OPINIONS

Με τρέλα και σχέδιο θα σωθεί ο Άρης

Με τρέλα και σχέδιο θα σωθεί ο Άρης

Ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν συμμερίζεται την "μαυρίλα" μετά το 2-2 στην Κέρκυρα, αλλά σημειώνει ευθαρσώς ότι ο Άρης μπορεί να σωθεί με τρέλα και συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό σχέδιο...

Μετά τις οδυνηρές ισοπαλίες απέναντι σε ΑΕΚ-Κέρκυρα, ξεκινά η δημόσια κιτρινόμαυρη ψυχανάλυση με κεντρικό σημείο στοχοποίησης τον προπονητή. Αρνούμαι να ακολουθήσω το πριόνισμα... Είναι ανήθικο να απαξιώνεις πρόσωπα και καταστάσεις κατόπιν εορτής, χωρίς συναίσθηση της σημασίας του timing.

Το ζητούμενο είναι να κρούεις έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου όταν η κριτική δε δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα, αλλά προσφέρει τροφή για σκέψη ( βλέπε σχετικό άρθρο μετά τη μοναδική νίκη του Αλκαράθ απέναντι στον Πανιώνιο).

Τώρα που το καράβι βουλιάζει, καμία άποψη δεν έχει σημασία. Οι 4 χαμένοι βαθμοί δε γυρίζουν πίσω, όσο κι αν τρελαίνεστε. Αντί, λοιπόν, να σας «γυρίζει το μυαλό» προτείνω να «δείτε τη φάση αλλιώς».

Έτσι, γιατί περίεργα την είδα…

Σε τόσο κρίσιμες στιγμές, επιβάλλεται να παραμερίσουμε τη λογική και να στηρίξουμε την ομάδα «χωρίς γιατί». Το δρόμο έδειξε το κιτρινόμαυρο πέταλο στην Κέρκυρα, που παρά τη «δύσκολη μέρα» μετέτρεψε το Εθνικό Στάδιο σε Κλεάνθης Βικελίδης.

Αυτό είναι το νόημα. Να τρελάνουμε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα, πριν τρελαθούμε εμείς οι ίδιοι. Δηλαδή, ποιο από όλα πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά;

  • τη διοίκηση πρωτοδικείου που δεν έχει κάνει αισθητή της παρουσία της στο ελάχιστο;

  • το ΔΣ της Κοινωνίας Μελών Άρη που έκανε ουρά για να εκλεχθεί και τώρα τρέχει να παραιτηθεί;

  • τον προπονητή που χρησιμοποιεί ως κεντρικό αμυντικό τον Κοέλιο και ως αριστερό εξτρέμ τον Ζαραδούκα;

  • τις κατά συρροή αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών χωρίς να υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση;

  • τον αποκεφαλισμό των Παπαζαχαρία-Ψυχογιού, τη στιγμή που παρατηρείται λειψανδρία στις θέσεις που αγωνίζονται;

  • τα νεύρα του 19χρονου superstar Γιαννιώτα μετά την αλλαγή του στην Κέρκυρα;

  • τις καθυστερήσεις και την κίτρινη κάρτα του Βελλίδη σε λάθος παιχνίδι;

  • τα 2 γκολ που δέχτηκε η ομάδα από την Κέρκυρα, η οποία δεν είχε πετύχει τέρμα στα τελευταία 6 παιχνίδια και είχε πετύχει συνολικά 7 γκολ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα;

Το τρένο εκτροχιάζεται, αλλά κανένας δεν έχει σκοπό να το παρατήσει στις σάπιες ράγες. Η απάντηση στα επαναλαμβανόμενα λάθη είναι το «Άρη θυμήσου, μια ζωή μαζί σου». Όταν όλοι σταματάνε, ο κόσμος συνεχίζει. Έμαθε να ακολουθάει στα δύσκολα, γιατί «την είδε περίεργα» και δε γίνεται αλλιώς. Έτσι θα σωθεί η ομάδα, με τρέλα…

Υπάρχει φως στον ορίζοντα

Πριν τρελαθούμε τελείως, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους…απογοητευμένους ότι η ομάδα δεν είναι τελειωμένη. Η παρουσία των νεοαποκτηθέντων δίνει ελπίδα για αναμόρφωση της αγωνιστικής εικόνας, εφόσον μεταλλαχθεί η τακτική προσέγγιση του προπονητή στις προσεχείς αναμετρήσεις. Με σύστημα 4-2-3-1 και τον Τάτο πίσω από τον Αγκάνθο, η ομάδα θα καταστεί επικίνδυνη από τον άξονα.

Ταυτόχρονα, η παρουσία των Γιαννιώτα – Καραγιάννη / Σουνά στις πτέρυγες θα προσφέρει δυνατότητα για πλαγιοκοπήσεις καθώς οι αντίπαλες άμυνες θα αναγκάζονται να εστιάζουν στο μαρκάρισμα των Τάτου-Αγκάνθο και θα προσφέρουν χώρο στα άκρα.

Παράλληλα, ο full-back Ζαραδούκας αποτελεί εγγύηση για το αριστερό άκρο της άμυνας και αναμένεται να συμβάλλει ενεργά στην επιθετική ανάπτυξη μέσω των προωθήσεων και του overlap με το εξτρέμ της πλευράς του. Τέλος, το φορμάρισμα του Πουλίδο θα δέσει την άμυνα και θα αποτρέψει τα «αστεία γκολ». Τίποτα δεν έχει χαθεί, αρκεί να διαχειριστούμε σωστά το roster.

Αντί επιλόγου…

Όταν όλα πηγαίνουν καλά, κανένας δε φαντάζεται ότι θα πάνε άσχημα και όταν όλα πηγαίνουν άσχημα κανένας δε φαντάζεται ότι θα πάνε καλά. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, έφτασε η ομάδα από τη δόξα του αποκλεισμού της Ατλέτικο Μαδριτης στις ντροπιαστικές καθυστερήσεις απέναντι στην Κέρκυρα.

Για τον ίδιο λόγο, ο Άρης θα ανακάμψει. Η ομάδα ενισχύθηκε από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και έχει την ασπίδα των φιλάθλων που θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σώσουν το καράβι. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, απαγορεύεται να απαξιώνουμε το σωματείο και να πατάμε τη σκανδάλη της διάλυσής του.

Όταν τελειώσει η χρονιά με το καλό, θα τους έχουμε τρελάνει όλους και θα ασχοληθούμε τους δολοφόνους του παρελθόντος που είναι ηθικoί αυτουργοί της φετινής παρωδίας….

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ