

Ο Γκιστ ήταν… καταιγιστικός σε άμυνες και επιθέσεις, με τους Τούρκους να έχουν πρόβλημα να αγωνιστούν στην ρακέτα χωρίς τον Έρικ. Ο Καλάθης μοίραζε τις ασίστ σαν.. στραγάλια και με την 7η προσωπική του (8 στο ημίχρονο) ο Κιλπάτρικ έβγαλε έναν ακόμα αιφνιδιασμό για το 23-34. Τόμας και Πέιν έπαιζαν χωρίς αντίπαλο, ο Έρικ πάλευε μόνος του για την Νταρουσάφακα και η διαφορά έφτασε και τους 15 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να είναι άριστος επιθετικά για ένα ακόμα πρώτο ημίχρονο.

46 πόντοι με 21/33 δίποντα, 0/4 δίποντα, 4/4 βολές και αν δεν ήταν τα… παιδικά λάθη στο τέλος του πρώτου μέρους τότε η διαφορά θα ήταν συνεχώς στους 15 και μπορεί και πιο πάνω. Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός με την παρουσία του από το πρώτο κιόλας ημίχρονο είχε στείλει μήνυμα στους Τούρκους να ετοιμαστούν για μία ακόμα ήττα. Και ενδεικτικό του εξαιρετικού «διαβάσματος» του παιχνιδιού από πλευράς Παναθηναϊκού είναι πως κατάφερε σε 20 αγωνιστικά λεπτά να σκοράρει 46 πόντους χωρίς να έχει ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων.

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑ… MVP

Και μπορεί οι… παιδικές ασθένειες να χρειάζονται χρόνια φαρμακευτική αγωγή για να εξαλειφθούν, αλλά παρ’ όλα αυτά αυτή την φορά δεν επηρέασαν τους «πράσινους». Η ομάδα του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο έπαιρναν διαφορά και την… έχαναν, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ουδέποτε έχασαν την συγκέντρωσή τους και ουδέποτε απειλήθηκαν.

Η καλύτερη άμυνα, για τον Ρικ Πιτίνο, φαίνεται πως είναι η επίθεση, μιας και στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να σκοράρει με ανάλογη συνέπεια, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παπαπέτρου. 46 στο πρώτο, 45 στο δεύτερο, 91 στο σύνολο και ο Παναθηναϊκός στο 12-13 και συνεχίζει να ελπίζει, αυξάνοντας κάθε εβδομάδα τις πιθανότητές του για το τσεκάρισμα του εισιτηρίου στα playoffs.

Υ.Γ.1: 31 double-double ο Καλάθης στη Euroleague. Γι' αυτόν τον παίκτη κάποιοι έλεγαν ότι δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό και το έπαιζαν και... λογιστές λέγοντας πως παίρνει πολλά λεφτά.

Υ.Γ.2: Double-double σε 24:47 ο Καλάθης (10 πόντους, 11 ριμπάουντ), ενώ ο Παπαγιάννης χρειάστηκε μόλις 17 και.. κάτι για να κάνει ότι και ο αρχηγός του με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ. Μην εκπλαγείτε για το ποιος θα είναι ο καταλυτικότερος παίκτης το καλοκαίρι στους τελικούς.

Υ.Γ.3: Δεν έχει να κάνει με τους 18 πόντους που πέτυχε. Έχει να κάνει με την συνολική του παρουσία το τελευταία διάστημα. Σε άμυνα και επίθεση. Στο «3» και στο «4». Ο λόγος για τον Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος πλέον έχει γίνει ο παίκτης… ραχοκοκαλιά για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο.

Υ.Γ.4: Ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης της Νταρουσάφακα το διπλό είναι εξαιρετικής σημασίας όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και για το «μέταλλο» που αρχίζει και βρίσκει και πάλι ο Παναθηναϊκός μακριά από το ΟΑΚΑ. Και αυτό που θέλουν άπαντες στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού» είναι η νίκη… on the road που θα τους αλλάξει το status.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ