OPINIONS

Η March Madness του Πιτίνο

Η March Madness του Πιτίνο

Ο Παναθηναϊκός τον Μάρτιο δεν χάνει ούτε με… αίτηση και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την "τρέλα" που έχει φέρει στην ομάδα ο Αμερικανός προπονητής

Μέχρι τις 4 το μεσημέρι το ματς του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό (λόγω και της διαφοράς δυναμικότητας αλλά και των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η ομάδα του Στέργιου Κουφού –παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ με 10 παίκτες-) ήταν από τα παιχνίδια που δεν προκύπτουν ιδιαίτερα συμπεράσματα . Όμως δύο ώρες αργότερα συμπεράσματα βγήκαν και ήταν και ιδιαιτέρως ικανοποιητικά.

Συμπεράσματα που έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Την εξαιρετική επίδοση που συνεχίζει να έχει ο Παναθηναϊκός τον μήνα Μάρτιο, ο οποίος σε λίγες ημέρες τελειώνει και οι "πράσινοι" συνεχίζουν να είναι αήττητοι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και όχι μόνο αυτό, ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο διάστημα των παιχνιδιών του παίζει… μπασκετάρα, σε πολύ υψηλό ρυθμό, πηγαίνει σε υψηλό τέμπο, με τους παίκτες του να παλεύουν σαν… σκύλοι στην άμυνα. Και η αλήθεια είναι πως το μπάσκετ αυτό φέρει ξεκάθαρα την υπογραφή του Ρικ Πιτίνο ο οποίος έχει μεταμορφώσει τους παίκτες του και τους έχει κάνει να αγωνίζονται λες και είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού από την πρώτη ημέρα της σεζόν.

ΟΚΤΩ ΣΤΑ ΟΚΤΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ...

Ο Παναθηναϊκός μέσα στον Μάρτιο μετράει 8 σερί νίκες. Επί του Ρεθύμνου στην Κρήτη (75-87), επί της Νταρουσάφακα στην Τουρκία (67-91), επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ (96-71), επί της ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα (77-78). Ακολούθησε η… νίκη επί του Ολυμπιακού στο ματς που οι "ερυθρόλευκοι" αποφάσισαν να μην κατέβουν και εν συνεχεία ήρθαν οι νίκες απέναντι στην Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ (72-70), στην Αρμάνι στο Ντέζιο (83-95) και η σημερινή κόντρα στον Κολοσσό (95-68). Και έχει μπροστά του μέχρι τέλους του μήνα δύο ακόμα ματς. Με Ρεάλ και Περιστέρι.

Η March Madness του Πιτίνο

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ

Ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι η ομάδα που… αρνείται να χάσει. Που παλεύει κάθε φάση, που μοχθεί για κάθε μπάλα και που όλοι οι παίκτες του έχουν αποφασίσει να βάλουν το "εγώ" τους κάτω από την ομάδα για να πετύχουν. Ακόμα και σε ματς όπως το αποψινό ο Παναθηναϊκός τα κερδίζει παίζοντας κανονικό μπάσκετ. Σοβαρός και συγκεντρωμένος για να μπορέσει να συνεχίσει να βελτιώνεται. Και σήμερα αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός «ζεσταινόταν» και βρέθηκε να χάνει με 15-16 στην συνέχεια ήταν απολαυστικός. Το σκορ στα επόμενα τρία δεκάλεπτο ήταν 80-52 με τον Παναθηναϊκό να παίζει χωρίς αντίπαλο.

Οι "πράσινοι" κατάφεραν να κάνουν ρεκόρ συγκομιδής ριμπάουντ στην ιστορία τηςBasketLeague. Οι "πράσινοι"… κατέβασαν 63 ριμπάουντ, κάνοντας νέο ρεκόρ. Το προηγούμενο της κανονικής διάρκειας ήταν 55 σε αγώνα με αντίπαλο τον Πανιώνιο φέτος, ενώ το ρεκόρ ριμπάουντ στα playoffsκρατούσε από το μακρινό 1995 και τον αγώνα απέναντι στον Σπόρτινγκ. Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και τις 30 ασίστ που μοίρασαν οι "πράσινοι". Εξίσου σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού των πρωταθλητών πως αν και είχαν το κάκιστο 3/18 δεν… έχασαν από την επιθετική τους δύναμη. Τελείωσαν το ματς με 30 ασίστ και 95 πόντους (62 εκ των οποίων από το "ζωγραφιστό".

Η March Madness του Πιτίνο

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ… ΦΙΛΗΜΑ

Ένα "ζωγραφιστό" στο οποίο κυριάρχησε ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο Έλληνας σέντερ για ένα ακόμα ματς έκανε επίδειξη δύναμης. Και μπορεί ο αντίπαλος να μην ήταν ανάλογης… δυναμικότητας, αλλά το θέμα δεν είναι απέναντι σε ποιον παίζεις, αλλά πως παίζεις. Και ο Παπαγιάννης ήταν ακόμα καλύτερος από τα προηγούμενα ματς. Ήταν κυριαρχικός, ήταν επιβλητικός και τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 16 ριμπάουντ και 2 τάπες. Ο Παπαγιάννης είναι ένα μόνο παράδειγμα (τρομακτικής) βελτίωσης παίκτη μέσα από τα χέρια του Ρικ Πιτίνο.

ΥΓ: Αύριο η οικογένεια του Παναθηναϊκού έχει να αντιμετωπίσει μία ακόμα πολύ δύσκολη κατάσταση. Αύριο οι φίλοι του "τριφυλλιού", αλλά και οι φίλοι του αθλητισμού θα πουν το τελευταίο αντίο στον Θανάση Γιαννακόπουλο. Έναν άνθρωπο που έτυχε της απόλυτης αναγνώρισης και του ολοκληρωτικού σεβασμού από φίλους και αντιπάλους. Ο Θανάσης θα λείψει… Λείπει… Από όλους μας!

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ