OPINIONS

Ο Άρης πέφτει την Τετάρτη 18/12/2013, εκτός εάν…

Ο Άρης πέφτει την Τετάρτη 18/12/2013, εκτός εάν…
INTIME SPORTS

Τα λόγια είναι περιττά, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του Άρη δηλώνει ότι «ο Άρης θέλει πρόεδρο μ’ αρχ…». Αν δε βρεθεί διάδοχη κατάσταση στη Γενική Συνέλευση της Λέσχης, η ομάδα υποβιβάζεται. Ο Γιάννης Ιωαννίδης γράφει για την τελευταία ευκαιρία…

Οι ανταγωνιστές στη μάχη της σωτηρίας βρίσκουν τρόπο να κερδίζουν, επικοινωνώντας εμφατικά την διάθεση να σωθούν. Ο Άρης είναι βαθμολογικά τελευταίος, διοικητικά γυμνός, οικονομικά στεγνός και ανήμπορος να διαχειριστεί το βάρος της χρεοκοπημένης κληρονομιάς.

Ο κόσμος στοιχειώνεται, ακόμα, από το ‘ένοχο παρελθόν’. Αποστρέφεται τους αυτόφωτους ηγέτες, απαξιώνει τους θεσμούς και επιζητά έναν ανύπαρκτο επενδυτή. Κι όσο δεν έρχεται ‘ζεστό χρήμα’, τόσο συνεχίζεται η κοροϊδία, διογκώνεται η απογοήτευση και βαθαίνει ο διχασμός που αποτελεί τροχοπέδη για την αναστροφή της κατάστασης. Χωρίς ντροπή, φτάσαμε στο σημείο το ‘γινάτι’ του καθενός να βγάζει το ‘μάτι’ του Άρη.

Διαγράφοντας το παρελθόν

Μικρή σημασία έχει αν η διοίκηση Ηλιάδη αποτελεί ‘τυπικά παρελθόν’. Το ζητούμενο είναι να μην αποτελέσει ‘ουσιαστικά παρελθόν’ ο ίδιος ο Άρης. Για να υπάρξει, όμως, μέλλον πρέπει να σταματήσει η νοοτροπία που οδήγησε στο χρεοκοπημένο παρόν. Όταν η ίδια η υπόσταση του συλλόγου βρίσκεται σε κίνδυνο, δεν υπάρχει περιθώριο για εγωισμούς, προσωπικές έριδες και ψεύτικες υποσχέσεις. Ως εδώ με τις ατομικές προτιμήσεις, τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες…

Κανένας δεν είναι πάνω από τον Άρη. Τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, πρέπει να μπει φρένο στην εσωστρέφεια που δηλητηριάζει τις ψυχές φιλάθλων - παραγόντων. Ο παραμερισμός των ‘μικροπολιτικών’ συμφερόντων αποτελεί μονόδρομο, ώστε να συσταθεί διοίκηση ‘κοινής αποδοχής’ που θα αναλάβει το βαρύ φορτίο. Άτομα ικανά υπάρχουν. Αν δεν υπάρξει, όμως, διάθεση για συνεργασία τότε ο εφιάλτης θα συνεχιστεί.

Γενική Συνέλευση της Λέσχης

Η οργή προς πάσα κατεύθυνση είναι κατανοητή, αλλά η ισοπέδωση δε γεννά λύσεις. Ο λαϊκισμός ισχυροποιεί τα αδιέξοδα και η αποχή από τα κοινά ισοδυναμεί με τη στάση του Πόντιου Πιλάτου, που σταύρωσε τον Ιησού δια της σιωπής του. Στην πραγματικότητα η απραξία δεν τιμωρεί κανέναν άλλον εκτός από την ίδια την ομάδα, καθώς αποτελεί το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια όσων ‘βολεύονται’ με τον υποβιβασμό στη ‘Γ Εθνική.

Δεν παίζει ρόλο αν ο θεσμός είναι απαξιωμένος, τα πρόσωπα ‘φθαρμένα’ και το εκλογικό σώμα κατακερματισμένο. Είτε συμφωνούμε με το ‘μοντέλο’ είτε όχι, η Λέσχη παραμένει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Η τελευταία ελπίδα να σωθεί ο Άρης μέσα από καταστατικές διαδικασίες είναι την Τετάρτη 18/12/2013, σε μία Γενική Συνέλευση που το ΔΣ θα κάνει πρόταση μομφής στον Ηλιάδη ώστε να δημιουργηθεί άμεσα ‘επιτροπή σωτηρίας’.

Σε συνθήκες πανστρατιάς, δεν περισσεύει κανένας. Αφού δεν υπάρχει ‘ο ένας’, μοναδική επιλογή είναι το ‘όλοι’. Διότι για να έρθει ‘ο ένας’, πρέπει να μην πεθάνει ο Άρης. Και για να μην πεθάνει ο Άρης, πρέπει να παλέψουν όλοι. Όταν η ιστορία σε καλεί, έχεις ηθική υποχρέωση να παραμερίσεις την πικρία, να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να δώσεις το παρόν. Το χρωστάς στα όνειρα των παιδικών σου χρόνων. Το οφείλεις στην επόμενη γενιά.

Έξω από τα δόντια…

Όλα τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω. Κανένας δε μπορεί να ρίξει τον Άρη, αν δεν βρεθεί κάποιος να ανοίξει την κερκόπορτα. Το περσινό success story επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Είναι, επομένως, επιτακτική ανάγκη να θωρακιστεί ο σύλλογος από τα κρούσματα ‘διαφοροποιημένης νοοτροπίας’ που ολοένα πληθαίνουν εσχάτως.

Έστω και κάτω από το ‘αμφιλεγόμενο πλαίσιο’ της Λέσχης, υπάρχει τρόπος να βρεθεί η βέλτιστη λύση. Με ηρεμία και ενωτική διάθεση, μπορεί να επιτευχθεί η πολυπόθητη συσπείρωση που θα τερματίσει την ελεύθερη πτώση. Στη Γενική Συνέλευση θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν «πόσοι» και «πόσο πολύ» θέλουν τη σωτηρία. Αλλιώς καληνύχτα…

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ