OPINIONS

Ο Άρης ξαναγεννιέται και γίνεται ομάδα!

Ο Άρης ξαναγεννιέται και γίνεται ομάδα!
INTIME SPORTS

Η ήττα στους Ζωσιμάδες σφραγίζει το τέλος του ‘μαύρου’ πρώτου γύρου, αλλά σηματοδοτεί το ξεκίνημα της μαχητικής αντεπίθεσης. Ο Γιάννης Ιωαννίδης σχολιάζει…

Κατά την ταπεινή μου άποψη, το πρώτο δείγμα στους Ζωσιμάδες ήταν θετικό παρά το αρνητικό αποτέλεσμα . Προφανώς, η τελευταία θέση είναι ατιμωτική για την ιστορία του σωματείου αλλά τα ‘μηνύματα’ του συγκεκριμένου παιχνιδιού δεν πρέπει να υποτιμηθούν.

Ο Άρης έδειξε αγωνιστικά στοιχεία που απουσίαζαν κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου και προοιωνίζουν την αλλαγή φιλοσοφίας που επιδιώκει ο Σούλης. Εάν δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός και συνεχιστεί η ‘μετάλλαξη’ της αγωνιστικής συμπεριφοράς, αισιοδοξώ ότι θα αποφευχθεί ο υποβιβασμός στη ‘Γ Εθνική.

Επιτέλους άμυνα

Μέχρι σήμερα, ο Άρης είχε ‘ξεχάσει’ ότι η ανασταλτική σταθερότητα αποτελεί μονόδρομο για τη σωτηρία. Χατζηνικολάου και Μιλίνκοβιτς προσπαθούσαν να παρατάξουν ένα ισορροπημένο αγωνιστικό σύνολο, θυσιάζοντας την αμυντική συνοχή στο βωμό της ποδοσφαιρικής θεωρίας. Είχαν, δηλαδή, την ψευδαίσθηση πως οι παίκτες θα προσαρμοστούν στο σύστημα αδυνατώντας να κατανοήσουν ότι ο στόχος θα επιτευχθεί μόνο αν το σύστημα προσαρμοστεί στις δυνατότητες των παικτών.

Με το καλημέρα, ο Σούλης ‘σκλήρυνε’ το DNA της ομάδας καθ’ εικόνα και ομοίωση της δικής του ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας. Έδωσε χώρο στον αντίπαλο, δημιούργησε αριθμητική υπεροπλία στον άξονα και έπαιξε με ‘μικρό πλάτος’ ώστε να μειωθούν οι κενοί χώροι. Οι αμυντικοί έδιωχναν τη μπάλα ‘με τη μία’ (ώστε να αποφευχθούν τα ατομικά λάθη στις ‘εύκολες μεταβιβάσεις’), προσέφεραν σωστές αλληλοκαλύψεις και καταστρέψανε την ανάπτυξη του ΠΑΣ.

Ο Άρης απέκτησε (επιτέλους) την πολυπόθητη μεσοαμυντική συνοχή που θα αποτελέσει το διαβατήριο της σωτηρίας…

Επιτέλους πάθος

Μετά από σωρεία νωχελικών εμφανίσεων, οι κιτρινόμαυροι παρουσίασαν υπερβάλλουσα μαχητικότητα. Κέρδισαν την πλειοψηφία των προσωπικών μονομαχιών, πάλεψαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου και απέδειξαν ότι διαθέτουν ποδοσφαιρικό εγωισμό. Η θέληση για τη νίκη αποτυπωνόταν στις εκφράσεις του προσώπου, τις αντιδράσεις μετά από τα ‘φαλτσοσφυρίγματα’ του Σιδηρόπουλου και τη διαχείριση του παιχνιδιού μετά το 0-1.

Στους Ζωσιμάδες, ο Άρης συνάντησε τον ‘παλιό καλό’ Αγκάνθο, ‘έκλεισε το μάτι’ στον Γ. Παπαδόπουλο και θυμήθηκε τον περσινό του χαρακτήρα στις τελευταίες 5 αγωνιστικές. Ο τρόπος που πανηγύριστηκε το γκολ από τους ποδοσφαιριστές και η ‘μαζική αντίδραση’ στη φάση της αποβολής του Τάτου αποδεικνύουν ότι ‘κάτι άλλαξε’. Το μήνυμα εστάλη…

Η μπάλα στον…Σκόρδα

Ο Άρης απέδωσε στο maximum στους Ζωσιμάδες. Οι παίκτες ‘τα έδωσαν όλα’ και έχασαν γιατί ‘τόσο μπορούσαν’. Τη σκυτάλη παίρνει (από σήμερα) η διοίκηση, που επιβάλλεται να ενισχύσει την ομάδα με ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές. Βάσει της συνολικής εικόνας του πρώτου γύρου, κρίνεται επιβεβλημένη η απόκτηση ενός center back, ενός αριστερού μπακ, ενός 6ριου ‘κόφτη’ και ενός δεξιού εξτρέμ . Οι κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα, ώστε να κεφαλαιοποιηθεί η συνεισφορά τους το ταχύτερο δυνατό.

Για το τέλος, αφήνω το θέμα της διαιτησίας. Είναι υποχρέωση του Σκόρδα να προστατεύσει τους κιτρινόμαυρους από λανθασμένες αποφάσεις που στερούν βαθμούς και σπρώχνουν την ομάδα προς στη ‘Γ Εθνική. Κανένας δεν πρόκειται να σεβαστεί τον Άρη, εάν ο ίδιος ο Άρης δεν προστατεύσει τον εαυτό του. Κάθε «διαιτητική σφαγή» βαραίνει αποκλειστικά τον πρόεδρο. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση…

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ