OPINIONS

Δικέφαλος ή…διπρόσωπος;

Δικέφαλος ή…διπρόσωπος;

Ο Γιάννης Ιωαννίδης σχολιάζει τη στάση του ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι και γράφει για το μεγάλο στοίχημα των φιλάθλων του Άρη…

Το φετινό Άρης-ΠΑΟΚ δεν είναι το κρισιμότερο παιχνίδι της κιτρινόμαυρης ιστορίας. Είναι, όμως, ένα από τα πιο περίεργα των τελευταίων ετών. Και ο καλύτερος οδηγός να είσαι, στο δρόμο υπάρχουν κι άλλα αυτοκίνητα. Μπορείς, επομένως, να τρακάρεις χωρίς να ευθύνεσαι. Οι παγίδες, μάλιστα, πολλαπλασιάζονται όταν το οδόστρωμα είναι…ανώμαλο.

Δύο κεφάλια, πολλά πρόσωπα

Ο ΠΑΟΚ προσαρμόζεται στις καταστάσεις, ανάλογα με το συμφέρον του. Πρόκειται για μία συνήθη τακτική των Ανώνυμων Επιχειρήσεων να μεταλλάσσονται ώστε να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Όπως ο χαμαιλέοντας αλλάζει χρώματα, έτσι κι ο δικέφαλος αλλάζει προσωπείο. Ο Έλληνας, άλλωστε, ξεχνάει τον τρόπο. Θυμάται μόνο το αποτέλεσμα.

Όταν αισθάνεται αδικημένος, επιστρατεύει το επικοινωνιακό επιτελείο για να συσπειρώσει τον κόσμο. Φτωχομάνα Θεσσαλονίκη, υδροκέφαλο αθηνοκεντρικό κράτος και τα σχετικά…Αν νιώσει αδύναμος, φοράει το κοστούμι του ΄μάγκα’. Τρομοκρατία, Pablo Garcia και δε συμμαζεύεται…

Κι αν είναι καλύτερος αγωνιστικά, τη βλέπει ‘ ευρωπαίος’. Μιλάει γαλλικά, παίζει πιάνο και ασχολείται αποκλειστικά με συστήματα και τακτική. Αφορίζει τους τραμπουκισμούς και θυμάται ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να κερδίσει ο καλύτερος.

Όταν το πρωτάθλημα θυμίζει καρναβάλι, κερδίζει αυτός που φοράει τις καλύτερες μάσκες

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Το επικοινωνιακό επιτελείο του ΠΑΟΚ διάλεξε το κοστούμι του ‘πιανίστα’ για το Χαριλάου. Πιστεύει ότι έχει καλύτερους παίκτες και ρίχνει τους τόνους για να ‘κλέψει’ το διπλό στη ζούλα. Κάπως έτσι, οι ‘ταλιμπάν’ μεταλλάσσονται σε ‘επαγγελματίες’ που επιζητούν σεβασμό ώστε να αποτυπωθεί το ταλέντο τους στο χορτάρι.

Με ισονομία και χωρίς ακρότητες. Όπως γίνεται στα ευρωπαϊκά γήπεδα. There is no reason for a fight. Enjoy football. It’ s just a game…No racism!

Ο διάβολος…

κρύβεται στις λεπτομέρειες. Όσο καλοστημένος κι αν είναι ο σχεδιασμός του ΠΑΟΚ, υπάρχει ενδεχόμενο να ξεφύγουν ορισμένοι πρωταγωνιστές. Άνθρωποι είναι, ίσως παρασυρθούν. Δεν πέρασε, άλλωστε, πολύς καιρός από το αλησμόνητο «s@x και βία»: μία ανώριμη ανάρτηση στο twitter που δυναμίτισε το κλίμα.

Το μεγάλο στοίχημα των φιλάθλων του Άρη είναι να μην αντιδράσουν σε περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα…καζούρας. Η κερκίδα δεν πρέπει να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, για κανένα λόγο. Η νηφαλιότητα επιβάλλεται να πρυτανεύσει, ακόμα κι αν ορισμένοι αντίπαλοι παρεκκλίνουν από το σοβαροφανές προσωπείο για να χαϊδέψουν τα αυτιά των δικών τους οπαδών. Οι παγίδες είναι πολλές. Η εξυπνάδα, όμως, έγκειται στον τρόπο που τις αντιμετωπίζεις και τις ξεπερνάς. Οι απαντήσεις θα δοθούν στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές του Άρη, οι οποίοι οφείλουν μία απάντηση σε όσους τους θεωρούν ‘τελειωμένους’…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ