OPINIONS

ΠΑΟΚ-Άρης: Ποιος θέλει να χάσει περισσότερο;

ΠΑΟΚ-Άρης: Ποιος θέλει να χάσει περισσότερο;

Αν κάποιος έλειπε από την Ελλάδα για 10 μέρες και επέστρεφε σήμερα, θα έπεφτε από τα σύννεφα με τις επιλογές Στέφενς - Μιλίνκοβιτς εν όψει ντέρμπι. Ο Γιάννης Ιωαννίδης σχολιάζει…

Από μικρός, είχα συνδέσει την έννοια των ντέρμπι με λέξεις όπως ‘πανστρατιά’, ‘πολεμιστές’, ‘γροθιά’ κτλ. Το φετινό ΠΑΟΚ-Άρης γκρέμισε τις αναμνήσεις μου, διότι χαρακτηρίζεται από λέξεις όπως ‘απουσίες’, ‘εκτός αποστολής’ και ‘ανετοιμότητα’.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά οι μονομάχοι ‘διάλεξαν’ το συγκεκριμένο παιχνίδι για να βγάλουν τα… ‘άπλυτά’ τους στη φόρα. Ίσως να είναι κι αυτό μέρος της μαγείας που συνοδεύει τα παιχνίδια μεταξύ των αιωνίων της Θεσσαλονίκης.

Άρης

Υποτίθεται πως οι κιτρινόμαυροι θα βάσιζαν τη φετινή πορεία στην εμπειρία και την ποιότητα των Πουλίδο – Αγκάνθο. Οι Ισπανοί θα ηγούνταν της προσπάθειας για σωτηρία, καθώς διαθέτουν ποιότητα και γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της ομάδας. Κι όμως, πριν την Τούμπα αμφότεροι μένουν εκτός αποστολής. Δηλαδή, ο Άρης θα παραταχθεί στο ντέρμπι χωρίς τα δύο βασικά του όπλα!

Ίσως, για ορισμένους, η επιλογή του Μιλίνκοβιτς ήταν κεραυνός εν αιθρία. Για όσους γνωρίζουν, όμως, την κατάσταση είναι απλώς η επιβεβαίωση των προβλημάτων που κρυβόταν επιμελώς κάτω από το χαλάκι. Τελικά, αποδεικνύεται πως η αλήθεια δε μπορεί να μείνει στο σκοτάδι για πάντα. Υπενθυμίζω τα δύο άρθρα που είχα δημοσιεύσει σχετικά με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές… Ευτυχώς, τα γραπτά μένουν:

  • «Αγκάνθο τέλος για πάντα από τον Άρη!» (7 Απριλίου 2013)

  • «Κάτι τρέχει με τον Πουλίδο» (13 Νοεμβρίου 2013)

ΠΑΟΚ

Υποτίθεται ότι η ‘εποχή Σαββίδη’ ήταν συνώνυμο της οργάνωσης και της ηρεμίας σε όλα τα επίπεδα. Το επικοινωνιακό επιτελείο παρουσίαζε ένα ασπρόμαυρο κόσμο αγγελικά πλασμένο, μέχρι που το ηφαίστειο εξερράγη. Το πρόβλημα των αποδυτηρίων εξωτερικεύτηκε, αποδεικνύοντας ότι ο Στέφενς δε χαίρει καθολικής αποδοχής από τους παίκτες.

Ο… πολυαναμενόμενος αποκλεισμός της Εθνικής από τη Ρουμανία δεν έγινε πραγματικότητα και το όνειρο της επιστροφής του Σάντος εξατμίστηκε. Ο εκνευρισμός των φερόμενων νοσταλγών του Πορτογάλου εικάζεται ότι εκφράστηκε με αφορμή ένα ‘άσχετο γεγονός’, επιβεβαιώνοντας όσους υποστήριζαν πως οι ισορροπίες κρέμονταν σε μία κλωστή.

Η κατάσταση στο δικέφαλο είναι τόσο έκρυθμη που ανάγκασε τον προπονητή να αποκλείσει (όπως όλα δείχνουν) από τη βασική 11άδα τους Στοχ, Λούκας, Νίνη, Χακόμπο. Προτίμησε, δηλαδή, να ‘θυσιάσει’ την ανταγωνιστικότητα της ομάδας προκειμένου να επικοινωνήσει τη δυσαρέσκειά του και να εδραιώσει τον δικό του ‘νόμο’ στην Τούμπα.

Ποιος θέλει να χάσει περισσότερο;

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι πρωταγωνιστές του ντέρμπι θα ήταν διαφορετικοί. Οι συνθήκες, όμως, οδήγησαν σε ‘αναγκαστικές επιλογές’ που προκαλούν εύλογα ερωτηματικά. Δεν ξέρω αν η νίκη αποτελεί αυτοσκοπό για τους προπονητές,, αλλά οι super stars που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα απουσιάζουν. Υπάρχουν, φυσικά, εναλλακτικές λύσεις εκατέρωθεν αλλά τα κενά είναι δυσαναπλήρωτα.

Αν, πάντως, απουσίαζε κάποιος από τη χώρα και επέστρεφε σήμερα δε θα μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Απομένει να διαπιστώσουμε πόσο θα επηρεαστεί η αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών από τα δυσάρεστα περιστατικά των τελευταίων ημερών. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μελετήσουμε ποιος θέλει να…χάσει περισσότερο.

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ