OPINIONS

Ευτυχώς που υπάρχει η Λέσχη...

Ευτυχώς που υπάρχει η Λέσχη...
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Ιωαννίδης παρουσιάζει - σχολιάζει τη συνέντευξη του προέδρου της Λέσχης, κ. Στεφανίδη.

Περίμενα καιρό την τοποθέτηση του προέδρου της Λέσχης για τις εξελίξεις στον Άρη. Είχα μεγάλη προσμονή να ακούσω τις απόψεις του, καθώς "εκπροσωπεί" τον μεγαλομέτοχο της ομάδας και έχει ηθική υποχρέωση παρέμβασης (όποτε κριθεί σκόπιμο).

Η συνέντευξή στο "Libero 107.4" και την εκπομπή "allaboutAris on Air" ήταν (κατά γενική ομολογία) αντικειμενική, ειλικρινής, δίχως τάσεις υπερβολής και λαϊκισμού. Προσωπικά συμφωνώ σε όλα με τον πρόεδρο, αλλά δε θέλω να κατηγορηθώ για αυλικός του.

Πρέπει να σεβαστώ τη μειοψηφική μερίδα Αριανών που θέτουν ερωτήσεις επί των δηλώσεων. Σε τελική ανάλυση, οι δικές μου "θέσεις" είναι απολύτως ταυτισμένες με τον κ. Στεφανίδη. Επομένως, δεν έχει νόημα να επαναλάβω τα ίδια.

Παραθέτω αποσπάσματα της συνέντευξης, με τις "απορίες" των κακοπροαίρετων:

  • Χειρότερα τα πράγματα με Σκόρδα: "…δεν είμαι ευχαριστημένος με τη νέα διοίκηση…τι άλλαξε με την αλλαγή της διοίκησης; Εγώ τα βλέπω ακόμη χειρότερα τα πράγματα…". Γιατί αδρανήσατε όταν ο κόσμος ζητούσε να αναλάβετε πρωτοβουλία, ώστε να δημιουργηθεί διοίκηση κοινής αποδοχής χωρίς τον Σκόρδα; Ο Σκόρδας θα έχανε τις εκλογές ακόμα και από τον…Ζαγοράκη. Γιατί δε δημιουργήσατε εκείνη την περίοδο ένα υποτυπώδες ψηφοδέλτιο για να αποτρέψετε την επάνοδό του; Ζητήσατε 10 μέρες για να καταθέσετε πρόταση. Πέρασαν μήνες…
  • Διαιτησία: "στα Γιάννινα, στο ΟΑΚΑ με την Καλλονή, με τη Βέροια η διαιτησία έκανε τεράστια λάθη. Δεν μπορείς να ανοίγεις μέτωπα παντού". Η Λέσχη, ως μεγαλομέτοχος του Άρη, ποιες κινήσεις έκανε για να προστατεύσει την ομάδα; Πόσο ενεργή ήταν η συμμετοχή της στη φετινή προσπάθεια σωτηρίας; Προνόησε για να μη γίνουν τα "τεράστια λάθη";
  • Η επόμενη μέρα: "…πρέπει στο επόμενο δίμηνο να γίνουν πολλά ώστε η ομάδα να βγει από το αδιέξοδο. Κάτι υπάρχει, κάποιο πλάνο είναι στον ορίζοντα, υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση…". Γιατί δεν υπήρχε κάποιο πλάνο για την "επόμενη μέρα" τον Δεκέμβριο; Μήπως τώρα είναι αργά;

Και συνεχίζουν οι "αμφισβητίες" με τη σοφιστεία των εκλογών. Παραθέτω περιληπτικά το συλλογισμό τους, τον οποίο δημοσιοποιώ στα πλαίσια του σεβασμού των μειονοτήτων.

Προεκλογική περίοδος

Στη δυσκολότερη καμπή της ιστορίας του, ο Άρης ίσως μπορούσε να "εκμεταλλευτεί" την ευνοϊκή συγκυρία των εκλογών. Αν η Λέσχη λειτουργούσε ως μοχλός πίεσης των πολιτικών και έθετε τους υποψήφιους προ των ευθυνών τους, ίσως υπήρχε πολιτικό ενδιαφέρον προκειμένου να διασφαλιστεί ισονομία.

Από τη στιγμή που η διοίκηση αδυνατεί να προασπίσει τα συμφέροντα του συλλόγου, ο μεγαλομέτοχος ίσως έπρεπε να αναλάβει συντονισμένη δράση προσαρμοσμένη στην ψηφοθηρική νοοτροπία των… μελλοντικών Δημάρχων / Περιφερειαρχών.

Τα όρια της δημοκρατίας κάπου εδώ εξαντλήθηκαν. Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με ευθύνη όλων όσων διοίκησαν τη 10ετία 2004-2014.

Αφού λειτουργεί ακόμα η Λέσχη, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για να συζητηθούν εκτενώς τα προβλήματα που απειλούν την ύπαρξη του συλλόγου. Υπάρχουν καταστατικές διαδικασίες που δε μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.

Η συνέντευξη σηματοδοτεί την απόφαση του κ. Στεφανίδη να αναλάβει ενεργό ρόλο και να κινήσει διαδικασίες με στόχο την αγωνιστική σωτηρία του Άρη. Είμαστε, επομένως, "υποχρεωμένοι" να περιμένουμε τις προτάσεις του. Σε τελική ανάλυση, η απόφαση θα ληφθεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Η ιστορία θα κρίνει τις πράξεις του καθενός…

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ