OPINIONS

Δεν κάνει ο Φρεντέτ

EUROLEAGUE / ÆÅÍÉÔ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÆÅÍÉÔ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, πήρε την πρώτη του φετινή εκτός έδρας και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον... δολοφόνο και τους αφανείς ήρωες.

Ούτε φανφάρες, ούτε θριαμβολογίες, ούτε... τίποτα. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια μεγάλη νίκη μέσα στην Αγία Πέτρούπολη κόντρα στην Ζενίτ, αλλά τον ορισμό της λέξης "μεγάλη" θα την αναλύσουμε παρακάτω. Και για να τα λέμα όλα και να είμαστε εντάξει μεταξύ μας (άλλωστε οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους), ο Παναθηναϊκός -ακόμα και με την εικόνα που έχει δείξει μέχρι σήμερα- αυτή την στιγμή θα έπρεπε να είναι στην κορυφή της κατάταξης της EuroLeague με 4-0.

Γιατί διπλά όπως αυτό στην Λυών απέναντι στην Βιλερμπάν δεν επιτρέπεται να χάνονται, όπως δεν επιτρέπεται να χάνονται παιχνίδια όπως αυτό με την Αρμάνι Μιλάνο μέσα στο ΟΑΚΑ. Γιατί αυτά είναι τα... κυκλωμένα, αυτά είναι που θα κάνουν την διαφορά στο ταμείο. Και αυτό που απεύχονται όλοι στο ΟΑΚΑ είναι να μην παίξουν καμία σημασία στο τέλος της... βραδιάς.

Πάμε στα χθεσινά... Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του. Αυτό που έπρεπε να κάνει. Πήρε την νίκη που χρειαζόταν για να... στρώσει και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά, εν όψει της πολύς δύσκολης συνέχειας. Ποια είναι αυτή η συνέχεια; Και πάλι στην Ρωσία, απέναντι στην Χίμκι αυτή τη φορά. Κόντρα σε μια ομάδα άλλου επιπέδου σε σχέση με την Ζενίτ, η οποία προέρχεται από ένα μεγάλο και άνετο διπλό απέναντι στην Μπάγερν μέσα στο Μόναχο. Κλείνουμε την παρένθεση...

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, πήρε την νίκη χωρίς όμως να αποβάλλει τις παιδικές του ασθένειες. Χωρίς να δείξει βελτίωση σε δύο πολύ σημαντικά στοιχεία που από το ξεκίνημα της σεζόν αποτελούν τις μεγάλες του "πληγές".

Ποια είναι αυτά; Τα αμυντικά ριμπάουντ, αλλά και η έφεση που έχει (γιατί περί... έφεσης πρόκειται) να χάνει σε χρόνο dt τις διαφορές που με κόπο "χτίζει" μέσα στο παιχνίδι. Και για του λόγου το αληθές η Ζενίτ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον τομέα των ριμπάουντ παίρνοντας συνολικά 36 εκ των οποίων τα 15 ήταν επιθετικά. 15 ανανεώσεις επιθέσεων... Απίστευτο.

Και την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός πήρε 25 εκ των οποίων τα επιθετικά ήταν μόλις 5. Δηλαδή η ομάδα του Τζουάν Πλάθα είχε τριπλάσιες φορές την δυνατότητα να ανανεώσει την επίθεσή της. Και αυτό ήταν το βασικότερο στοιχείο που την κράτησε "ζωντανή" στην διεκδίκηση της νίκης, σχεδόν, μέχρι το τέλος.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα που θα τεθεί σε... διαβούλευση μετά την χθεσινή αναμέτρηση είναι η εικόνα του Τζίμερ Φρεντέτ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι τον έχουν βγάλει από... άμπαλο, μέχρι τελειωμένο, βετεράνο και όλα τα συναφή. Ο Φρεντέτ είναι παικτάρα. Τελεία και παύλα. Και θα το δείχνει σε κάθε ευκαιρία που θα του δίνεται. Χθες ήταν απολαυστικός. Τόσο με τις αποφάσεις που έπαιρνε μέσα στο ματς, όσο και με τις αντιδράσεις του.

Ο άνθρωπος είναι γεννημένος ηγέτης. Είναι γεννημένος για να παίρνει την μπάλα όταν αυτή πρέπει με το... ζόρι να μπει στο καλάθι. Και για να τα (ξανα)λέμε όλα η ιστορία μπορεί και να είχε γραφτεί τελείως διαφορετικά αν σε Λυών και ΟΑΚΑ στις τελευταίες επιθέσεις η μπάλα είχε πάει στα δικά του χέρια... Αλλά με το "αν" δεν κάνουμε δουλειά...

ΠΑΙΚΤΕΣ - ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΑ

Όμως δεν ήταν μόνο ο Φρεντέτ που συνέβαλλε τα μέγιστα στην νίκη του Παναθηναϊκού. Ούτε και ο Καλάθης που είχε 15 ασίστ από τις συνολικά 27. Και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που η νίκη είναι μεγάλη για το τριφύλλι. Πρώτος και καλύτερος ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο διεθνής φόργουορντ ήταν αυτός που μπορεί και να είναι ο κομβικότερος όλων. Με 9 πόντους και 11 ριμπάουντ (δύο επιθετικά στις τελευταίες επιθέσεις που έγειραν την ζυγαριά) υπέγραψε την νίκη του Παναθηναϊκού, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας για μία ακόμα φορά απέδειξε τα πόσα καντάρια μπάσκετ γνωρίζει.

Ο Έλληνας σέντερ όταν ματσάρεται με σέντερ των δικών του κυβικών (παλαιάς... κοπής), λόγω της απαράμιλλης τεχνικής του κατάρτισης, τους κάνει ότι θέλει. Προσθέστε την νέα εντυπωσιακή εμφάνιση του Τζέικομπ Γουάιλι (ο οποίος σε κάθε ματς είναι και καλύτερος), προσθέστε και την απίστευτη σταθερότητα του ΝτεΣον Τόμας και θα καταλάβετε πως ήρθε αυτό το διπλό για τους πρωταθλητές.

ΥΓ1: Η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη!

ΥΓ2: Ο Παπαγιάννης πρέπει να βλέπει τον Βουγιούκα και να κάνει τα ίδια...Ξανά και ξανά... Πρέπει να βγει μπροστά άμεσα...

ΥΓ3: Πόσο καιρό είχε ο Παναθηναϊκός να έχει στις τάξεις του έναν παίκτη, ο οποίος στα τελευταία δευτερόλεπτα θα κάνει σαν τρελός να έχει την μπάλα στα χέρια του για να πάρει βολές και ο κόσμος να έχει απόλυτη σιγουριά...; Απίστευτο κρύο αίμα ο Τζίμερ!

ΥΓ4: Κίνηση - ματ του Πεδουλάκη στο 11-6 του πρώτου δεκαλέπτου να αποσύρει τον Φρεντέτ και να παίξει με Καλάθη - Παπαπέτρου - Τόμας - Μπέντιλ - Βουγιούκα!

ΥΓ5: Ο Τζόνσον είναι δεδομένα εκτός ρυθμού και δεν έχει βοηθήσει καθόλου... Δεδομένα αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ...

ΥΓ6: Τρία block ο Ίαν... Απόδειξη για το πόσο πολύ το θέλουν κάποιοι παίκτες!

ΥΓ7: Τι θα λένε άραγε στην Μαδρίτη για τους 60 πόντους της Ρεάλ στην Τουρκία;

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ