OPINIONS

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού, με "κωδικό Κούπερ"

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού, με "κωδικό Κούπερ"
Κούπερ INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Ιωαννίδης σχολιάζει το επικοινωνιακό αυτογκόλ Ηλιάδη και υπογραμμίζει ότι ο Άρης δε χρειάζεται ‘μεγάλο προπονητή’ αλλά… ‘μεγάλο πρόεδρο’.

Μετά την ήττα στο Περιστέρι, απέφυγα να αναφερθώ στην υπόθεση Κούπερ. Θεώρησα άσκοπο να παπαγαλίσω τις πληροφορίες που διαρρέει η διοίκηση, καθώς οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας ήταν απειροελάχιστες.

Μία ‘είδηση’, παύει να είναι ‘είδηση’ όταν βρίθει ανακριβειών και είναι μη υλοποιήσιμη. Δε θα ευχηθώ buenas noches σε όσους καπηλεύτηκαν για πολλοστή φορά το συναίσθημα του κόσμου. Εικάζω ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία…

Η σκοπιμότητα της διοίκησης

Παρότι η απομάκρυνση Χατζηνικολάου ήταν ‘προμελετημένη’, δεν είχε προετοιμαστεί διάδοχη κατάσταση. Έπρεπε, επομένως, να ‘δημιουργηθεί θέμα’ για να καλυφθεί η ανικανότητα άμεσης πρόσληψης προπονητή. Το όνομα του Κούπερ ήταν ιδανικό για να κατευνάσει τον εκνευρισμό των φιλάθλων.

Η είδηση ‘μοιράστηκε’ στους opinion makers, που λειτούργησαν ως πολλαπλασιαστές της φαρσοκωμωδίας. Ο Κούπερ αμφισβήτησε την αξιοπιστία των δημοσιευμάτων, δηλώνοντας με…νόημα: «δε μπορώ να απαντήσω αν δεν έχω επίσημη πρόταση». Αναρωτιέμαι αν ο πρόεδρος είχε συνομιλήσει προσωπικά με τον προπονητή που θα ‘έκλεινε’. Αναπάντητες κλήσεις παντού, που λέει και η Παπαρίζου.

Η υπόθεση Κούπερ εξελίχθηκε σε φιάσκο. Έμεινε, όμως, στο υποσυνείδητο του κόσμου η ψευδαίσθηση της προσπάθειας για υποτιθέμενη υπέρβαση. Κατά περίεργο τρόπο, η διοίκηση επιχείρησε να κερδίσει τις εντυπώσεις ρίχνοντας στο τραπέζι ένα μεγάλο όνομα που δε θα ερχόταν. Στο σύγχρονο marketing, σημασία δεν έχει τόσο η κατάληξη όσο η…εικόνα. Δείχνε ότι στοχεύεις ψηλά κι ας μην πετύχεις ποτέ.

Ο Άρης δε χρειάζεται κανένα Κούπερ…

και κανένα Μουρίνιο για καταστεί βιώσιμος. Δεν έχει ανάγκη από ‘βόμβες’ και ‘πυροτεχνήματα’. Κανένας καρκινοπαθής δεν έχει σωθεί με ασπιρίνες. Κομμένα τα επικοινωνιακά τρικ...

Ο Ηλιάδης επιβάλλεται να υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευση για χορηγίες 1,4 εκατομμυρίων Ευρώ. Οι δικαιολογίες στέρεψαν. Η ΠΑΕ αργοπεθαίνει και θα σωθεί μόνο εάν εισρεύσει άμεσα ζεστό χρήμα στα ταμεία. Εάν δε μπορεί να προσελκύσει έσοδα και να επενδύσει κεφάλαια, τότε οφείλει να παραδεχτεί δημόσια την ασυνέπεια λόγων-πράξεων και να δεσμευτεί για έναρξη διαδικασιών προσέλκυσης επενδυτή.

Ο Άρης δε γίνεται να συνεχίσει να λειτουργεί με παραμύθια. Το όραμα θα δοθεί μόνο από κάποιον εύρωστο επιχειρηματία, με ονοματεπώνυμο, τεχνοκρατική αντίληψη και διάθεση να εξυγιάνει την ομάδα με απώτερο στόχο το δικό του μακροπρόθεσμο όφελος. Η σελίδα του συλλόγου δε θα γυρίσει αν έρθει ένας ‘μεγάλος προπονητής’, αλλά αν έρθει ένας ‘μεγάλος επενδυτής’.

Αναφέρομαι σε κανονικό επενδυτή…Όχι σε ‘βουνά’, ‘λαγκάδια’, ‘κρυμμένους managers’ και ‘πρώην παραδιοικούντες’.

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ