OPINIONS

Η διοίκηση μπλοφάρει στις πλάτες του Άρη…

Η διοίκηση μπλοφάρει στις πλάτες του Άρη…
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γράφει για την επικίνδυνη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης, για "το ψάρι που βρωμάει από το κεφάλι" και για το πυροτέχνημα της πρόσληψης Πολατιάν.

Ειλικρινά απορώ με το πόσο εύπιστοι, απελπισμένοι και ανεπίδεκτοι μαθήσεως είναι οι Αριανοί. Δε μπορώ να καταλάβω πόσα χαστούκια πρέπει να δεχτούν για να καταλάβουν ποιος πραγματικά οδηγεί την ομάδα σε υποβιβασμό.

Όπως αποδείχτηκε, δεν υπήρχαν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να κερδίσει η ομάδα στα Γιάννενα. Όσοι διέδιδαν δεξιά κι αριστερά ότι έχουν τον τρόπο να πάρουν το διπλό, τώρα αναρωτιούνται πώς θα σωθεί η ομάδα. Κι αντί οι φίλαθλοι να ξυπνήσουν και να αποδώσουν ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους, «τα βάζουν» με τους ποδοσφαιριστές. Δηλαδή, με το τελευταίο εναπομείναν ζωντανό κύτταρο από τη φετινή τραγωδία.

Ακατάλληλοι, επικίνδυνοι, ερασιτέχνες

Μετά τη νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό, η διοίκηση επιστράτευσε τους opinion makers για να παραπλανήσει τον κόσμο. Προπαγάνδισε για τη «μεταμόρφωση» της ομάδας και έριξε το πυροτέχνημα της πρόσληψης Πολατιάν για να θολώσει τα νερά.

Σταδιακά, ο κόσμος εφησύχασε και η δυσκολία της μάχης στους Ζωσιμάδες υποτιμήθηκε. Όλη την εβδομάδα διοχετεύτηκε αδικαιολόγητη αισιοδοξία για τη νίκη, η οποία πολλαπλασιάστηκε από τις διαρροές των φερέφωνων στα…καφενεία. Ως αποτέλεσμα, η πίστη στο διπλό έγινε «φετίχ» και η απόδοση των στοιχηματικών εταιριών για τον Άρη περιέργως «γκρεμίστηκε». Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της γελοιότητας που διακρίνει τον κιτρινόμαυρο θίασο.

Στην πραγματικότητα, η παρέα των συνταξιούχων διαχειριστών «έριξε άδεια για να πιάσει γεμάτα». Θεώρησαν ότι το κίνητρο θα υποσκελίσει την ποιοτική διαφορά των ομάδων και οργάνωσαν «καφενειακό τσουνάμι» για να πιστωθεί στο βιογραφικό τους ενδεχόμενη νίκη. Με άλλα λόγια, επεδίωξαν να καπηλευτούν τον ιδρώτα των πρωταγωνιστών για να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τους αγανακτισμένους φιλάθλους.

Προς τιμήν του, ο ΠΑΣ έπαιξε για την ιστορία του εξευτελίζοντας όσους χρησιμοποίησαν την παραπληροφόρηση για να καλύψουν τη δική τους ανυπαρξία. Η χυδαία μπλόφα των κιτρινόμαυρων κατευθυνόμενων παπαγάλων απέτυχε παταγωδώς και Άρης έπεσε θύμα της υπερφίαλης νοοτροπίας που έχει κληρονομήσει από τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Αποπροσανατολισμένη οργή

Η κατακραυγή του κόσμου για την εμφάνιση της ομάδας στα Γιάννενα είναι απολύτως άστοχη, διότι:

  • οι γηπεδούχοι έχουν ποιοτικότερο roster και υπερέχουν σε επίπεδο ομαδικής λειτουργίας

  • ο Άρης στερήθηκε τις υπηρεσίες τριών βασικών ποδοσφαιριστών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του άξονα (Πουλίδο, Κοέλιο, Τάτος)

  • υπήρχε σαφής προσπάθεια για κατάκτηση θετικού αποτελέσματος (3 δοκάρια) αλλά στοίχησαν για ακόμα μία φορά από τα ατομικά λάθη και η κακή φυσική κατάσταση

  • το κίνητρο από μόνο του δεν αρκεί για την κατάκτηση της νίκης.

Είναι, επομένως, αδικαιολόγητο να αποδοκιμάζονται οι ποδοσφαιριστές επειδή έχασαν από μία καλύτερη ομάδα σε ένα παιχνίδι που η τύχη τους γύρισε την πλάτη. Δεν παρατηρήθηκαν κρούσματα αδιαφορίας. Άπαντες «ήθελαν, αλλά δε μπορούσαν». Σε τι εξυπηρετούν, λοιπόν, οι άναρθρες κραυγές;

Ας μην ξεχνάμε πως οι ίδιοι ποδοσφαιριστές θα δώσουν μάχη για σωτηρία τις τελευταίες 4 αγωνιστικές. Είναι, επομένως, ανούσιο να «φτύνουμε» αυτούς από τους οποίους ζητάμε να μας λυτρώσουν. Σε τελική ανάλυση, δε φταίνε οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στον Άρη. Ο Άρης φταίει που έχει αυτούς τους ποδοσφαιριστές.

Αντί επιλόγου…

Το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι. Ένα κεφάλι που έχει δώσει ρεσιτάλ ανευθυνότητας και αποτυχημένης διαχείρισης κατά τη φετινή χρονιά. Μιας και μίλησα για ψάρι, θυμήθηκα ένα παλιόφιλο περαστικό καπετάνιο που τρύπησε ένα πλοίο και τώρα καπνίζει αγέρωχος το πούρο του σε πολυτελείς σουίτες της πρωτεύουσας. Αυτό, όμως, δεν είναι της παρούσης…

Προέχει η ανασύνταξη της ομάδας σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Η διακοπή του πρωταθλήματος προσφέρει πολύτιμο χρόνο για βελτίωση της απόδοσης στο χορτάρι, καθώς και για «κάλεσμα» προς οποιονδήποτε πρώην παράγοντα επιθυμεί να συστρατευτεί στην αποτροπή διάλυσης του συλλόγου.

Όποιος βοηθήσει εμπράκτως και ξεχάσει την απαξίωση που βίωσε από τους πρώην οργανωμένους λασπολόγους, θα διασφαλίσει μία θέση στον «κιτρινόμαυρο παράδεισο». Κι ας μην υποτιμήσει αυτό το κίνητρο, γιατί η «κιτρινόμαυρη κόλαση» είναι «πίτα». Αν πάει εκεί θα πάθει ασφυξία από τη μπόχα…

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ