OPINIONS

Με το δάχτυλο στο...F5

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ 2019 / ΠΑΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ / ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ 2019 / ΠΑΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ / ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός διανύει την περίοδο της επόμενης μέρας και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για όσους μένουν, φεύγουν και έρχονται.

Μια ακόμα σεζόν έφτασε στο τέλος της και βρήκε τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή και κυπελλούχο Ελλάδας. Το ταμείο ήταν και πάλι θετικό, αλλά η αλήθεια είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων της ομάδας θα ήθελε να την δει και στο Final 4 της Euroleague.

Το... στραβό ξεκίνημα των "πράσινων" ήταν ουσιαστικά ο λόγος που δεν μπόρεσαν να κάνουν και αυτή τη φορά το μεγάλο βήμα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από την μια τα περασμένα Χριστούγεννα πήρε την μεγάλη απόφαση να απομακρύνει τον Τσάβι Πασκουάλ και έκανε την υπέρβαση, φέρνοντας στο ΟΑΚΑ τον μεγαλύτερο προπονητή που έχει κάνει ποτέ το υπερατλαντικό ταξίδι για ευρωπαϊκή ομάδα.

Όμως, ακόμα και η δουλειά του Ρικ Πιτίνο δεν ήταν αρκετή. Μια δουλειά η οποία φάνηκε και με το παραπάνω στα ευρωπαϊκά παρκέ (και συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό ντεμαράζ στις τελευταίες 10 αγωνιστικές) αλλά κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να τα καταφέρει. Προσπάθησε, πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε. Αν τα πράγματα ήταν αλλιώς αν ο Πιτίνο ήταν στον πάγκο από την αρχή ίσως το ταμείο να ήταν διαφορετικό. Με τα "αν" όμως δεν γράφεται ιστορία και για τον λόγο αυτό η διοίκηση της ομάδας φέτος το καλοκαίρι θέλει να κάνει ότι χρειάζεται για να συνεχίσουν οι "πράσινοι' όπως τελείωσαν.

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΙΤΙΝΟ

Με κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί θα πούμε και πάλι όμως η μεγαλύτερη προτεραιότητα του Παναθηναϊκού είναι να παραμείνει στο "τιμόνι" ο Αμερικανός τεχνικός. Και αν αυτό πριν από μερικό καιρό έμοιαζε δύσκολο, σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά . Ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο Ρικ Πιτίνο για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, οι κουβέντες του Νικ Καλάθη αλλά ακόμα και κάποια ονόματα που έχουν αρχίσει και ακούγονται...δείχνουν Πιτίνο. Αλλά ας μην βιαζόμαστε.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει μεταγραφικό επίπεδο. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το οικονομικό μέρος, αλλά έχει να κάνει με τον στόχο. Στόχος είναι να διατηρηθεί ο ελληνικός κόσμος που έχει η ομάδα. Καλάθης, Παππάς, Καλαϊτζάκης, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Βουγιούκας, Παπαγιάννης, Σακελλαρίου, ενώ υπάρχει και ο Μιχάλης Λούντζης. Από όλους αυτούς οι μόνοι που δεν έχουν συμβόλαια, είναι οι Αντετοκούνμπο, Βουγιούκας και Σακελλαρίου με τον Παναθηναϊκό να έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για να διατηρήσει αυτόν τον κορμό. Και αυτό έχει να κάνει κυρίως με τους δύο πρώτους.

Όσο για τους ξένους; Ο Κιθ Λάνγκφορντ αποχώρησε ήδη, ο Λουκάς Λεκαβίτσιους φαίνεται πως δεν μπορεί να ξεπεράσει την πρώτη του... αγάπη και πολύ πιθανό να επιστρέψει στο Κάουνας. Από εκεί και πέρα το κεφάλαιο Κιλπάτρικ έχει να κάνει και με τον Ρικ Πιτίνο (δεν απέδωσε τα αναμενόμενα), ο Ντεσόν Τόμας θα ήθελε πολύ να συνεχίσει στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι παρά το καλό του τελείωμα δεν θα συνεχίσει. Τέλος, ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού που μετά από τόσα χρόνια θα πρέπει να θεωρείται "Ελληνας" φαίνεται να έχει κλείσει τον κύκλο του στο ΟΑΚΑ αλλά σε τέτοιες ιδιάζουσες περιπτώσεις κάνεις δεν μπορεί να βάζει το χέρι του στην φωτιά. Από την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει προπονητής.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Αν και ακόμα δεν έχει περάσει η περίοδος της... μέθης από την κατάκτηση του νταμπλ, ήδη έχουν ξεκινήσει να γράφονται στο εσωτερικό ονόματα παικτών που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τον νέο Παναθηναϊκό. Πρώτος και καλύτερος ο Τζέικομπ Ουάιλι. Ο φόργουορντ/σέντερ που πέρσι εντυπωσίασε με την φανέλα της Γκραν Κανάρια έχει όλα τα στοιχεία εκείνα που ψάχνουν οι "πράσινοι" για την θέση "5" και τον αθλητικό τους ψηλό. Την ίδια ώρα στο επίκεντρο και ο Πέιτον Σίβα . Ο γκαρντ της Άλμπα Βερολίνου που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν φέρεται να είναι από τους καταλληλότερους να πάρουν το ρόλο του παίκτη που θα έρχεται στο παιχνίδι πίσω από τον Καλάθη, ενώ την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός φέρεται να ρίχνει το βάρος του στον παίκτη που θα κάνει την διαφορά στην θέση "2".

Βέβαια όλο το θέμα για τον Παναθηναϊκό είναι η εβδομάδα που ξεκινάει από αύριο. Ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr και τον Χάρη Σταυρού λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο ξεκαθάρισε ότι θα ανακοινώσει την απόφαση του στο Twitter. Και έτσι άπαντες στο... F5 για να μάθουμε την συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ