OPINIONS

Η σημασία μιας βραδιάς

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός "καθάρισε" νωρίς με τον Προμηθέα και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το σαραντάλεπτο με τους Πατρινούς και την σημασία που έχει εν όψει της αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο το βράδυ της Πέμπτης (17/10, 21:00).

Το ματς με τον Προμηθέα σίγουρα δεν μας έκανε σοφότερους. Απλά είδαμε στο παρκέ του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων όσα ξέραμε στο... χαρτί. Ότι ο Προμηθέας έχει μία πάρα πολύ καλή ομάδα και ο Μάκης Γιατράς είναι δεδομένο ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για να μπορέσει να γράψει ακόμα πιο... χρυσή σελίδα, "οδηγώντας" την ομάδα του για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στους τελικούς της Basket League.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός. Ένας Παναθηναϊκός που προερχόταν από το "στραπάτσο" της Γαλλίας και ουσιαστικά ανταγωνιζόταν όχι τον Προμηθέα, αλλά τον ίδιο του τον εαυτό. Ο στόχος για τους νταμπλούχους δεν ήταν η νίκη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα ερχόταν. Και ο στόχος επετεύχθη.

Η ομάδα του "τριφυλλιού" αν εξαιρέσουμε το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, όπου ο Προμηθέας μπήκε με... φόρα χάρις στον εξαιρετικό Φίλερ, δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα. Και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα για μερικούς... ξεκάθαρους λόγους. Το 24-17 του πρώτου δεκαλέπτου στο ημίχρονο είχε γίνει 50-25.Οι "πράσινοι" έτρεξαν σερί 26-8 και ουσιαστικά τελείωσαν την αναμέτρηση. "Εδεσαν" την άμυνά τους, επιτέλους έλεγξαν τα ριμπάουντ και έβγαλαν πολλές και όμορφες φάσεις στον αιφνιδιασμό.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, μιας και οι δύο αντίπαλοι χαλάρωσαν και η αλήθεια είναι ότι οι άμυνες πήγαν... περίπατο. Είναι χαρακτηριστικό πως στην τρίτη περίοδο σημειώθηκαν συνολικά σχεδόν 50 πόντοι.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν πήρε την νίκη και ταυτόχρονα οι παίκτες του φάνηκε να πατάνε και πάλι γερά στα... πόδια τους. Να πατάνε γερά στην γη. Μια γη, την οποία έχασαν κάτω από τα πόδια τους στην Γαλλία. Και παράλληλα ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε παίκτες να ανεβάζουν ρυθμούς, να βγαίνουν μπροστά και να δείχνουν αισθητή βελτίωση. Σημείωση: Ξαναλέμε, δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο, αλλά έχει να κάνει με τον ίδιο σου τον εαυτό.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Πρώτος και καλύτερος ο Ντίνος Μήτογλου. Την στιγμή που ο ΝτεΣόν Τόμας συνέχιζε το... βιολί του (όντας και πάλι εξαιρετικός), ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Είχε 15 πόντους (πρώτος σκόρερ με Τόμας και Φίλερ) αλλά και πρώτος ριμπάουντερ. Και τι... ριμπάουντερ. Το "ταμείο" έγραψε 9 στο σύνολο, εκ των οποίων τα 7 ήταν επιθετικά. Και εδώ ανοίγουμε παρένθεση.

Οι "πράσινοι" πήραν τα ριμπάουντ κάνοντας την διαφορά στα επιθετικά. Συνολικά 18 εκ των οποίων τα 7 κατέληξαν στα χέρια του Μήτογλου. Προσθέστε στα... κατορθώματά του και τις 2 τάπες. Αλλά το σημαντικότερο; Η εντυπωσιακή του εικόνα. Ο Μήτογλου πάλευε με όλους και με όλα... Με 2 και με 3 παίκτες κάθε φορά και έβγαινε νικητής. Η "δίψα" και το πάθος του τον "οδήγησε", αλλά ο ίδιος "οδήγησε" το πάθος και την "δίψα" στον δρόμο που έπρεπε... Και αυτή είναι η μεγάλη του "νίκη".

Ο ΓΟΥΑΪΛΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

Στα ευχάριστα για τον προπονητή του Παναθηναϊκού και ο Τζέικομπ Γουάιλι. Κάποιοι βιάστηκαν να τον χαρακτηρίσουν παλτό από τα φιλικά, αλλά ο ίδιος δείχνει να είναι ολοένα και σε καλύτερη κατάσταση. Ίσως ο άνθρωπος ήθελε απλά χρόνο προσαρμογής. Αρχίζει και βγάζει συνεχώς στα παρκέ τα χαρίσματά του, καρφώνει και το... χαίρεται στην επίθεση, ενώ μπαίνει όλο και περισσότερο στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού.

Ο Τόμας αποτελεί εγγύηση, η ποιότητα του Φρεντέτ είναι το κάτι άλλο, ο Τζόνσον είναι στο... περίμενε για το παιχνίδι που θα τον βάλει στην ευρωπαϊκή νοοτροπία και στο status της EuroLeague, ενώ ο Καλάθης σε ένα... μέτριο προς κακό απόγευμα είχε 11 ασίστ.

ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Στους κερδισμένους της βραδιάς ο Κώστας Παπαδάκης. Ο νεαρός παίκτης που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό μετά τον τραυματισμό του Γιάννη Αθηναίου, μοιάζει αποφασισμένος να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Τα τρία χρόνια παρουσίας του στην Ρόδο και τον Κολοσσό φαίνεται πως έχουν κάνει μεγάλη... δουλειά και στην αγωνιστική, αλλά και στην ψυχολογική του εικόνα. Με τρεις γεμάτες σεζόν στην Basket League ο Παπαδάκης μπαίνει στο παρκέ του ΟΑΚΑ δεν είναι ψαρωμένος και μοιάζει να είναι πολύ σίγουρος για τον εαυτό του. Αυτό βέβαια θα φανεί στην πορεία και σε βάθος χρόνου....

ΥΓ1: Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το καθήκον του. "Καθάρισε" την αναμέτρηση με τον τρόπο που πρέπει να το κάνει και αυτό ήταν άλλο. Πλέον η Αρμάνι. Η οποία έχασε από την Μπρίντιζι και αυτό μόνο καλό δεν είναι για τον Παναθηναϊκό.

ΥΓ2: Ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα χειρίζεται την κατάσταση του Νίκου Παππά είναι υποδειγματική. Είναι η ενδεδειγμένη. Και το είπε και ο Πεδουλάκης. Όταν οι γιατροί δώσουν το "ΟΚ" και όταν ο ίδιος δει τον παίκτη του 100% έτοιμος για την Euroleague, τότε ο Παππάς θα επιστρέψει. Βέβαια και μόνο η ατάκα "Ο Νίκος μας λείπει στην Euroleague" μιλάει από μόνη της....

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ