OPINIONS

Μπροστά στη νέα πρόκληση

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Διονύσης Βερβελές κάνει ποδαρικό στο Sport24.gr και γράφει για τη μεγάλη πρόκληση του Ολυμπιακού απέναντι στην Τότεναμ. Τα κίνητρα των παικτών, το πρεστίζ για τον σύλλογο και η δίψα του ερυθρόλευκου κόσμου.

Η δουλειά στο πρωτάθλημα έχει γίνει μια χαρά. Τρία ματς με τις δικές τους δυσκολίες και την ομάδα να έχει το απόλυτο. Δεν είναι μόνο οι τρεις νίκες απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΛ και Βόλο. Είναι το ότι η ομάδα έχει πετύχει επτά γκολ και δεν έχει δεχθεί κανένα. Καλός οδηγός και για τη συνέχεια.

Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, υπάρχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος του Ολυμπιακού στο πλαίσιο του αγώνα με τον Βόλο, με αυτό ασχολήθηκε περισσότερο, παρά με την πρεμιέρα της ομάδας στο Champions League. Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα αναλύσει περισσότερο στους παίκτες του ο Πέδρο Μαρτίνς, από την Πέμπτη (19/9).

Ως τότε, βλέπετε, υπάρχει η μεγάλη πρόκληση. Τεράστια. Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη υποδέχεται στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", τη φιναλίστ του περσινού τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Τότεναμ, είναι ομάδα που για λίγα λεπτά να βρει ρυθμό, μπορεί να σε διαλύσει. Ρωτήστε τον Μιλιβόγεβιτς και τους συμπαίκτες του, τι έπαθαν απόγευμα Σαββάτου. Βαριά ήττα με 4-0, με όλα τα γκολ από το 10’ ως το 42’. Για τους Άγγλους, θα τα αναλύσουμε όσο πλησιάζουμε προς τη σέντρα αυτού του σπουδαίου ματς.

ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Ο Ολυμπιακός, έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση, γιατί έβαλε τις βάσεις γι’ αυτήν. Η χρονιά άρχισε με δυσκολίες. Ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη ήταν ένα μεγάλο σοκ, αλλά ο Μαρτίνς έπρεπε να βρει τις λύσεις. Στην αρχή η Πλζεν, στη συνέχεια Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ. Τρεις ομάδες που δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στην εξαιρετική προσπάθεια της ομάδας του Πειραιά.

Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν ένα διάστημα σαράντα ημερών, με πέντε νίκες και μια ισοπαλία! 13-1 τα γκολ, ούτε ο πιο τρελός των 21.000 κατόχων εισιτηρίων διαρκείας ίσως δεν το περίμενε! Τόσο… άνετα!

Τα κέρδη, είναι γνωστά. Η διοίκηση θα βλέπει τα εμβάσματα από την UEFA να έρχονται, αλλά ζει και αυτή, όπως ο προπονητής, οι παίκτες και φυσικά ο κόσμος, αυτή την τεράστια πρόκληση.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Το βράδυ της Τετάρτης, στο Καραϊσκάκη δεν θα πέφτει καρφίτσα. Ο επιβλητικός ύμνος του Champions League θα παίζει στα ηχεία, τα κινητά θα βγουν για να καταγράψουν το κορεό που ετοιμάζει η Θύρα 7 και όλα θα δείχνουν ιδανικά. Το πρεστίζ για το σύλλογο, επιστρέφει, ξανά στα ύψη! Βραδιές σαν και αυτές με τη Μίλαν (3-1 και πρόκριση στους "32" του Europa League), μένουν στα μυαλά όλων, στην ιστορία, αλλά το Champions League έχει τη δική του αίγλη. Άλλο… πράγμα!

Δεν είχαν περάσει παρά μόνο λίγα λεπτά από το 5-0 με τον Βόλο και ο Ντανιέλ Ποντένσε ανεβάζει φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Instagram. Με κλειστά τα μάτια και μοτό "συνέχισε να ονειρεύεσαι". Ο βραχύσωμος εξτρέμ του Θρύλου, περιμένει πώς και πώς την παρουσία του στους ομίλους του Champions League. Δεν είναι ο μοναδικός. Την ίδια ώρα που ο Σεμέδο δίνει τη δική του μάχη για να προλάβει την πρεμιέρα στο ραντεβού με τα αστέρια, ο Γκιγιέρμε αναφερόταν στο "όνειρο για την καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή".

Η ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

Άπαντες, νιώθουν δικαιωμένοι. Το προσπάθησαν πολύ το καλοκαίρι και τώρα έρχεται η ώρα για ανταμοιβή των κόπων τους. Καλά είναι τα συμβόλαια, τα πριμ, αλλά η αίγλη που δίνουν αυτά τα ματς, είναι το κάτι άλλο. Κλείνουν την καριέρα τους κάποια στιγμή και βλέπεις εκεί στο σαλόνι τους, να υπάρχει ένα κάδρο με ένα μαρκάρισμα σε αντίπαλο, ένας πανηγυρισμός. Όπως π.χ. κράτησαν πολλοί τις στιγμές από τη συνάντηση με τον Μέσι και την Μπαρτσελόνα, στις 31 Οκτώβρη 2017.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Champions League και σε ένα δύσκολο κατά γενική ομολογία όμιλο, θέλει να έχει καλύτερη παρουσία από την τελευταία του συγκομιδή. Τώρα, η ομάδα είναι πιο "σίγουρη". Πατάει καλύτερα. Τη σεζόν 2017-18 δοκιμάστηκε με αλλαγή προπονητή και συμβιβάστηκε με ένα παθητικό ρόλο περισσότερο, ώστε να μην "χτυπηθεί" ψυχολογικά για τις υποχρεώσεις της στην Ελλάδα.

Τώρα, ακόμη και η ομάδα από το τέταρτο γκρουπ, ο Ερυθρός Αστέρας αντί της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, δίνει το δικαίωμα να ελπίζεις και για την 3η θέση, να τη βάζεις ως στόχο.

Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑ ΜΑΓΙΚΑ

Ο Πέδρο Μαρτίνς στις δύο προπονήσεις που απομένουν, δεν αναζητά μαγικά. Ξέρει την ομάδα του, τι μπορεί να περιμένει. Θα αναλύσουμε και τα πλάνα του, τι υπολογίζει περισσότερο από την παρέα του Κέιν, ωστόσο είναι και αυτός έτοιμος να απολαύσει την πρεμιέρα του. Βρέθηκε σε δύσκολη θέση πέρυσι, το γνωρίζει. Έχασε πόντους εντός των συνόρων, αλλά η διοίκηση τον στήριξε. Δεν ήθελε να τον αδικήσει, πιστεύοντας ότι μπορεί να τα καταφέρει σε μια δεύτερη σεζόν. Στη… σέντρα, όλα πάνε τέλεια.

Οι αριθμοί, λένε εννέα επίσημα ματς, με 8 νίκες, 1 ισοπαλία, καμία ήττα! 20-1 τα γκολ. Σχεδόν άριστα, τέλεια! Η Τότεναμ "διαβάζει" τον Ολυμπιακό, αλλά έχει το δικό της πλάνο. Ο Μαρτίνς, σέβεται την αντίπαλη ομάδα, την εκτιμά και θα το διαπιστώσουν όσοι ακούσουν τα λόγια του, στην αυριανή συνέντευξη Τύπου. Η πρόκληση, όμως, δεν παύει να είναι τεράστια για όλους…

Υ.Γ.: Από σήμερα θα τα λέμε από εδώ, στο SPORT24, δίνοντας το ερυθρόλευκο στίγμα μας. Με το συνάδελφο Δημήτρη Σαμόλη θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε τα νέα από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, σε αυτή τη διαδρομή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ευχαριστώ αυτούς που με εμπιστεύθηκαν και μην ξεχνάτε, υγεία να έχουμε και προχωράμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ