OPINIONS

Και τι τιμή να βάλεις με αυτά τα δεδομένα;

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Μήπως δεν πρέπει να παίρνουμε τόσο σοβαρά τα ποσά που ακούγονται για παίκτες και το… ενδιαφέρον κάποιων ομάδων; Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά στον Ολυμπιακό, όπως και παντού, λόγω κορονοϊού. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Καλό μήνα σε όλους και ώρα να αναλύσουμε ένα θέμα που θα απασχολήσει και τον Ολυμπιακό στο επόμενο διάστημα. Δεν υποτιμώ το ρεπορτάζ κανενός. Είτε αυτό έρχεται από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό. Να, κάπως έτσι χθες πληροφορηθήκαμε πως η Λοκομοτίβ Μόσχας εξετάζει την περίπτωση του Τσιμίκα, για αριστερό μπακ. Θυμίζω πως είναι η ομάδα που φέρεται να θέλει και τον Πέδρο Μαρτίνς για τον πάγκο της.

Αλήθεια τώρα, με το ημερολόγιο να δείχνει 1η Απρίλη. Και δεν είναι και ψέμα… Υπάρχει άνθρωπος που δίπλα σε παίκτη μπορεί να ορίσει τιμή; Εννοώ άνθρωπος ομάδας, που "τρέχει" στην αγορά. Υπάρχει περίπτωση να έρθει… αύριο η Νάπολι και να πει, "πάρτε 15 εκατομμύρια τώρα αν θέλετε να τελειώνουμε";

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΗΔΗ…

Ειλικρινά, θέλω να είμαι ρεαλιστής. Το ποδόσφαιρο θα αλλάξει, όπως πολύ περισσότερο και η ζωή όλων. Τίποτα δεν φαίνεται πως θα είναι ίδιο στο… αύριο και αυτό καλό είναι να το έχουμε υπόψη μας.

Έτσι και ο Ολυμπιακός, θα περιμένει να δει πως θα "κλειδώσουν" ορισμένα πράγματα. Σήμερα η εφημερίδα “Marca” στην Ισπανία, κυκλοφορεί με θέμα που λέει "Τέλος στις μεταγραφές των 100 εκατομμυρίων". Κάπου… ξέφυγε η κατάσταση, αλλά ο Ολυμπιακός ζημιωμένος δεν ήταν. Κάπως έτσι έφτασε να πουλάει τον Ρέτσο ψηλά, τον Ποντένσε, δύσκολα, όμως, κάποιον άλλον σε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Προφανώς και ο Ολυμπιακός αν χρειαστεί να πουλήσει ποδοσφαιριστή του, θα το εξετάσει καλά. Γι’ αυτό και στην παρούσα φάση, το πιθανότερο δείχνει να περιμένει. Να δει πως θα… καθίσει η αγορά. Θα παίξουν πολλά ρόλο. Τι… πλάτη θα βάλει η FIFA, όπως λέγεται, τι χορηγίες θα υπάρχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υπάρχουν πολλά θέματα.

Όλα αυτά αγγίζουν και τον Ολυμπιακό, όπως κάθε ομάδα που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη σε μεγάλο βαθμό.

Αλήθεια, μπορεί κάποιος αυτή τη στιγμή να κάνει προχωρημένες συζητήσεις για πώληση ποδοσφαιριστή; Να πάρουμε ένα παράδειγμα, τον Σα, που έχει έρθει τελευταία στο προσκήνιο. Διαβάζουμε ομάδες, ομάδες, ο… χαμός. Και βλέπω και κάποια νούμερα δίπλα στο όνομά του και απορώ. Ακόμη και αν ο Μέντες αποφασίσει να τον… σπρώξει στην Αγγλία, θετικός να είναι ο Ολυμπιακός και να πει και εύκολα το "ναι". Πόσο να πάει; Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει;

ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΙΜΟΙ

Η λογική λέει πως πλέον οι ομάδες από το εξωτερικό, το πιθανότερο είναι να βλέπουν νεαρούς σε ηλικία παίκτες και εξελίξιμους. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε ομάδες να έρχονται για τον Κώστα Τσιμίκα. Δικαιολογεί και το σχετικό ντόρο. Τα 24 του χρόνια κλείνει τον άλλο μήνα ο αριστερός μπακ των "ερυθρολεύκων", στην Εθνική ομάδα είναι, θα τον ακούσουμε αρκετά το επόμενο διάστημα. Ίσως πιο… αργά και πιθανότατα όχι στα νούμερα που είχαν πολλοί στο μυαλό τους. Για 20 και βάλε εκατομμύρια δηλαδή…

Ο Μαντί Καμαρά έκλεισε τα 23 του, έχει κάνει καλή χρονιά, θα συγκεντρώσει και αυτός ενδιαφέρον. Εκτιμώ, όμως, πως δεν μπορεί να φτάσει σε ποσά που θα… ζαλίσουν. Καθόλου παράλογο. Σισέ, Σα, επίσης θα είναι στην πρώτη γραμμή, ειδικά ο Πορτογάλος τερματοφύλακας που δεν βλέπει με κακό μάτι μια μεταγραφή του στην Premier League.

ΜΕΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΟΛΑ…

Αν όλα πάνε καλά πρώτα ο Θεός, η κατάσταση στην Ελλάδα θα ομαλοποιηθεί νωρίτερα από άλλες χώρες. Προφανώς ο Ολυμπιακός θα κατασταλάξει και στην επόμενη ημέρα του, κάπως καλύτερα σε σύγκριση με ομάδες του εξωτερικού. Θα εξαρτηθεί από το θέμα Μαρτίνς σε μεγάλο βαθμό τι θα συμβεί, όπως έχουμε τονίσει πρόθεση είναι να παραμείνει και την επόμενη χρονιά και με τις εισηγήσεις του, να γίνουν και οι σχετικές κινήσεις.

Ακόμη και στις πωλήσεις έτσι, όλα θα γίνουν μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις αυτού.

Το συστατικό αυτή τη στιγμή; Αναμονή… Ο μήνας φαίνεται πως θα περάσει με νέα δημοσιεύματα, ποσά που θα ακούμε, αλλά ακόμη και τον επόμενο (Μάιο), θα είναι έκπληξη αν θα υπάρχει μεταγραφική εξέλιξη με παίκτη προς πώληση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά πρότεινε στη Μαρσέιγ Τσιμίκα και Καμαρά
Τα πέντε σενάρια για να τελειώσει η σεζόν και η χασούρα 1 δις ευρώ της UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ