OPINIONS

"Στημένος επενδυτής" περιμένει "στημένο διασυρμό" στην Τούμπα

"Στημένος επενδυτής" περιμένει "στημένο διασυρμό" στην Τούμπα
άνθρωπος στη σκιά

Ο Γιάννης Ιωαννίδης βγάζει κόκκινη κάρτα στον επικοινωνιακό μηχανισμό του Άρη και εξυφαίνει ένα σενάριο που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των κοινωνικών ψυχολόγων…

Ακολουθώντας το εθιμικό δίκαιο και αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς, οι opinion makers καλλιεργούν ‘πολεμικό κλίμα’ πριν την Τούμπα.

Τα δημοσιεύματα στοχοποίησης του Σιδηρόπουλου συνεπικουρούνται, δυστυχώς, από δηλώσεις ποδοσφαιριστών ότι δεν υπάρχει φαβορί ( πχ. συνέντευξη Ηρακλή στην κάμερα της Nova).

Λες και οι bookmakers είναι μπούφοι που προσφέρουν τον άσσο από 1,20 έως 1,30.

Η αναχρονιστική προπαγάνδα και οι copy paste ατάκες έχουν διεισδυτικότητα στις τάξεις των φιλάθλων. Είναι, όμως, καταστροφικές γιατί συμβάλλουν στην:

  • αφύπνιση του ποδοσφαιρικού εγωισμού ενός ποιοτικότερου roster

  • αφύπνιση του επιχειρηματικού εγωισμού ενός ισχυρότερου προέδρου

  • αφύπνιση του οπαδικού εγωισμού, που θα μετατρέψει την (μέχρι πρότινος) ‘εκκλησία’ σε ‘καυτή έδρα’

Οι εμπειρότεροι θεωρούν ότι το παιχνίδι θα έπρεπε να προσεγγιστεί… ‘στη ζούλα’ από τον μηχανισμό του Άρη. Να πέσουν οι τόνοι και να μεταφερθεί το άγχος του φαβορί στο δικέφαλο. Να γίνουν mind games που θα επενδύσουν στην pregame ηρεμία, με την ελπίδα να μετουσιωθεί σε ύπνο του Στέφενς στον πάγκο.

Σε καθεστώς κατ’ επίφαση αδιαφορίας, οι κιτρινόμαυροι θα προετοιμάζονταν ως ‘ποδοσφαιρικοί ταλιμπάν’ διατυμπανίζοντας ταυτόχρονα την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ για να θολώσουν τα νερά. Αυτή η στρατηγική θα είχε περισσότερες πιθανότητες αποδόμησης του success story των…θεαματικών ανατροπών made in Russia.

Όσα γίνονται μοιάζουν ανάποδα και ‘βολεύουν’ τον ΠΑΟΚ. Ποιον άλλον εξυπηρετεί, όμως, η κατευθυνόμενη πόλωση; Το πορτρέτο όσων επιδιώκουν την πλήρη απαξίωση του Άρη ίσως ταίριαζε δίπλα στην ερώτηση. Με ισοπεδωμένες τις ηθικές αντιστάσεις του κόσμου, θα είναι ευκολότερο να αποφύγουν οποιονδήποτε έλεγχο στην φερόμενη προσπάθεια κατάληψης της ΠΑΕ.

Αυτά τα ζιζάνια σπέρνουν οι κακοπροαίρετοι. Διαδίδουν ανυπόστατες φήμες, πλάθοντας εικονικά σενάρια που δεν πρέπει να υιοθετούνται από κανέναν. Αποφάσισα, λοιπόν, να τα δημοσιεύσω ώστε να μην πέσετε στην παγίδα. Εννοείται πως είμαι κάθετα αντίθετος σε όσα αναφέρονται παρακάτω.

Ο ‘στημένος’ επενδυτής

Εικάζοντας ότι (1) το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου δε θα δημοσιευτεί ποτέ, (2) η απόφαση υπαγωγής στο άρθρο 99 θα είναι θετική, (3) η Λέσχη θα διαλυθεί και (4) μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα καταστεί ο χρεοκοπημένος ΑΣ, ο επενδυτής περιμένει στη γωνία. Έχοντας ακολουθήσει κατά γράμμα τη θεωρία του ‘ώριμου φρούτου’, διαισθάνεται πως οι αντοχές των οπαδών έχουν εξαντληθεί και προετοιμάζει δυναμικό μπάσιμο. Είναι, δηλαδή, ‘στημένος’ στην ουρά και μετράει μέρες (όπως στον στρατό). Επομένως, χάριν συντομίας, στο εξής θα τον αποκαλούμε ‘στημένο επενδυτή’.

Ο "στημένος επενδυτής" ξέρει πολύ καλά την ψυχολογία του κόσμου, καθώς οι μυστικοσύμβουλοί του έχουν άριστη γνώση των ιδιαιτεροτήτων του σωματείου. Γνωρίζεί, δηλαδή, ότι ενδεχόμενος διασυρμός στην Τούμπα θα προκαλέσει ακραίες αντιδράσεις. Η πίεση στη διοίκηση θα καταστεί αφόρητη και ο δρόμος για το πραξικόπημα θα ανοίξει, καθώς τα σκυλιά θα είναι τυφλωμένα.

Ο "στημένος επενδυτής" έχει ήδη «δεμένους» τους opinion makers, ώστε να διαλύσουν τον εγκέφαλο των φιλάθλων σε περίπτωση στραβής. Έχει τις διασυνδέσεις και το επικοινωνιακό know how, για να καλλιεργήσει συνθήκες αναρχίας μετά από μία… ‘ήττα ρουτίνας’ για τη φετινή ομάδα.

"Στημένος διασυρμός"

Μετά τον αναμενόμενο περίπατο του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης, ο δικέφαλος αναζητά μία ‘ψεύτικη εξιλέωση’. Θα επιδιώξει, συνεπώς, να διασύρει τους κιτρινόμαυρους για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Είναι ιδανική ευκαιρία να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και καταλαβαίνουν…«πως παίζεται το παιχνίδι».

Εκτός της δεδομένης ανωτερότητας σε οργανωμένο ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ έχει εκπληκτική αποτελεσματικότητα στα ‘στημένα’ (δηλαδή φάουλ, κόρνερ). Η ικανότητα των παικτών του σε συνδυασμό με τα αλλεπάλληλα ατομικά λάθη των αντιπάλων αναμένεται να δημιουργήσουν πλειάδα ευκαιριών για γκολ. Ο Στέφενς είναι πεπεισμένος ότι ο διασυρμός θα επιτευχθεί μέσω των ‘στημένων φάσεων’. Εξ’ ου και η χρησιμοποίηση της φράσης ‘στημένος διασυρμός’ στον τίτλο.

Ο επίλογος της επιστημονικής φαντασίας

Ο ‘στημένος επενδυτής’ παρακαλάει να γίνει πράξη ο ‘στημένος διασυρμός’ στην Τούμπα, καθώς γουστάρει να περπατήσει σε στρωμένο κόκκινο χαλί. Δε θα ησυχάσει αν δεν αναλάβει τα ηνία του συλλόγου. Και είναι έτοιμος να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να το πετύχει. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο.

Κάπως έτσι, θα ξαναρχίσει το «ταξίδι». Ή μάλλον…συνεχιστεί «πάρτι» που σταμάτησε απροσδόκητα.

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ