OPINIONS

Μάθημα... ζωής

Μάθημα... ζωής
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να γράφει… ιστορία μετρώντας 17 συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς και ο φέρελπις Καράμπελας παίρνει σκληρά μαθήματα για το μέλλον –Γράφει ο Γιάννης Κουβόπουλος.

Σήμερα θα ξεκινήσουμε ανάποδα. Θα αφήσουμε κατά μέρους τον μπασκετικό σχολιασμό για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι Βίκος Cola και θα ασχοληθούμε με την χθεσινή (3/6) κόντρα του Νικ Καλάθη με τον Ζώη Καράμπελα .

Από την νίκη ο point guard του Παναθηναϊκού που έχει βιώσει τα… πάντα και από την άλλη ο νεαρός του Περιστερίου που κάνει τα πρώτα του βήματα, που έχει αφήσει εξαίρετες εντυπώσεις και που κάθε μέρα που περνάει ακούει και διαβάζει ολοένα και πιο έντονα το όνομά του. Και μάλλον κάπου εδώ έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα.

ΝΙΚ VS ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Η αλήθεια είναι πως στο χθεσινό (3/6) ματς ο Καράμπελας παρασύρθηκε. Παρασύρθηκε από το νεαρό της ηλικίας του, από το αίμα του που… βράζει, από το γήπεδο που τον αποθέωνε και από την «δίψα» του να κερδίσει έναν παίκτη σαν τον Καλάθη. Να τον παίξει στα ίσια, να τον κοιτάξει στα μάτια και να του πει και δυο κουβέντες.

Μαγκιά του και μπράβο του μέχρι εκεί. Έδειξε ότι πέραν του ταλέντου που διαθέτει, έχει και τσαγανό, έχει και τσαμπουκά κάτι που είναι απαραίτητο για να επιβιώσει. Όλα τα νομίσματα, όμως, έχουν δύο όψεις. Ο Ζώης Καράμπελας χθες ξέφυγε. Πάνω στην… τρέλα του έκανε πράγματα απέναντι στον Καλάθη που είναι δεδομένο ότι δεν άρεσαν ούτε στον προπονητή του. Αλλά από την άλλη κατάφερε να «τρελάνει» τον Καλάθη, κάτι που επηρέασε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και έδωσε... αέρα στο Περιστέρι.

Επίσης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Αργύρης Πεδουλάκης αποτελεί την ομπρέλα προστασίας για να μπορέσει ο νεαρός παίκτης να παραμείνει προσγειωμένος. Φυσικά και κανείς δεν θα την.. πέσει στον Καράμπελα για τα όσα έγιναν (ούτως ή άλλως μπάσκετ είναι, μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτά) αλλά σίγουρα το χθεσινό ματς και τα όσα διαδραματίστηκαν στο παρκέ του «Ανδρέας Παπανδρέου» μεταξύ του Καλάθη και του Καράμπελα αποτελούν μάθημα… ζωής για τον Ζώη του Περιστερίου.

ΕΤΣΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ Ο ΜΑΤ

Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν. Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του, «καθάρισε» τη σειρά με… σκούπα και μια γενική ευκολία. Το χθεσινό ματς ήταν το πιο δύσκολο μιας και το Περιστέρι Βίκος Cola έβγαλε στο γήπεδο όλη την ποιότητα που διαθέτει βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Πιτίνο.

Όμως και αυτό το ματς ήταν κάτι που ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν. Οι «πράσινοι» έπρεπε να μπουν σε μια τέτοια δύσκολη εξίσωση για να βρουν τρόπους αντίδρασης. Και βρήκαν. Ο Λοτζέσκι έκανε ένα βήμα μπροστά και «καθάρισε» το ματς με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Με μια απλή κίνηση «σκότωσε» το Περιστέρι και έδειξε πανέτοιμος για τους τελικούς και μία ακόμα κούπα. Οι «πράσινοι» πλέον μετρούν 17 συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς στην Basket League και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ