OPINIONS

Έξι μήνες... μια ζωή!

Έξι μήνες... μια ζωή!

Ο Ρικ Πιτίνο δεν θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τη ζωή στο "τριφύλλι" μετά τον 67χρονο Αμερικανό κόουτς.

Η έκπληξη ήταν μεγάλη. Σοκ θα λέγαμε. Και δεν αναφερόμαστε στην απόφαση του Ρικ Πιτίνο να μην συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, αλλά στην απόφαση του Ρικ Πιτίνο να φτιάξει βαλίτσες και ανήμερα Χριστούγεννα να αφήσει την οικογένειά του για να έρθει στην Ελλάδα. Και να αναλάβει μια ομάδα που βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού και που δεν ήταν δική του.

Γιατί κακά τα ψέματα, ο Παναθηναϊκός που ανέλαβε ο 67χρονος τεχνικός τον Δεκέμβριο του 2018 δεν είχε καμία σχέση με αυτό που θα «έφτιαχνε» αν ξεκινούσε στον πάγκο της ομάδας από το καλοκαίρι. Αλλά αυτός είναι ο Πιτίνο. Γουστάρει τις προκλήσεις, γουστάρει τις περιπέτειες, γουστάρει να… μαθαίναι.

ΤΟ "ΝΑΙ" ΚΑΙ ΤΟ "ΟΧΙ"

Η έκπληξη, λοιπόν, είχε να κάνει με το ότι είπε «ναι» στην Χριστουγεννιάτικη πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Και όχι με την καλοκαιρινή του άρνηση. Γιατί αν θέλουμε να είμαστε εντάξει με τους εαυτούς μας όλοι όσοι ελπίζαμε ότι ο Πιτίνο θα γυρίσει ξέραμε ότι άλλες τόσες είναι και οι πιθανότητες να μείνει στην πατρίδα του. Λίγο η νοσταλγία του σπιτιού, λίγο η νοσταλγία της οικογένειάς, λίγο η έλλειψη της καθημερινότητας, αλλά και η ανάγκη που έχει ως χαρακτήρας για νέα πράγματα και νέες προκλήσεις «οδήγησαν» τον έμπειρο προπονητή να αρνηθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ

Αυτό που «πονάει» περισσότερο σε αυτή την κατάσταση είναι πως το… διαζύγιο ήρθε ουσιαστικά χωρίς υπαιτιότητα. Από την μία ο Ρικ Πιτίνο που έπρεπε να ζυγίσει τα πράγματα και να από την μία να έχει τον Παναθηναϊκό και από την άλλη την οικογένειά του και από την άλλη οι πρωταθλητές που έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να μπορέσουν να πείσουν τον «μύθο» του κολεγιακού μπάσκετ να συνεχίσει στο ΟΑΚΑ. Στο τέλος της ημέρας και οι δύο πλευρές μπορούν να κοιμούνται με την συνείδησή τους ήσυχη πως έκαναν αυτό που έπρεπε. Αλλά κάποιες φορές στην ζωή τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένεις.

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ

Ο Ρικ Πιτίνο μέσα σε σχεδόν έξι μήνες κατάφερε να αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά στον Παναθηναϊκό. Έκανε το όνομα του «τριφυλλιού» ακόμα μεγαλύτερο παγκοσμίως, έδωσε στην ομάδα αγωνιστική ταυτότητα, έκανε παίκτες που έμοιαζαν χαμένοι να πιστέψουν και πάλι στους εαυτούς τους και θύμισε στον Παναθηναϊκό την συνταγή των… διπλών. Ο Πιτίνο μπορεί να μην συνεχίζει στο ΟΑΚΑ, αλλά η τεχνογνωσία του είναι εκεί. Στα αποδυτήρια. Όπως και η αύρα του….

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να κοιτάξει μπροστά. Η ζωή δεν σταματάει στον Ρικ Πιτίνο. Δεν σταμάτησε όταν έφυγε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά από 13 ολόκληρα χρόνια. Δεν σταμάτησε το καλοκαίρι του 2002 όταν δεν ανανέωσε ο Μποντιρόγκα, δεν σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2010 όταν αποσύρθηκε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, δεν σταμάτησε ούτε στο «αντίο» του Διαμαντίδη.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού γνώριζαν πως όσο κοντά στην παραμονή είναι ο Πιτίνο, άλλο τόσο μακριά είναι. Και γι αυτό δεν εξεπλάγησαν και γι αυτόν είχαν κάνει και τις πρώτες τους κινήσεις για να ξέρουν προς τα πού θα κατευθυνθούν σε περίπτωση αρνητικής απάντησης. Η διοίκηση της ομάδας θέλει δύο πράγματα.

Α) Να «κλείσει» όσο το δυνατόν πιο σύντομα και με τον καλύτερο τρόπο το θέμα προπονητή για να μπορέσει να στελεχώσει το ρόστερ της σεζόν 2019-2020 και Β) Να βρει έναν προπονητή που δεν θα είναι μεγάλο… ρίσκο. Να βρει έναν προπονητή που θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί άμεσα τον βασικό, ελληνικό, κορμό της ομάδας.

Με τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν εξελίξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρξουν. Από την ερχόμενη εβδομάδα όμως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί στο… φουλ για να αρχίσει για σιγά να κλείνει ένα-ένα τα ανοιχτά μέτωπα που έχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ