OPINIONS

Κέρδισε πολλά περισσότερα από μία νίκη

Κέρδισε πολλά περισσότερα από μία νίκη

Δεν επικράτησε μόνο του Άρη στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός. Νίκησε άγχος και πίεση ταυτόχρονα. Η ικανοποίηση του Μαρτίνς που φέρνει ηρεμία στην ομάδα, το πρόσημο ως τώρα και τα νεύρα για την αντιμετώπιση με τις κλωτσιές. Γράφει Διονύσης Βερβελές.

Ικανοποίηση υπάρχει στις τάξεις του Ολυμπιακού, μετά το "διπλό" στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη. Μετά τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, υπήρξε μεγάλη πίεση στο κλαμπ. Όπως και στον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός, δέχθηκε κριτική για την απόφασή του να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην εντεκάδα.

Μετά το τέλος του ματς, στάθηκε πολύ στη σημασία της αναμέτρησης στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη. " Προτεραιότητά μας είναι το πρωτάθλημα", τόνισε για μια ακόμη φορά και το στοίχημα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ήταν να κάνει η ομάδα μια πειστική εμφάνιση. Μια εμφάνιση που θα παρέπεμπε σε ομάδα που είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Ξάνθη με τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη είχε προσπεράσει, ενώ την ώρα που γινόταν η προθέρμανση των ερυθρολεύκων, ο ΠΑΟΚ κλείδωνε το τρίποντο με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ο στόχος ήταν ένας. Νίκη και μόνο νίκη. Με το καλημέρα της αναμέτρησης, η ομάδα δέχεται γκολ από στημένη φάση. Ξανά! Το δεύτερο μόλις γκολ που δέχεται η ομάδα στο πρωτάθλημα. Το πρώτο, ήταν από πέναλτι του Μολό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το δεύτερο, από φάουλ και κεφαλιά του Ντιγκινί. Το φοβερό; Ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμη δεχθεί γκολ στο πρωτάθλημα, σε κανονική ροή παιχνιδιού… Να κάνει δηλαδή ένα λάθος πάνω σε μια φάση, να δεχθεί μια αντεπίθεση. Σίγουρα, αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο, γιατί στο πρόσφατο παρελθόν, η αμυντική λειτουργία έδινε πολλά δικαιώματα.

"ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ" Ο ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ

Ο Πέδρο Μαρτίνς, έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα του Γκιλιέρμε. Στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα τον άφησε εκτός ενδεκάδας. Δεν τον έβαλε ούτε ως αλλαγή, ωστόσο στη Θεσσαλονίκη του έδωσε φανέλα βασικού. Ο Βραζιλιάνος μέσος, έκανε εξαιρετικό ματς. Ώριμος, ουσιαστικός, τόσο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, όσο και όταν έπρεπε να παίξει το ρόλο του στην κυκλοφορία της μπάλας. Ειδικά στο πρώτο μέρος. Στο τέλος, πήρε και φάουλ, έδωσε ανάσες και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να μην δεχθεί πίεση η εστία του Σα.

Ο Γκιλιέρμε, είναι μεγάλη υπόθεση για το φετινό Ολυμπιακό. Και μετά το 1-2 στο "Κλεάνθης Βικελίδης", η αίσθηση που σου δίνεται, είναι πως πρόκειται για τον βασικό και… αναντικατάστατο του Ολυμπιακού φέτος. Φάνηκε πόσο έλειψε στο Βελιγράδι, αλλά και ο Μαρτίνς θα δει πως θα τον διαχειριστεί. Ειδικά τώρα που ακολουθούν πολλά και συνεχόμενα ματς.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕ ΑΒΡΑΑΜ

Ο Μεριά δεν είναι σε καλή κατάσταση, ο Μαρτίνς δεν θέλησε να τον βάλει στη διαδικασία να περάσει από… νέα τεστ. Και με ρίσκο να εκτεθεί στον κόσμο περισσότερο. Αυτό που έπρεπε να κάνει, το έκανε στις δηλώσεις του την Παρασκευή. " Θα τον στηρίξουμε", είπε, απλά πιστεύει ότι πρέπει να πάρει ανάσες. Ο Σισέ είχε βγει λίγες ώρες από το νοσοκομείο και θα χρειαστεί ημέρες για να επιστρέψει. Τι έμενε; Μπα και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο πρώτος, είχε αγωνιστεί στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τη Λαμία. Ο δεύτερος, επέστρεφε σε ένα γήπεδο που έζησε πολλές καλές στιγμές, που έφτιαξε το όνομά του. Πήρε το περιβραχιόνιο και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, γεμίζοντας με ικανοποίηση τον προπονητή του, για την επιλογή του.

Ο Μαρτίνς, στηρίχθηκε στην εμπειρία του, αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλει ο Έλληνας στόπερ. Έχει να λέει για τη νοοτροπία του, που ήταν σαν 20χρονος που περίμενε την ευκαιρία του…

"ΑΓΟΡΑΣΕ" ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μια σειρά αγώνων. Κατάφερε να μπει στους ομίλους του Champions League. Δύο ματς δεν του πήγαν καλά και σήκωσαν κουβέντα. Το "Χ" στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και η ήττα στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα. Κλείνει, όμως, έναν κύκλο αγώνων και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Με τη νίκη επί του Άρη, "αγόρασε" την ηρεμία του. Δεν πιστεύω πως θα υπήρχε θέμα προπονητή αν δεν νικούσε. Θα είχε, όμως, να διαχειριστεί μια διακοπή πρωταθλήματος και… κατεβασμένα κεφάλια. Ζόρι επιπρόσθετο, χωρίς λόγο. Ο Μαρτίνς στη Θεσσαλονίκη είχε άγχος. Λογικό. Ξέρει πόσο έχει προσπαθήσει για την ομάδα και ένιωθε δικαιωμένος με το "διπλό".

Το ότι τα έβαλε με τον τέταρτο διαιτητή για το χρόνο των καθυστερήσεων, δείχνει την πίεση με την οποία ζούσε το ματς για να πάρει η ομάδα του τη νίκη. Όπως πρέπει να κρατήσουμε κάτι ακόμη. Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τη διαχείριση των αγώνων, όταν η ομάδα είναι μπροστά. Το έχουμε αναλύσει και εδώ. Ο Μαρτίνς φώναζε στους παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο, να ανέβουν. Να μη δίνουν χώρους στους ποδοσφαιριστές του Άρη και έρχονται μέτρα πίσω.

Εννοείται πως ο Μαρτίνς δεν λέει στους παίκτες του, " πάμε να κρατήσουμε τη νίκη" και τον προβληματίζει γιατί συμβαίνει αυτό σε αρκετά ματς. Από την άλλη, όμως, θέλει και το αυτονόητο. Όπως στη φάση του Μασούρα στο 77' που αντί να "σπάσει" μπάλα και να έρθει πιο κοντά το 1-3, σούταρε. Φάση που εκείνη την ώρα τον έκανε να φωνάζει από τον πάγκο του.

"ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ;"

Ο Μαρτίνς μπορεί να μη μίλησε για διαιτησία, αλλά η κουβέντα έγινε στα αποδυτήρια. Έκανε εντύπωση στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, πως γίνεται να… φάνε τόσες κλωτσιές και στο τέλος του ματς, να έχουν περισσότερες κίτρινες κάρτες. " Μα είναι δυνατόν να παίρνει κάρτα ο Τοροσίδης στο πρώτο φάουλ και ο Ματίγια με δυνατό μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά να έχει απλή παρατήρηση;", ήταν μια ατάκα που ειπώθηκε. Προφανώς αναφέρονταν στη φάση του 17', εκεί που ο Τζοβάρας καταλόγισε απλά το φάουλ. Έκλεισε το πρώτο ημίχρονο χωρίς κάρτα στο ματς!

Στον Ολυμπιακό βλέπουν ότι πολλές ομάδες τους παίζουν σκληρά. Πήραν μήνυμα με τον Παναθηναϊκό, πήραν και άλλο με τον Άρη. Είναι μια μέθοδος αντιμετώπισης, αλλά προβληματίζει τόσο τον Μαρτίνς όσο και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Τώρα πως μπορεί να αλλάξει αυτό; Μόνο από τους Πειραιώτες δεν εξαρτάται. Μια νέα διαμαρτυρία προς την ΚΕΔ δεν θα αλλάξει την κατάσταση, αλλά δεν μπορούν να μένουν και θεατές.

ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΚΟΛ

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για τον Ελ Αραμπί. Προτιμήθηκε αντί του Μπεργκ ο οποίος σκόραρε χθες με την Κράσνονταρ, μετά από πολύ καιρό! Ο Ελ Αραμπί, έχει το εύκολο γκολ. Σαν κι αυτό που πέτυχε στο "Κλεάνθης Βικελίδης", είχε σημειώσει και με την ΑΕΛ, άλλο αν το VAR τότε έδειξε οφσάιντ. Τον βλέπεις, όμως, στην πρώτη επαφή, να σκοράρει. Να μη συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι της ομάδας, να νομίζεις ότι είναι σε κακή ημέρα, αλλά να έχει το εύκολο γκολ.

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κάπως έτσι, ξεχάσαμε και την κουβέντα για τον σέντερ φορ και αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος. Θυμάστε τι γινόταν πέρσι τέτοιο καιρό. Τότε που υπήρχε… μάχη για να προλάβει ο Σολδάνο να είναι ο λυτρωτής αντί του Χασάν που έχανε τα… άχαστα. Άλλο αν δεν… ακούμπησε ο Αργεντινός. Φέτος, όλοι έχουν ηρεμήσει και η κουβέντα για φορ έχει μπει στην άκρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ