OPINIONS

Ούτε με ξεΜΑΤιασμα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ηλίας Ευταξίας γράφει για το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι και το ελληνικό ποδόσφαιρο που μπορεί να βρίσκεται στα υπόγεια, αλλά έχει πάντα τον τρόπο να σε εκπλήσσει. Δυστυχώς αρνητικά.

Δικαιολογίες και διαπιστώσεις για τους λόγους που υπάρχει βία, ανομία και σίγουρα κάτι σάπιο σε πολλούς ποδοσφαιρικούς μας αγώνες, έχουμε ακούσει αρκετές φορές. Ανάλογα με το στρατόπεδο που υπηρετεί ο κάθε ένας, υπάρχει και ένας υπαίτιος για την περίσταση.

Διαιτητές, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι, αστυνομία και ό,τι άλλο μπορούν να φανταστούν οι "επικοινωνιολόγοι" των πολλών πλευρών που "σφάζονται" για κυριαρχία πάνω στο ποδόσφαιρο, είναι οι αιτίες, αλλά ποτέ κάποιος "δικός μας".

Ρέφερι και παίκτες θεωρώ πωςαπαλλάσσονταιως φταίχτες για το πρόσφατο ξύλο στο Φάληρο. Στο ντέρμπι της Μεγάλης Πέμπτης ο διαιτητής μπορεί να έκανε λάθος στο νικητήριο γκολ της ΑΕΚ αλλά δεν μπορεί να σταυρωθεί γι' αυτό και σίγουρα δεν ήταν η αιτία του νέου επεισοδίου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Οι ποδοσφαιριστές που είχαν έντονες και πολλές μονομαχίες μέσα στο γήπεδο στα 90 λεπτά της αναμέτρησης, έδειξαν πως είναι επαγγελματίες και αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξηςαντάλλαξανχειραψίες και αποχώρησαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, οι ρεπόρτερ που ήταν στο γήπεδο αναφέρουν πως σπάνια βλέπουν τέτοιο κλίμα. Κι όμως εκεί όπου όλα ήταν ήρεμα, ξέσπασε καταιγίδα.

Η Αστυνομία λέει πως της επιτέθηκαν και είναι το θύμα. Ο ΣτέφανοςΚαπίνο αναφέρει πως οι παίκτες χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ. Ο διαιτητής δεν είδε τίποτα γιατί ήταν φοβισμένος και κλεισμένος στα αποδυτήρια. Η αντιπολίτευση της ΕΠΟ με παρουσία στο γήπεδο αναφέρει εκθέσεις που καθυστέρησαν αλλά εμφανίστηκαν. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ λέει πως δέχθηκε επίθεση μέσα στο γήπεδό της και όλοι εμείς παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου.

Από όλους τους παραπάνω δεν έχω κανένα λόγο να μην πιστέψω τοντερματοφύλακατου Ολυμπιακού. Οι υπόλοιποι για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου θα πρέπει να αποδείξουν τα λεγόμενά τους. Είτε στο δικαστήριο (αθλητικό ή μη), είτε δημόσια για αποκατάσταση της αλήθειας. Το Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι το πιο σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας και με ανέσεις που διαφημίζονται συχνά πυκνά. Θέλω να ελπίζω πως υπάρχουν κάμερες για να μάθουμε τι συνέβη στη φυσούνα.

Ακόμα όμως και αν δεν μάθουμε ποτέ, το σίγουρο είναι ένα. Για ακόμα μία φορά τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια ανθρώπων (δεν με νοιάζει αν είναι παίκτες, φροντιστές, δημοσιογράφοι, αστυνομικοί, διαιτητές), επειδή κάποιοιμπαχαλάκηδεςδεν έμαθαν ποτέ πως υπάρχει και η ήττα στο παιχνίδι. Επειδή κάποιοι έχουν πλέον μεγάλη δύναμη και θέλουν να κάνουν επίδειξη, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν οι ένοχοι. Σύμφωνα με τα όσα λένε όλες οι πλευρές υπάρχουν μερικά κοινά σημεία. Οι τραμπούκοι που βρέθηκαν χωρίς διακριτικά στη φυσούνα με την ανοχή κάποιων και η Αστυνομία που για ακόμα μία φορά δεν μπόρεσε να εκπροσωπήσει επάξια τον εαυτό της εκτελώντας εντολές (τα ΜΑΤ δεν βαρανε μόνα τους). Αν ΟΛΟΙ θέλουν να βρουν ποιος φταίει είναι εύκολο. Το ερώτημα είναι ΑΝ θέλουν. Γιατί μερικές φορές η αλήθεια φωτίζει εκεί που δεν πρέπει.

υ.γ. Είναι κρίμα να συζητάμε για ντου και ΜΑΤ ενώ θα μπορούσαμε να λέμε, για το πως ο Αραούχο μας (ξανα)έδειξε, πως για να νικήσεις και να μαζέψεις κόσμο θέλεις λογικές ποδοσφαιρικές επενδύσεις, για την 90λεπτη μονομαχία Ρέτσου-Λάζαρου με νικητή το μικρό, για τον Λεμονή που έχασε σε αγώνα και δηλώσεις, για τον Μάνταλο που στο Καραϊσκάκη γίνεται αυτό που θέλει η ΑΕΚ. Για τόσα και τόσα πράγματα τα οποία, πλέον, δεν ενδιαφέρουν σχεδόν κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ