OPINIONS

Δεν τελείωσε ο Πιτίνο

Δεν τελείωσε ο Πιτίνο
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον τελικό-γιορτή στην Πάτρα και τις δηλώσεις Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Ρικ Πιτίνο για τον Ολυμπιακό.

Μετά το τέλος του πρώτου τελικού του Παναθηναϊκού με τον Προμηθέα επιχειρήθηκε μια απίστευτη προσπάθεια, για να αποδυναμωθεί το κύρος του πρωταθλήματος.

Τροφή για όλη αυτή την προσπάθεια ήταν η άσχημη εικόνα των εξεδρών του ΟΑΚΑ, που σχολιάστηκε με άκρως καυστικό τρόπο από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο . Ουσιαστικά επιχειρήθηκε μια προσπάθεια να "αποδυναμωθεί" το πρεστίζ του πρωταθλήματος λόγω της απόφασης του Ολυμπιακού να σταματήσει να αγωνίζεται κόντρα στον Παναθηναϊκό και να πέσει κατηγορία.

Μετά το τέλος του δεύτερου τελικού του Παναθηναϊκού με τον Προμηθέα και επειδή το προηγούμενο επιχείρημα καταρρίφθηκε ολοσχερώς στην πρωτεύουσα της Αχαίας, επιχειρήθηκε μια άλλου είδους προσπάθεια. Να δημιουργηθεί διχόνοια μέσα στην ομάδα του «τριφυλλιού», επειδή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Ρικ Πιτίνο εξέφρασαν την άποψή τους πάνω στο θέμα που έχει βασανίσει το ελληνικό μπάσκετ όλο αυτό το διάστημα.

Ας δούμε τα πράγματα ωμά και ας πούμε την αλήθεια…

Κατ’ αρχάς το έλλειμμα παιδείας που υποστηρίζουν κάποιοι πως υπάρχει δεν υπάρχει μέσα στον Παναθηναϊκό. Το ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει καταθέσει μια διαφορετική άποψη με τον Ρικ Πιτίνο είναι υγεία. Ναι. Δύο μεγάλες προσωπικότητες, δύο άνθρωποι έχουν τις απόψεις τους και τις εκφράζουν ελεύθερα μέσα στην ίδια ομάδα. Πάντα έτσι γινόταν στον Παναθηναϊκό και πάντα έτσι θα γίνεται. Η αλήθεια είναι πως σε άλλες ομάδες έχουμε δει προπονητές να αλλάζουν γνώμες και απόψεις μέρα με την μέρα. Και μάλιστα το έχουμε δει πρόσφατα και από πολύ μεγάλους και σπουδαίους προπονητές.

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ

Ο Ρικ Πιτίνο είπε το αυτονόητο. Ότι ο Ολυμπιακός έκανε λάθος και πρέπει να ζητήσει συγνώμη για την όλη του στάση απέναντι στο ελληνικό μπάσκετ. Και ότι δεν θα έπρεπε να φύγει, αλλά να συνεχίσει να αγωνίζεται και να παλεύει. Και τόνισε ότι όλα τα πρωταθλήματα έχουν ανάγκη τις μεγάλες ομάδες, φέρνοντας παράδειγμα και την πατρίδα του. Το ΝΒΑ και ομάδες κολοσσούς.

Αυτή είναι η αλήθεια. Και πάνω σε αυτό συμφώνησε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος . Ο οποίος όμως ως πιο… παλιός στην χώρα μας που ξέρει πολύ καλύτερα από τον Ρικ Πιτίνο (που βρίσκεται στην Ελλάδα έξι μήνες) πρόσωπα και καταστάσεις αλλά και το τι έχει συμβεί στο παρελθόν, τόνισε ότι το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει ανάγκη καμία ομάδα που να ακολουθεί τις τακτικές που ακολούθησε ο Ολυμπιακός. Και σε αυτό δεν πρέπει να διαφωνεί κανείς.

Και η αλήθεια είναι πως ρίχνοντας μια ματιά στο παρελθόν του παγκόσμιου μπάσκετ δεν έχουμε δει να γίνονται παρόμοιες κινήσεις με αυτές των «ερυθρόλευκων» ούτε από τη Ρεάλ, ούτε από την ΤΣΣΚΑ, ούτε από τους Σέλτικς, ούτε από καμία άλλη ομάδα. Μικρή ή μεγάλη. Άλλωστε και η ομάδα του Ολυμπιακού στο παρελθόν έχει τονίσει πάρα πολλές φορές πως στόχος της είναι να παίζονται τα παιχνίδια στα γήπεδα. Και να μην κερδίζονται τίτλοι στα χαρτιά. Και έτσι πρέπει να γίνεται.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ… ΑΓΡΙΟΥΣ

Οπότε και συγνώμη που θα «χαλαστούν» μερικοί, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ των δύο ανδρών. Και το συμπέρασμα που βγήκε χθες αργά το βράδυ προς τα έξω πως ο Πιτίνο… τελείωσε λόγω της (και καλά) διαφωνίας, μάλλον είναι για… αγρίους.

Ο Πιτίνο μπορεί να μην συνεχίσει στον Παναθηναϊκό (άλλωστε όπως είπε και ο ίδιος χθες ακόμα δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση) αλλά αν γίνει αυτό δεν θα είναι λόγω διαφωνίας στο θέμα του Ολυμπιακού. Ξεκάθαρα πράγματα και για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

ΔΙΠΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Όσο για τον πρώτο τελικό και το κατά πόσο «πληγώθηκε» το μπάσκετ και αν το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να συνεχίσει έτσι, η απάντηση ήρθε αρχικά από την Πάτρα και τον Προμηθέα. Ένας τελικός γιορτή. Ένας τελικός που διοργανώθηκε άψογα από μια πρωτάρα (σε τελικούς) ομάδα (και αξίζει χίλια μπράβο για την προσπάθειά της), πραγματική γιορτή, στην οποία βρέθηκαν στις εξέδρες φίλοι και των δύο ομάδων χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Και του Προμηθέα και του Παναθηναϊκού. Και η επόμενη απάντηση θα έρθει και αύριο (14/6) το βράδυ και από το ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ