OPINIONS

Ακλόνητο φαβορί ο Πεδουλάκης

Ακλόνητο φαβορί ο Πεδουλάκης

Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει στην μετά Πιτίνο εποχή και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τις κρίσιμες καλοκαιρινές ημέρες και τον Αργύρη Πεδουλάκη που είναι το φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο υδράργυρος (σε βαθμούς Κελσίου) ανεβαίνει και μαζί του ανεβαίνει και ο προπονητικός υδράργυρος στον Παναθηναϊκό. Μετά την αρχική… παγωμάρα που επέφερε στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων η άρνηση του Ρικ Πιτίνο να επιστρέψει στην Ελλάδα και να συνεχίσει στους «πράσινους», οι πρωταθλητές ανασυντάχθηκαν και άρχισαν να μελετούν τις επιλογές τους.

Το είπαμε και τις προηγούμενες ημέρες. Όταν έχεις να κάνεις με έναν προπονητή σαν τον Ρικ Πιτίνο το να πάρεις τον ρίσκο να χάσεις χρόνο για να τον περιμένεις είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις. Και ο Παναθηναϊκός το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι νταμπλούχοι ήθελαν πάρα πολύ να έχουν και την νέα σεζόν τον hall of famer στον πάγκο τους, αλλά όπως αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα.

Έτσι η διοίκηση του Παναθηναϊκού ξεκίνησε να μελετάει τις επιλογές της. Οι οποίες, κακά τα ψέματα, δεν ήταν πολλές. Ψάχτηκε εντός και εκτός συνόρων και πλέον το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας είναι ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ένας άνθρωπος που ξέρει και από την καλή και από την ανάποδη την ομάδα και η αλήθεια είναι πως την τελευταία εφταετία έχει βάλει την σφραγίδα του στο "τριφύλλι".

Το όνομα του Πεδουλάκη έχει φέρει διάφορα σχόλια τις τελευταίες ημέρες. Κάποιοι είναι φανατικά υπερ μιας τέτοιας λύσης, κάποιοι έχουν αντιρρήσεις και κάποιοι άλλοι έχουν πολύ έντονες αντιρρήσεις. Δικαίωμα όλων να έχουν την άποψή τους. Δικαίωμα όλων να κάνουν την κριτική τους (πάντα σε νορμάλ πλαίσια), αλλά άπαντες οφείλουν να καταλάβουν πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφασίζει.

Ο Γιαννακόπουλος έχει τα γένια και έχει και τα χτένια. Και όχι. Ο Παναθηναϊκός δεν φαίνεται να καταλήγει στην επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη γιατί είναι οικονομική. Αυτό είναι μέγα λάθος. Η επιλογή Πεδουλάκη γίνεται για ξεκάθαρους αγωνιστικούς λόγους.

Πρώτον γιατί ξέρει την ομάδα, πάρα πολύ καλά και δεύτερον γιατί ο Παναθηναϊκός και φέτος αναμένεται να στηριχτεί πάρα πολύ στον Ελληνικό κορμό του. Έχει παίκτες Έλληνες που έχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης και ο Πεδουλάκης είναι ο τύπος προπονητή που μπορεί να τους εξελίξει και να τους πάει ένα βήμα παραπέρα. Αυτοί είναι οι βασικότεροι λόγοι που έχουν κάνει τον Πεδουλάκη ως το νούμερο 1 φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του «τριφυλλιού». Και δεν είναι τυχαίοι λόγοι… Για να τα λέμε όλα.

Ο ΠΡΟΤΕΡΟΣ ΒΙΟΣ

Σαφώς ο πρότερος βίος του Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό έχει δημιουργήσει… ερωτηματικά. Ο Έλληνας τεχνικός σαφώς και έχει αφήσει έργο στο πέρασμά του από τους «πράσινους» αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που μένουν λίγο περισσότερο στις… απομακρύνσεις του.

Λογικό. Είναι κάτι που θα το σκεφτόταν και θα το σχολίαζε ο καθένας. Οι σχέσεις όμως του Αργύρη Πεδουλάκη με τον Παναθηναϊκό, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο είναι εξαιρετικές και ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει ότι σε περίπτωση που περάσει και πάλι το κατώφλι του ΟΑΚΑ θα περιβάλλεται από απόλυτη εμπιστοσύνη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ

Και μέσα σε όλα ο Παναθηναϊκός θέλει να "κλείσει" άμεσα το θέμα του προπονητή. Θέλει να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση του Ρικ Πιτίνο για να μπορέσει να προχωρήσει και στον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Σαφώς και ο χρόνος δεν λειτουργεί ακόμα ως… αντίπαλος, αλλά οι "πράσινοι" έχοντας κάνει την… μελέτη τους στην αγορά θέλουν να προχωρήσουν στην επόμενη πίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ