OPINIONS

Ο Μιλίνκοβιτς τα είπε όλα!

Ο Μιλίνκοβιτς τα είπε όλα!
Μιλίνκοβιτς INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Ιωαννίδης αποκρυπτογραφεί τη συνέντευξη τύπου του Μιλίνκοβιτς, που νιώθει πιεσμένος και στέλνει μηνύματα προς ποδοσφαιριστές – διοίκηση - επενδυτή...

Οι συνεντεύξεις των προπονητών μετά τα παιχνίδια είναι, συνήθως, γλυκανάλατες. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που… ‘έχουν να δώσουν’ εάν δοθεί η κατάλληλη ερμηνεία.

Ο Μιλίνκοβιτς διοχέτευσε την αγανάκτησή του με έξυπνο τρόπο, ώστε να αποκαλυφθούν οι δυσλειτουργίες του αγωνιστικού τμήματος χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις. Χρησιμοποιώντας διπλωματία, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και…προσκάλεσε τον επενδυτή.

Μπαίνω στο ψητό, δίνοντας τη δική μου ερμηνεία στους χρησμούς του Σέρβου κόουτς.

Σημείο 1: «Αναφορικά με την τακτική, κάναμε αυτό που είπαμε στα αποδυτήρια…. Δυστυχώς δεχθήκαμε δύο απίστευτα γκολ Τα δεχθήκαμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ένας παίκτης πέρασε τρεις και τέσσερις παίκτες… Δε θέλω να σχολιάσω ατομικά την απόδοση των παικτών. Τα λάθη που έγιναν ήταν κατά κύριο λόγο ατομικά και δε θέλω να σχολιάσω πιο πολύ…».

Ο Άρης πάσχει από τη νόσο των ατομικών λαθών. Το πλάνο του Μιλίνκοβιτς είναι ορθολογικό αλλά απενεργοποιείται στον αγωνιστικό χώρο, διότι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων και αδυνατούν να πράξουν τα αυτονόητα. Ως αποτέλεσμα, η ομάδα δέχεται γκολ από ‘ανύποπτες φάσεις’ και δεν έχει το ‘ειδικό βάρος’ να γυρίσει το σκορ.

Απέναντι στον Πανθρακικό, η απόσταση μεταξύ της μεσοαμυντικής γραμμής ήταν μικρή ώστε να ευνοηθούν οι αλληλοκαλύψεις και να εφαρμοστεί προσαρμοσμένη άμυνα στον εκάστοτε κάτοχο της μπάλας. Κι όμως…τη στιγμή που η αντιμετώπιση του Κάσες έμοιαζε εύκολη, ξαφνικά εμφανίστηκε ο Μέσι στο Χαριλάου και χόρεψε στο ταψί ολόκληρη την ανασταλτική λειτουργία του Άρη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μοιάζει ανεξήγητο, αλλά το μυαλό συγκεκριμένων αμυντικών ‘κολλάει’ ακόμα και σε φαινομενικά εύκολες φάσεις. Τα παιδαριώδη λάθη στοιχίζουν βαθμούς, καταρρακώνουν την ψυχολογία και σπρώχνουν την ομάδα ολοένα και πιο κοντά στον γκρεμό. Όσο καλά κι αν προετοιμαστεί ο Μιλίνκοβιτς από τακτικής πλευράς, είναι αδύνατον να επιτευχθεί βαθμολογική αναρρίχηση χωρίς τη στοιχειώδη ωριμότητα από την πλευρά των παικτών.

Σημείο 2: Για Πουλίδο: «...Είναι έμπειρος παίκτης. Δυστυχώς αποδείχθηκε πως δεν βρισκόταν σε καλή φόρμα». Για Αγκάνθο: « Τον ρώτησα αν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα έστω και ως αλλαγή. Εκείνος μου απάντησε πως πονάει το γόνατο του, κι έτσι αποφάσισα να μην τον συμπεριλάβω στα πλάνα μου.»

Είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα με τους δύο Ισπανούς, που αποτελούν σκιά του περσινού τους εαυτού. Η διοίκηση επένδυσε τις ελπίδες σωτηρίας στην ποιότητά και την ηγετική ικανότητα που είχαν επιδείξει, αλλά εκείνοι έχουν βαλθεί να διαψεύσουν τις προσδοκίες. Η συμβολή στην φετινή προσπάθεια είναι ελάχιστη, η αγωνιστική τους κατάσταση κακή και η ευρύτερη συμπεριφορά προκαλεί ερωτηματικά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μιλίνκοβιτς εκπέμπει SOS, δηλώνοντας ότι τον έχουν κρεμάσει οι ‘αστέρες’ της ομάδας (ο καθένας με τον δικό του τρόπο). Εάν δε διευθετηθεί το θέμα και δεν επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς δράσης, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο come back. Όσοι κλείνουν τα αυτιά τους στις εκκλήσεις του προπονητή, βάζουν ένα ακόμα λιθαράκι στη διαιώνιση της αγωνιστικής απαξίωσης.

Σημείο 3: «…Από εδώ και πέρα δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά μόνο να ελπίζουμε»

Εικάζω ότι ο Μιλίνκοβιτς υπονοεί πως ακόμα κι αυτός ‘σήκωσε τα χέρια ψηλά’. Αντιλαμβάνεται την περιορισμένη ανταγωνιστικότητα του roster, νιώθει εκτεθειμένος από τους Αγκάνθο-Πουλίδο και αδυνατεί να ηγηθεί της προσπάθειας για αναστροφή της κατάστασης. Μέχρι χθες, ο Σέρβος υποστήριζε δημόσια ότι γνωρίζει τι φταίει και μπορεί να λύσει το γόρδιο δεσμό. Μετά την ισοπαλία με τον Πανθρακικό, μοιάζει να αποδέχεται τη μοίρα κάνοντας επίκληση στην ελπίδα.

Αυτή η ελπίδα αποτυπώνεται στα σενάρια επενδυτολογίας που άναψαν την προηγούμενη εβδομάδα και θα φουντώσουν την επόμενη. Η θεωρία του «ώριμου φρούτου» εφαρμόστηκε κατά γράμμα και, πλέον, οι ηθικές αντιστάσεις των φιλάθλων είναι μηδενικές. Είναι, επομένως, ιδανική ευκαιρία για τον οποιονδήποτε να…μπουκάρει στην ΠΑΕ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προς το παρόν, αρνούμαι να υιοθετήσω τις ανυπόστατες παραφιλολογίες για τους μεγιστάνες που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για τον Άρη. Εάν οι προτάσεις τους δεν πάρουν σάρκα και οστά, δεν πρόκειται να τους κάνω …δωρεάν διαφήμιση. Θα γίνει ιδιοκτήτης της ΠΑΕ όποιος καταθέσει τα 7 εκατομμύρια, εμφανιστεί αυτοπροσώπως και πείσει τον κόσμο για το όραμά του. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο…

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ